ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > F ve Q klavye??

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sinemmm
sinemmm
neden F ve Q diye iki çeşit klavye var?harf dizilimlerindeki farklar nedir.?
27 Şubat 2006 20:05   mesajın adresini al  

serkan a.k.a deja`vu
serkan a.k.a deja`vu
f klavye daktılolarda kullanılırdı ama soradan bılgısayarda q kullanıldı...ondan oraya gecerken de eskıden daktılo kullananlar ıcın f klavye var ama neden pc de sureklı f kullanılmadı bılmıorum..farklara gelınce tamamen farklı ama control panelden klavye ayarını q klavyeye cevırırsen f klavye de olsa q dakı harfler ısler.. bıde apple ın bılgısayarları f klavye kullanıo,mıcrosoftunkıler q falan ffılan
27 Şubat 2006 20:09   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Asıl Türkçe klavye f klavyedir ve Türkçe yazarken 10 parmak yazan biri f klavye ile daha hızlı yazar, dünyanın kalanı (esasen Amerika) ile uyumlu olması açısından q klavyeye geçilmiştir. Zaten ğşçüö en sağda kakma bir şekilde durur görüldüğü üzere. İ ile I da tam bilmiyorum neden, yer değiştirmişler, yoksa ı da en sağda olacaktı. Böylelikle tüm Türkçe karakterlerin klavyeye sonradan eklendiği görülecekti.

F klavyede iste bu harflerin bir çoğu klavyenin içinde dağılmış haldedir, eski daktilolardaki gibi. F klavyeyi tekrar yaygın hale getirme kampanyası başlamıştı bir dönem, Apple da bunu destekleyenler arasındaydı. O yüzden Apple çoğunlukla f klavye ile satar mamüllerini.
27 Şubat 2006 20:13   mesajın adresini al  

çokrail
çokrail
o dedigin ı bizim ı degil.. ingilizcedeki buyuk I harfi oluyor.. :))
türkçenin yapısına f klavye daha uygun ama hep q ya alısınca farkeden bişe olmuyro aslında bi yerden sonra yeterince hızlı yazıyorsun klavyede. mesele alışmak..
27 Şubat 2006 20:15   mesajın adresini al  

recursive
recursive
q klavyenin daktilolar için özellikle çok kullanılan harflerin birbirlerinden uzak olması amacıyla çıkarılmış. Bnun amacı ise daktilolarda bilirsiniz ki çok hızlı yazmak istediinizde harfi kağıda yazmak için vuruşu yapan demirler birbirlerine giriyolar bunu önlemek için. f ise tamamıyla daha hızlı yazmak amacıyla türkçe için geliştirilmiş
diye söylemişti sevgili bilgisayar hocalarmızdan biri :)
27 Şubat 2006 20:22   mesajın adresini al  

punkette
punkette
valla bi ara f klavyeye dönüş gibi bi şey başlatmışlardı ben onu biliyorum, böyle bayaa kişi q klavye türkçe için değil, herkes f kullansın gibi saçma bir olay başlatmışlardı. ne oldu sonu bilmiyorum ama şu zamandan sonra herhalde hayatta f klavye kullanamam:)
27 Şubat 2006 20:27   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Ayşe Çağlar, f'e alışması 1-2 hafta sürüyor eğer sık kullanıyorsan bilgisayar...
27 Şubat 2006 20:34   mesajın adresini al  

punkette
punkette
çağlar şekip can:=)
valla ben 10 parmak öğrendim şimdi bunun üzerine onu kullanamıcam:D
27 Şubat 2006 20:45   mesajın adresini al  

şekip
şekip
Kullan lütfağn.
27 Şubat 2006 21:07   mesajın adresini al  

sinemmm
sinemmm
akalıma bişi takıldı.dünyanın % 50 sinden çoğu sağlak yani sağ elini kullanıo.sağlaklar için sol eli kullanmak daha zordur.neden peki türkçe karakterler sola deilde sağ tarafa yığılmış Q klavyede?çok kullanılan harfler neden sol tarafa yığılmış?
27 Şubat 2006 21:11   mesajın adresini al  

sarimsak
sarimsak
q klavyenin özellikleri: ingilizcedeki en çok kullanılan harfler sol elin altındadır. daktiloyu şakır şakır kullanan milyonlarca insanı durdurmak için üretilmiştir. (uyuz amerikalılar)
27 Şubat 2006 21:19   mesajın adresini al  

serkan a.k.a deja`vu
serkan a.k.a deja`vu
saglam bassınlar dıe tuslara
27 Şubat 2006 21:39   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008