ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
bugün size canım sıkılana kadar kreuzberg'den bahsetmek istiyorum arkadaşlar..
berlin'in doğusuna doğru büyükçe bir muhit olan kreuzberg'de birçok türk dükkanı vs. olduğunu çoğu kişi bilir.. bundan başka kreuzberg'de bir sürü süper kıyafet - alışveriş vs. dükkanının ve barların clubların olduğunu biliyor muydunuz? ilginç bir durum olarak birçok altkültür bu muhitte toplanmış . . amerikadan vs. gelen punk rock gruplarının genelde çaldığı SO36 diye bir mekan var, yan komşusu ülkü ocağı.. böyle değişik bir yer kreuzberg..
9 Mart 2006 01:47
kretzsche
çabuk sıkıldım galiba..
bugün 1,5 euroya kocaman döner yedim ki oldukça ucuz bir fiyat oluyor.. ve uyduruk da değildi yani eminönü stili sanmayın sakın kalite belgeli falan :)
9 Mart 2006 01:48
kretzsche
:) filiz lütfen konumuz dışında yorumlar yapmayalım
9 Mart 2006 01:58
şekip
Döner dediğin Eminönü stili olur diyerek Almanya'da yapılan muhtelif yemeklerin cümlesi hakkndaki düşüncemi ortaya koyayım açılışta.
Kreuzberg, Müllheim, Elsassstrase ve benzeri isimlerle Almanya'nın her kentinde oluşmuş Türk semtleri, mahallelerinden bir kaç tanesini gördüm. Kreuzberg buna dahil değil, ama bu semtlerdeki o multikultilik beni de şaşırtmıştır. Gurbette, Türkiye'de sofu, Almanya'da sol parti üyesi olan garip bir kesmi yaşar dünya Türklerinin. Bu insanlar hem kırolardır, gençleri, göçmen özentiliğiyle abuk subuk şekillere girerler, ama toplum olarak hoşgörüyü bilir bu insanlar. Tek düşmanları vardır, bunlar da ırkçılardır.
Irkçılar dışında kimseyle büyük sorunları olmaz, çünkü kendilerini yüzde yüz parçası hissetmedikleri ve bu yüzden ekonomisi haricinde aktif olarak etkilemedikleri ve etkilenmedikleri (kültürel, sosyal anlamda kendi gruplarını kurarlar ve ekonomiden bağımsız gelişen bu tür olayları tamamen kendi içlerinde çözerler.) devletler içinde tek baktıkları kendi kültürlerini korumak ve paralarını kazanmaktır. Altkültürle sıkıntılı bir ilişkileri olmaz bu yüzden. Göçmen çalışkan olur, hırslı olur, önüne bakar. Bence Almanya'daki Türklerin de, aynı sosyal profille Türkiye'de bulunmaları halinde sorun yaşayacakları grupları yakınlarında kabul etmelerinde sorun yaşamamaları bundandır.
Aachen'da da restoranların, kafelerin, barların büyük çoğunluğunun olduğu sokak, yani Pont Strasse de bahsettiğin gibi her cinsten mekanın yer aldığı bir sokaktır. Orasının da sahipleri Türklerdir aslında, ama Türk müşteriyle yaşayamayacaklarını bilirler, o yüzden tüm halka hitap eden dükkanlar açmışlar. İtalyan restoranından, Türk restoranına, kafeden, loungea, oradan, buraya falan. Biraz da onunla alakası var. Her ne kadar Berlin'de 1/3-1/4 oranında Türk yaşıyorsa da, Türk esnaf, hem sabah kazıdan, çöp toplamaktan gelen Doğu Avrupalı işçiye çorba verir, hem öğlen oradaki bankadan çıkıp öğlen yemeğini yiyen Almanlara yemek verir, hem de gece diskodan bardan çıkan artık her ne cinsten adam gelirse ona döner verir. Sana bile döner vermişler, öyle düşün. hehe
Çok umurlarında değil yani Türklük ve sairelik, işlerinden ayırmışlar onu. Kreuzberg fakirhanelerle dolu bir yerdir tahminimce, çünkü restoranların filan olduğu muhitlerde düzgün konut görmedim ben Almanya'nın herhangi bir yerinde. Asıl Türk konutları Berlin'in çevresindeki yerlerdedir tahminimce, asıl o konut alanlarının neye benzediğini görmek lazım. İşsiz güçsüz takılan emekli, öğrenci takımının yoğun olduğu, yani altkültüre kıl olabilecek boş beleş isnanların bulunduğu yerlere bakmak lazım biraz. İstanbul'da genelde çarşıda pazarda işsiz güçsüz insan görmek mümkün, ama Almanya'da bu oran şu anda 5-6 milyon arası bir rakamla şişmiş olsa da, Türkiye'nin çok altında olduğundan o kadar işsiz güçsüz insanı sokaklarda görmüyoruz. Herkes işinde gücünde vallaa oooooohh ne memleket beee gidip yerleşicem heee
9 Mart 2006 02:20
kretzsche
şöyle garip bir durum var ki türkler dükkanlarında içki satmalarına rağmen bir türk gelip içki isteyince garipsiyorlar bunu birçok arkadaşımdan duydum ben de mesela döner yanında bira içeyim dedim bira istedim herifin suratı ekşidi.. peki ya bu ne perhis bu ne lahana turşusu?
9 Mart 2006 02:27
şekip
O işte hem Avrupalı "İsteyen istediğini yapar" zihniyeti, hem de Türk "Türk dediğin Müslüman olur, ayrıca benim de tüm yakınlarıma (mahalledaş olur, hemşehri olur, sokakta gördüğü adam olur, gurbette karşılaştığı başka Türk olur, o anda kimi yakın görürse) karışma hakkım vardır." zihniyetini aynı tencerede kaynatabilen gurbet insanına özgü bir davranıştır.
Düsseldorf Havaalanında genelde Türkiye'ye giden uçakların kalktığı terminal olan C terminalindeki kafeteryadan jambonlu sandviç alırken beni de uyarıyor mesela oradaki Türk görevli. O yüzden işime gelmediği sürece Türkçe konuşmuyorum dışarıda, arkadaşlarım filan hariç tabi. Birincisi Türk'e benzeyen, ama Türk olmayan bir sürü insan var, bunlardan bir kısmı Türk zannedilmekten rahatsız bile oluyorlar ve bunların Türk dükkanlarında çalışanları da var. Bu insanlara Türkçe selam verdiğinizde kötü karşılarlar. İkinci sebebi de Türkçe konuştuğunuzda sizi hemşehrisi belleyip abuk bir samimiyet kuran insanlardır. İlk başlarda şirin gelebiliyor veya tatildeyken de hoş olabiliyor zaman zaman, ama bir yerden sonra son derece bayıyor. Belli etmemek en iyisi.
9 Mart 2006 02:45
karsiyaka
Güzel bir TShort dükkani vardi.
2 dakka da yapip veriyorlardi, sicak sicak, o aklimda kalmis ?
9 Mart 2006 03:06
karsiyaka
Aytac, Masanin, tozunu al :)
ya da abin gelince ona aldirirsin,
almanya dan mühendis cikmaz, bari bos kalmasin.
Simdi kim bilir hangi partide ne yapiyordur.soru isareti
9 Mart 2006 03:08
vecomath83
kreuzberg -merkezi olarak- heyecanlı ve enteresan aktivitelerle şovlara gebe bir mahalle olmasıyla beraber çok baskın bir başka görüşe göre de orta-avrupanın-kanayan-bir-yarasıdır, işte bundan dolayı görülüp de üstünde adam akıllı kafa yorulması gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. bir de biraz dikkatli olmak lazım :)
9 Mart 2006 10:00
suit up!
ahh Kreuzberg diince aklıma 2002'de futbolda dünya 3.'sü oluşumuz geldi... yanında kaldıım aile ben de kutlama yapiim oralarda die beni Kreuzberg'e götürmüştü baya eğlenmiştik beraber ya bide bu Kreuzberg'teki dönerciler Türkleri gözünden tanıma konusunda ihtisas yapmışlar. Biz gttiğimizde almanca döner istediimizi falan sölemiştik, adam içlerinden beni gözüne kestrdi heralde, Türkçe 'salata koyiim mi abla?' dedi... dumur oldum :) ewt Kreuzberg'de kıyafetler falan baya uygundu fiyat olarak ama çok da güsel şeyler olduğunu görmemiştim ben...
9 Mart 2006 10:40
wai
hiç unutmam,türkiye milli takımının almanyayı yendiği geceydi,maçın bitmesiyle Kreuzberg'in orta yerinde,konyalılar kahvesi'nin önünde türkler toplanmış,arkasından silah sesleri,sözde kutlama tabi..1 dakika içinde onlarca "polizei" ..dedim ulen burdada mı?!! ürkek bir yabancı bile olsanız alışveriş yapmak problem değil orada..benim gibi bi sigara almak için dükkana girilir
-guten tag,ich..ich..
-buyur bilader..
-baba bi sigara versene,malbo
-3 ver
-hadi hayırlı işler
olayını her yerde yaşarsınız burda ve "küçük istanbul" u o zaman anlarsınız..
parka pamukkale travertenlerinin adi bir kopyasını yapmaya çalışıyorlardı,ne oldu o bitti mi?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/2920
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.