ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  bebeklerde güven sorunu
terk etmek guven psikoloji bebek
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

tane® ©an
tane® ©an
konu şu bir yaşında annesi tarafından terkedilmiş bir bebekde güven sorunu olur mu?
~ 924 gün   mesajın adresini al  

masquerade
masquerade
herkeste olduu kadar olur bana göre.
herkes yaşadıkça öğrenir.

tane® ©an
tane® ©an
ya o yaştaki bir cocuk cevresinin farkında değildir ki yani birisi ihtiyaclarını karşıladıgı sürece onun icin sorun yoktur.Artı o bebeğin diğer insanlara guven duymaması gibi bir şey varsa bu onun yabani karakterindendir

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
bizde olan güven sorununun çok daha fazlasını yaşar malesef

masquerade
masquerade
o yaşta olur mu die soruosan
pardon da o yaşta çocuk kendinin bile farkında diil ne güveni =)

tane® ©an
tane® ©an
bahsettiğim gelecekteki sorunu değil o esnada yani 1 yaşındayken bu sorunu yaşar mı?

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
1 yaşındaki çocuğun zihni çok açıktır ve herşeyin farkındadır. Bunun için sorun yaşaması kaçınılmaz olur

tane® ©an
tane® ©an
iyide mesela bir bakıcısı oldugunda-tuylu robot gibi- sorun cozulur, hem bunu nasıl dışa vurur?

sayin_bayan
sayin_bayan
gelişme sürecinde farklılıklar olabilir..ama asıl sorun genelde okul hayatına baslayınca olur bence

şeyma altunkaynak
şeyma altunkaynak
Şu ana kadar öyle bi durumda bi çocuk görmedim ama aşırı derecede söz dinlemez olabilir yani normal bi çocukdan daha fazla. Ama şunu bil herşeyi bilir ve bunu davranışlarına yansıtır. Gelecekte ise insanlara karı güvenini tam sağlayamaz hep terkedilcem kaygısı olur.

tane® ©an
tane® ©an
yaşayanlar var işte Burak havadan gelmedi bu konu aklıma herhalde, önce sorunu tesbit edelim sonra cözümüne bakarız dedik.

tane® ©an
tane® ©an
bknz msn sadece geyik icin değilmiş
ipek senin olayı tam anlatsana belki yeni gonulluler cıkar

tane® ©an
tane® ©an
ben gormedim işte anlayamıyorum, küçük beynim elverdiği ölçüde anlamaya çalışıyorum sizler sayesinde

atalay
atalay
eğer bir yaşında annesi tarafından terkedildiğini biliyorsa olabilir.
yoksa 1 yaşını hatırlayacağını sanmıyorum... anne baba bildiği yeni kimseler varsa neden güvensizlik sorunu çeksinki?
anne baba bildiği yeni kimseler olmasa bile bu bebek bence belli bir yaştan sonra herkesin aynı olmadığını anlayacktır, belki kendisini terkeden annesini de anlayacktır..

çutee-libertine-
çutee-libertine-
ipek ne gusel bisi yapmıssın..soruya gelince bir yasındaki bir cocuk herseyin farkındadır ya etkilenmez mi cocuk?bu bilimsel olarak kanıtlanmıs bisi cocuk daha anne karnındayken herseyden etkileniyor annenin hamileyken mutsuz olması bile onemli bir faktor..

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008