ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Geçmiş yaşamında herkes Kleopatra'dır, Napolyon'dur.. Nedense kimse basit bir hizmetçi veya adi bir fahişe değildir. Ama belki de ''seçici algı'' dediğimiz psikolojik durumun ruhun üzerindeki etkisidir bu, belki sadece olumlu anılarımızı ve yaşamlarımızı hatırlamaktayızdır?
Ben şahsen reenkarnasyonun varlığına inanıyorum. Zira ruh zaman içinde tekamül eder ve bu da 70-80 sene içinde olacak bir gelişim değildir bana kalırsa. Ayrıca ölünce ruhun mezarda kalıp kıyametin kopmasını bekleyeceği düşüncesi de bana anlamsız geliyor, o zamana kadar başka bir işle uğraşması daha mantıklı :)
walla herşeyin mümkün olduguna inanırım prensip olarak:D ama diğer prensibimde hiç bir şeye hissetmeden-5 duyu artı 6 his- inanma der:)
6 Mart 2006 03:50
abbas
Ben bizzat kendim inanmıyorum, neden? : Bir kere o zaman hangi ruhumuza göre yargılanacağız orda... Kıyameti bekleme süreci de şöyle açıklanmıştır(Yine ayet numarası veremiyorum, aklımdan yazıyorum) Kabir hayatı ya cennetten bir bahçe; yada cehennemden bir çukr olacaktır. Kim Kur-an dan bir harf bile biliyorsa o, O'na ışık olacaktır orda...
erdemcim tezini cürüteyim hemen-ilk kısmını-: ruhun yine bir tane, sadece bedenin birden fazla oluo reenkarnasyonda:P
6 Mart 2006 03:59
abbas
Bedene anlam katan ruh değil midir Tanercim peki ?
6 Mart 2006 04:00
bliss
mersin-adana taraflarında sıklıkla bu hikayelerden duyabilirsiniz. adamlar gayet rahat bi şekilde önceden ben bu mahallede otururdum, annem babam bu diyebiliyolar, hatta arkadaşımın anlattığına göre, yakınlarından birinde kurşun izi varmış, ne kadar doğru bilmiyorum.
inanmıyorum. 3harflilerin işidir bu kesin:)
6 Mart 2006 04:00
willow is blessed
Ben o yargının insanî anlamda bir yargı olacağını sanmıyorum. Yani Allah'ın başımızda hakim gibi durup ''Sen şu kadar yıl cehennemde kalacaksın, sen direkt cennete, sen şuraya'' diyeceğine inanmıyorum. Bence daha çok dünyada ne yapıyorsak ruhumuzda zaten birikiyor, iyiler bonus gibi, kötüler de eksi puan gibi. Bir kere veya bin kere yaşayınca da değişmez bu, yani sonuçta biz aynı ruhuz, farklı şartlarda nasıl davranılacağını görmek açısından daha iyi hatta birkaç kere doğmak.
Zira okul bizim için bir hayat değil mi? Biz sadece tek bir derse girersek nasıl mezun olacağız? Tek bir yaşamda dünyanın tüm şartlarıyla tanıştığımızı sanmıyorum, örneğin ben çok zengin ve güzel birinin veya çok fakir ve sakat birinin hayatı hakkında fikir sahibi değilim, olamam. Ama olmam gerekir, zira deneyim bizi geliştirecektir. O açıdan çoklu yaşam bana mantıklı geliyor.
Bu kısmı anlamadım, nerede geçiyor bu? Neden bedenim yargılansın anlayamadım ben?
6 Mart 2006 04:05
bliss
konu dışı ama bi save ve load hakkı isterdim ben şahsen:)
6 Mart 2006 04:06
bliss
yaa demek istediğim bedeninle yaptıkların yüzünden yargılanıcaksın, az bir bilgim olsada, yeri geldi mi ağzın susacak ellerin ya da ayakların konuşacak.
6 Mart 2006 04:07
abbas
Öncelikle Tanercim; benim ruhum o bendende bir anlam buluyorsa, hangisi yargılanacak, benim dinime göre ? Yok gelir miyim senin üstüne :))
Burçin; zaten Allah seni yargılarken, kendi yaptıklarını önüne serer, ve ona göre soru sorar... Bir kaç kere doğmak iyi olamaz, çünkü sana hayatta her türlü şans verilmiştir, iyi ya da kötü olmak adına... Hayat sadece bir ders değildir ki; bir çok şeyi tadarsın, yaşarsın hayatta, iyi ya da kötü olmak adına; o da cüzzi irade, küll-i iraderdir... Şimdi Allah'ın iradesi sonsuzsa, diyebilirsiniz ki, o zaman gideceğimiz yer belli... Allah size seçenekler sunar(kader), bunları seçmek size kalır(cüzzi irade), Allah o yolların sonunu bilir; yani aslında dünyada bir çok hayatı yaşarsınız bir nevi... Bir çok hayatın seçenekleri var önünüzde... Ne gerek var ki tekrar gelmeye, hadi baştan o zaman Ve yine Kur-an da derki(Yine bakmadan konuşuyorum, yalnışım olabilir), özrü yüzünden, dünyada azap çekenin, ahirette bilmem kaçı kadar mükafatı vardır...
6 Mart 2006 04:15
bliss
"biz oldurdugumuz gibi yeniden diriltmesini de biliriz" mesela böle bir ayet var. burdan ne çıkarılır, 2 seçenek geliyo aklıma şimdilik, 1.ahiret günü bütün ölülerin diriltilip sorgulanması 2. reenkarnasyon
mesela burdaki yeniden diriliş kavramı sadece insandan insana mı? hayvan ya da börtü böcek olamıyoz mu? seçenekler?:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/2877
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.