ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > iş-kariyer > staj yaptığınız ya da yapmak istediğiniz yerler

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

joe_
joe_
eyw serkan :))
neyse ben cevap bekliyorum staj basvurularımdan... istanbulda bi kac hukuk burosuna ve şirkete staj basvurusnda bulundum yaz için... biri olursa söz ilk size haber vercem:PP
23 Mart 2006 03:04   mesajın adresini al  

adriatic
adriatic
Ilk stajımı Beko Elektronik'te test departmaninda yaptim, test kartlari hazirladim, süper lehim yapmayı ögrendim hatta olayi aştırdılar bana ve SMD denilen igne ucu lehimlerine falan yukseldim:D Bir de assembly line kurdum Plasma TV'ler icin.
23 Mart 2006 10:16   mesajın adresini al  

adriatic
adriatic
Ikinci stajımı Telsim/Oksijen Teknoloji Geliştirme ve Araştırma A.Ş. de yine test departmanında yaptım ama burası daha farklıydı. Cep telefonlarının lokasyonunu bulma projesinde bayag aktif bir yer aldım, bu konuda tez yazdım, datalar topladım, accuracy olcumleri, bunu nasil optimal hale getirebiliriz vs. diye karar ve fikir mekanızmalarının içinde yer aldım. Hatta makale bile yayınlamamı sagladilar. Telekom alanında master yapan bir öğrenciden sanırım daha fazla şey öğrendim o stajım esnasında. Ve bitirme projemi de bu konuyla yakından alakalı bir konu uzerine kurdum ve oldukça başarılı geçti.Zaten simdi de iş başvurusunda bulundum oraya bakalım pazartesiye kadar belli olacak:)
23 Mart 2006 10:17   mesajın adresini al  

adriatic
adriatic
Son stajımı da Siemens Business Services'da BenQ firmasinin teknik servis elemanı olarak yaptım. Laptop, CRT&LCD TV, projektor, dijital kameralar ve mp3 playerların tamirlerini yaptım. Oksijenden sonra teknik eleman gibi çalıştım ve belki Bekodan sonra direkt burada çalışsaydım bu kadar zevksiz gelmezdi.

adriatic
adriatic
Kısacası, staj önemli bir olay, gerek insan ilişkileri açısından çünkü iş hayatına atılacaksanız ne kadar çok kişiyi tanıdığınız ve güvenilirlik hissettirdiğiniz çok önemli ve elbette vefasız olmamanız. Ikinci olarak, gerçekten 1-2 ay niye boş geçsin ki piyasada okulda hiçbir zaman öğrenemeyeceğiniz bilgileri ediniyorsunuz. Stajyer diye size iş vermemeye çalışabilirler ama diyin yani "BEN IŞ ISTIYORUM!OTURMAYA MI GELDIK" inanının çok etkili oluyor. Ucuncu olarak da iş buluyorsunuz,ne yapabileceğinize karar verebiliyorsunuz.

adriatic
adriatic
CEO falan olmak isteyenlere önerim büyük kurumsallaşmış şirketlerde ıvırı zıvır işlerle başlamaları ve 25 yıl sonra CEO olabilirler ama bu farklı bakabilme olgusu sizde gerçekten içgüsüdel bir olay değilse bence bulaşmayın gerçekten farklı olmanız gerekiyor dunyanın en az %90'nından.
23 Mart 2006 10:21   mesajın adresini al  

adriatic
adriatic
P&G diyenlere de bence bayag bir artılarını eksilerini yazdın ve oyle karar verin.Gerçekten dinamik, yaratıcı, sabırlı ve uzlaşmacı değilseniz girmenizi tavsiye etmem. Bu aralar çok moda oldu valla herkesi alıyor P&G bize 100 tane e-mail attılar ama benim ilgimi çekmedi açıkçası.Bu aralar Business Analystlik de çok revaçta ama çok çok iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
23 Mart 2006 10:22   mesajın adresini al  

adriatic
adriatic
Mühendislere gelince start-up sirketleri tavsiye ederim. Özellikle büyük kurumsallaşmış şirketler en az 2-3 yıl deneyim isterler bunu da en güzel sekilde start up sirketlerde yapabilirsiniz. Birçok yere başvurmayı ve maaşları değerlendirmeyi unutmayın. Start up şirketler başlangıç olarak iyi maaş verirler genelde diğer büyük şirketlere oranla, orada 1-2 çalıştıktan sonra transfer olabilirsiniz. Bunların da yanısıra unutmayın ki bir mühendisin mezun olduktan sonra kendisini geliştirme süresi ilk 10 yıldır. Bu 10 yılda kendinizi ne kadar geliştirebildiniz geliştirdiniz ondan sonrası sizin hayatınızı belirler yoksa 10 yıl sonra algılama gücü ve fiziksel güc azalıyor. Bunlar tamamen deneyimlerden derlemelerdir arkadaşlar katılabilirsiniz veya katılmazsınız ama ben fikirlerimi paylaşmak istedim.
23 Mart 2006 10:22   mesajın adresini al  

pury
pury
1-Ben ilk stajimi Dogus Grubunda Dogus Holding te Grup Pazarlama ve Iletisim uzerine yaptim.Kurumsal bir firma,Maslakta. Departmanimin yaptigi isler eglenceliydi,Motorsporlari yarislari duzenleme,sponsorluk gorusmeleri..Yani guncel konularla icli disli oluyosunuz. Fakat para vermiyorlar ve sorumluluklarin az oluyo-fotokopi cekmek,basin takibi yapmak,dokumantasyon, sponsolarla iletisim kucuk capta,butceleri excele girmek gibi...
23 Mart 2006 10:24   mesajın adresini al  

pury
pury
ewt Volkan hem bilgi donanimi,hem kolay ogrenebilme yetisi hem de caliskan ve iradeli bir arkadasimizdir,kendisini bizzat tanima sansim olmustur,kesin yuksek mevkilere gelecek kisiliktir kendisi...
23 Mart 2006 11:46   mesajın adresini al  

damla
damla
amerikan konsolosluğu yada Ted Ankara Kolejinde ingilizce öğretmeni olarak staj
23 Mart 2006 14:39   mesajın adresini al  

hayri can
hayri can
SBS(Siemens Business Services) Yıldız-Ankara Research Department
Bayındır Holding / İnşaat Bilgi İşlem Departmanı Hatay-İzmir
23 Mart 2006 18:10   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008