ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > firefox eklentileri ve temalari

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

entrapmen
entrapmen
icinizde elbette firefox kullananlar vardir. peki eklenti ve temalarindan haberdar misiniz? acik kaynak koduna sahip olan firefox projesi icerisinde yurutulen yuzlerce eklenti ve tema var. bunlarin icinde gercekten ise yarayan ve internette harcadiginiz vaktin daha eglenceli gecmesini saglayabilecek olanlari mevcut veya islevsellik adina kurabileceginiz ufak eklentiler.

https://addons.mozilla.org/?application=firefox
adresinden bunlara ulasmak mumkun. bunlarin icinden ozellikle begenerek kullandiklarimdan birkacini yazayim;

- stambleupon: farkli tarzlarda begenilerinize uygun web siteleri gormek icin
- fireftp: firefox icinde butunlesik baska herhangi birsey istemeyen "basit" bir ftp client
- flashgot: firefox'un olmazsa olmazi. yanina birde freedownloadmanager kurulacak olursa heralde tadindan yenmez. (alternatifi icin; downthemall!)
- paste and go: adi ustunde yapistir ve git.
- ie tab: firefox'u desteklemeyen veya sorun cikartan sayfalari firefox u kapatmadan yeni bir ie penceresi acmadan goruntuleyebilmek icin.
-tabbrowser prefrences: sekmelerde kolaylastirma
-fasterfox: firefox'u ince ayarlarla ugrasmadan hizlandirma yontemi.
- foxytunes: winamp veya kullandiginiz herhangi bir player'i firefox penceresinden kisayol tuslari ile kontrol edebilmek icin.
- cutemenus - crystal svg: sag tus dahil bircok yere simge eklemeye yarayan ufak bir gorsel eklenti.
- adblock ve turevleri: reklamlardan sikilanlar ve engellemek isteyenler icin
- noscript: turk.internet.com, beyazperde.com gibi scriptlerle bir seyler kopyalamanizi engelleyen sag tusu kullanmanizi engelleyen sayfalari, crack sitelerinde otomatik olarak acilan ve bilgisayariniza zarar vermek isteyen seyleri engelleyebilen scriptleri tamamen devre disi birakma dahil bircok islevi olan bir eklenti.

tema olarak ise;
noia 2.0
qute
azerty III benim onerilerim olabilir.

not: kafadan sakat degilim =)
28 Şubat 2006 02:40   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Kardeş, kendi adıma ben teknolijiden anlayan bi insan değilim... Bi problem olsa, arkadaşı, üst komşuyu çağıran tiplerdenim :) Hele bir gün doğsun, yazıcaklar artacaktır bu foruma...
28 Şubat 2006 02:54   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Zira bence, ilgilenlenler açısından, dolu bi forum açmışsın...
28 Şubat 2006 02:55   mesajın adresini al  

entrapmen
entrapmen
ehehe tamam mali, sakin abi =) dur simdi ben erdemi her ne kadar ben teknolojiye uzak bir insanim dese de mozilla ve firefoxcu yapicam :P internet explorerdan sikilanlar icin guzel bir sey bu firefox. orasini burasini minciklamak degistirmek bozmak tekrar kurmak, sonra yine bozmak. cocukken oyuncaklarim uzerinde yaptigim gibi bununla da her parcasi bozulana kadar oynamayi acikcasi seviyorum. explorerda boyle bir sansin yok :) explorer giderse sistemi geri dondurmen gerekir ki bu da hic isime gelmiyor. neyse erdem ne diyordum mozilla evet :)

birde bilmeyenler icin; www.mozilla.org.tr adresinde turkcesi metinlerle anlatilmis hali de bulunuyor bu zimbirtinin.
28 Şubat 2006 03:11   mesajın adresini al  

entrapmen
entrapmen
gspace gercek manada genis bant internet'e sahip bir kullanici icin cok kullanisli ve guzel ama telekomun sundugu nadide baglantilar ile biraz kanser riski tasidigini soyleyebilirim.

gtalk kullanmayanlar icin gmail notifier da guzel bir eklenti. ayrica forecastfox (eski weather.com kullanani daha iyiydi ama napalim) hava durumunu firefox uzerinden takip etmek icin guzel.

futbol bagimlilari icinde bir eklenti vardi suanda adini tam hatirlayamasam da favori takim dahil birkac ayari yapip istediginiz mac sonuclarina birkac dakika gecikme ile ulasmanizi sagliyordu. usenmedim aradim: footiefox
28 Şubat 2006 03:23   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
yaşasın firefox
ama benim bir sorum var:
firefox'ta birşey indirmek gerektiğinde download accelerator plus (dap) devreye girsin ister bu deli gönül. ama beceremedim. dap'ı açıyorum url gir diyor giriyorum olmuyor.
belki bi okuyan olur da bi çare bulur.
19 Haziran 2006 04:48   mesajın adresini al  

eudomania
eudomania
1)opera
2)firefox

gerisi hikaye..
21 Haziran 2006 14:11   mesajın adresini al  

çokrail
çokrail
firefox için yapılmış firetune diye bi program var. bilgisayarınızın ve internet bağlantınızın hızına göre firefox a ince ayar yapıyor. çok da ii yapıyor..
www.firetune.com
2 Temmuz 2006 10:06   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008