gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Edebiyat - Cehenneme Övgü: Gündelik Hayatta Totalitarizm
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 16
 Yazar: Mesaj:
bushwacker
bushwacker
cehenneme övgü: gündelik hayatta totalitarizm

yazarı gündüz vassaf

orijinal adı:

prisoners of ourselves: totalitarianism in every day life

okuyanınız okumayanınız, düşüncesi olanlar?

bir de bu kitabın ingilizcesine sahip biri varsa ve söylerse süper olur!

20 Mart 2006 16:53  mesajın adresini al  
şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
totalitarizm
bunun anlamı ne ?

20 Mart 2006 17:25  mesajın adresini al  
şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
cehennemle olan alakasını kuramadım :)

nasıl övgüler söylüyo cehenneme bi kaç örnek verebilir misin ?

20 Mart 2006 17:50  mesajın adresini al  
bushwacker
bushwacker
ayrıca paradise lost da insanın cennetten kovuluşunu ve tanrının şeytanla mücadelesini anlatan, ingiliz edebiyatının ünlü destanlarındandır.

şimdi onunla ilgili uzun şeyler de yazardım ama o ayrı bir başlığın konusu

20 Mart 2006 18:09  mesajın adresini al  
hardy
hardy
totalitarizm bildiğim kadarıyla iki tür ideoloji ile dünya siyaset arenasında boy göstermiştir;sosyalizm ve faşizm. Daha çok bireysel hakların kısıtlandığı (liberalizmin tersine) ve toplumsal hakların önem kazandığı rejimlerdir. Ama bi fark olarak sosyalizm evrensel (kapsayıcı), faşizm ulusal (dışlayıcı) dır. Ve bu rejimlere genelde büyük ekonomik buhranlardan sonra, aşırı fakirlik ve ekonomik çöküntüden sonra falan yönelindiği için sanırsam yönetimler genelde diktatörlük havasında olur.. Fakirlik sıradan olduğu için, devlet seni gözaltına alıp tecavüz edebildiği işkence yapabildiği ve de öldürebildiği halde sen hınk deyip susmak zorunda olduğun için, rüşvet işlediği ve bu yüzden sen fakir bir insan olarak ezildiğin için, demokratik ülkelerde 3-5 yılla kotarabildiğin suçlardan idam cezası alabildiğin için vs vs vs... cehennemle bağlantı kurmuş olabilir yazar.. tabi kurgusal bi içerriği de olabilir sonuçta o yüzden cevabı tam olarak kestiremeyiz okumadan

20 Mart 2006 21:06  mesajın adresini al  
çağlar
çağlar
kitap çok etkileyici ve de çarpıcı kuramsal kavramlara dayandırılmış olsa da bana göre biraz fazla sivrilmiş ve taraflı bir melankoli içinde, totaliter topluma uymayan bohem bir görünüm sergilemektedir. Kitaptaki kuramların çarpışmış görünümleri çok güzel tasvir edilmiş.
Okunması gereken bir yapıt olarak görüyorum.

20 Mart 2006 22:25  mesajın adresini al  
jülss..
jülss..
peki bu kitabın dili, sürükleyiciliği hakkında fikir verebilirmisiniz? olayları bilimsel, psikolojik olarak mı anlatıyor yoksa daha akıcı ve roman gibi mi?

21 Mart 2006 19:21  mesajın adresini al  
jülss..
jülss..
hımm teşekkür ederim.. o zaman ben biraz zor okurum sanırsam:)

21 Mart 2006 23:31  mesajın adresini al  
pleamar
pleamar
Cennetin dibi adında devam filmi vardır. Hatim etmek yetmez bana kalırsa iki senede bir okumak lazım. Bu arada aşırı tutarlı kehanetleri ayrıca dikkat çeker.

3 Nisan 2006 23:25  mesajın adresini al  
fi
fi
gündüz vassaf cehenneme övgüyle totoliter düzeni çok iyi bir şekilde ele alıyor.ideolojisine sahip çıkan ve bunu kbul ettirmek isteyen her insan gibi bunu bizlere göre daha fazla abartarak yapmış olması beni biraz yordu ve kitap bazı yerlerde gözümde anlamsızlaştı.
niçin odalar kare,niçin yatak odası denilen yerde uyuluyor,mutfakta yemek yeniliyora kadar götürmüş işi.

ama asıl insanın aklına yatmasını sağladığı fikir şöyledir ki
benim ağzımdan biraz da:
niçin cennet,o dayanılmaz sıkıcıdır.
sizler de dantenin cenneti hakkında hiç birşey hatırlamazken cehennemi hakkında bir yığın ayrıntı hatırlamıyor musunuz?

1 Nisan 2007 22:47  mesajın adresini al  
sakarkral
sakarkral
cehenneme övgü bir özgürlük manifestosu diyebileceğimiz cinsten bir kitap, çok ufuk açıcı. fi'nin dediği gibi, kimi muhalif söylemlerinde dayanak oluşturamamış görüşlerine ama bu bölümler de bence bir isyan kültürünün ürünü olarak okunmalı. yani her şeyi sorgulayabilme kültüründen bahsediyorum. tamam adam saçmalamış ama bilerek ve isteyerek saçmalamış sanki.

8 Nisan 2007 12:11  mesajın adresini al  
lazer
lazer
ii pasajlar var kitapta küççükken okumuş beğen miştim şimdi bi daha bakmalıyım:)

6 Mayıs 2008 16:03  mesajın adresini al  
jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
sen okudun mu?

bushwacker demis ki:
cehenneme övgü: gündelik hayatta totalitarizm

yazarı gündüz vassaf

orijinal adı:

prisoners of ourselves: totalitarianism in every day life

okuyanınız okumayanınız, düşüncesi olanlar?

bir de bu kitabın ingilizcesine sahip biri varsa ve söylerse süper olur!

6 Mayıs 2008 16:10  mesajın adresini al  
hayyam07
hayyam07
güzel kitap..adamın üslubuna hayran olmamak elde değil gerçekten..öle karışık şeyleri öle basit bi dille anlatmış ve o kadar güzel tasvir etmiş ki olayları montaigne in denemeleri ile yarışır nerdeyse...

10 Mayıs 2008 19:56  mesajın adresini al  
exs06
exs06
yan cehennemm yann :)))

17 Mayıs 2008 20:05  mesajın adresini al  
hayyam07
hayyam07
iki kamyon odunla geliyorum..

18 Mayıs 2008 19:46  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 16
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008