ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  tanrı =fizik.kimya.matematik.biyoloji.

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

walkytalky
walkytalky
derimki,
tanrıyı anlamak fiziği,kimyayı,matemetiği,astronomiyi,biyolojiyi anlamak demektir,
evet tanrı insanı topraktan yarattı ama nasıl yarattı,Carbon'u neden kullandı,hayat neden denizlerde başladı,güneş sisteminde neden sadece dünyada canlılar var,mars neden kırmızı,manyaetik alan nedir,.................evet bunların hepsi belki kura'da yazıyordur ama ben kuran'dan okuyupda "vaybe allah yaratmış"deyipde işin içinden kolayca sıyrılamıyorum,

bu yüzden iki dua ezberliceme iki formül ezberlerim,öğrendiğim her formül,çözdüğüm her problem beni ona dahada hızlı bişekilde yakınlaştıracaktır,
eminim ,

itirazı olan?

(bu aralar okulda kantinde tartışma konumuz bu,ortakantinede taşıyım dedim,iyimi ettim?kötümü ettim?bilmem artık)
~ 907 gün   mesajın adresini al  

yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
OSS calisanlarin hepsi cennetlik zaten dimi ?

Her yil OSS ye hazirlan bence sen, senin yapabilecegin daha iyi bi ibadet olamaz :D :D

Hem bak OSS de zorlasiyo, yani senin yapman gereken ibadet dahada zorlasiyo, yani sen artik daha cok calisican, Allahta artik seni daha cok sevicek

:D :D

willow is blessed
willow is blessed
Ben formül bilmiyorum yancam alevler içinde :((((((((((
Neyse, bi ara ezberleriz iki tane artık.

steelgrave
steelgrave
volkan arkadaşım charles darwin oku, richard dawkins oku.. bırak formülleri felan.. dünya, yaşamın başlangıcını keşfedeli yüzyıllar oluyo.. aş artık bunları üniversiteye gelmişsin... lütfen... aaa!..

kretzsche
kretzsche
greg graffin'in araştırmalarını inceleyin

joe_
joe_
bende dan brown dan angels&demonds su oku... eminim çok beğenirsin :)

tk
tk
Kuran-ı Kerim oku anlamadıgın yeri Hoca Efendi'ye sor

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
dua yerine formül ezberleyince cennetlik mi olucaz ?

vay be cennetlik olmuşum daha şu yaşımda, o zaman ben gidip intihar edeyim nasıl olsa cennetlikmişim, daha fazla yaşayıp napıcam.. :P

valla kur'an-ı kerim de yazmayan, bizim uyduruk din adamlarının bile söylemediği şeyleri söylemişsin. sen bunu diyanete sor bakalım onlar ne diycek ?
~ 906 gün   mesajın adresini al  

sinemmm
sinemmm
iyide volkan formül ezberleyince secvap kazanılıo die bişi dememişki.anladığım kadarıyla öyle anlamını bilmediğimiz duaları ezberleyip.allahın yardımını beklemektense,evrenin sistematiğini keşfedip,bu gerçeklerin hangi mantığa dayandığını çözerek allaha daha yakınlaşılacağından bahsedio.çünkü bu karmaşık doğayı anlamaya çalışmak allahı anlamakla eş değer aslında.bu çok kolay diil aslında.formül ezberlemekle pek yol kat edilemez.hatta hiç bişi olmaz.mantığını kavramadıktan sonra...

brontosaurus
brontosaurus
can't stop the god from engineering...

emir
emir
tanrı nın fizikle falan işi olmaz.. evreni yarattıysa bile belli formüllerle, çıkış noktası formulize edilemicek duygusal bir neden olmalı...

gregory house
gregory house
ee peki duygulları yaratırken nedeni ne olacak?

gregory house
gregory house
hayır bahsettigim şey evreni yaratırken duygusal bi nedeni olmalı demişsin...

tamam duyguyu yaratırken duygusal bi nedeni olamaz diorum cunku duygu yaratılmamıs..

emir
emir
sinemcim önce sana yazıyım...ben vücudun ve hayatın matematiksel ve fiziksel olarak yaratıldığını kabul ediyorum, en azından belli bir sistematik söz konusu.. ama bütün bunların çıkış noktası "duygusal" bir nedenden olmalı diyorum..aksi takdirde tanrıda belli bir sistemin parçası olur ve onunda tanrısının olduğunu kabul etmiş oluruz bizde..çünkü o da formülle yaratıldığı için bizide formülle yaratmış olur..

gregory house
gregory house
o yuzden yaratıldık diemiyoruz...

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008