ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > leni riefenstahl sanatçı mıdır?
alman leni riefenstahl hitler nazi yonetmen sinema
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 5

moviebiker
moviebiker
1935 yılında "triumph of the will" u çekerek npd kongresini,"olympiadi" ile 1938 berlin olimpiyatlarını anlatan tarihin en önemli propaganda görüntülerinin alman yönetmeni.kendisi ne kadar nazist olmadığını söylesede yaptığı ve çektiği filmler hitler propagandalarının büyük bölümünü oluşturuyolardı.belki de leni riefenstahl'ın çektiği filmler olmasa hitlerin propaganda gücü bu kadar geniş kitleleri etkilemeyecekti.
şimdi bu kadar insanın ölümüne katkıda bulunmuş,nazizmin yayılmasında etkili olmuş birinin sanatçı olduğunu söyleyebilir miyiz?yoksa söyleyemez miyiz?
buyrun...
26 Şubat 2006 23:35   mesajın adresini al  

bliss
bliss
ilk başta erencim açtıüın başlığı bilgiden yoksun bırakmadığın için teşekkürler! ikincisi bi ton film izliyon evine çağırmıyosun!
sanatçının ayrımının bu şekilde yapıldığını düşünmüyorum erencim, gökhanada katılıyorum, yaptığı etki sosyolojik ve etik yönden araştırılır, ama sanatını bi şekilde icra etmiş, güzel ya da çirkin!
26 Şubat 2006 23:55   mesajın adresini al  

eniysio
eniysio
kendisini tanımadım ama ismine bakılırsa önemli biri bence
27 Şubat 2006 01:36   mesajın adresini al  

bravado
bravado
walla sanatta bırılerıne begendırme ya da bırılerını etkıleme gudulmemelı bence...
sımdı bu sahıs eger bu fılmlerı cekerken bırılerını etkılemek bazı goruslerı empoze etmek ıcın cektıyse o fılmlerı yaptıgı sanat deıl dupeduz propaganda olur...
ama yok ınsanları bılgılendırmek ya da yasanan gercek olayları aktarmak ya da etkılendıgı bır seyı aktardıysa fılmlerıne bence sanatcıdır...
31 Ocak 2007 22:19   mesajın adresini al  

serkan a.k.a deja`vu
serkan a.k.a deja`vu
alakasız olcak belkı ama ajdarı televızyona cıkarıp ben sanatcıyım dedırttıkten sora herkese sanatcı dıebılırız herhalde..
1 Şubat 2007 01:56   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 5

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008