ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Frank Miller'ın çizgi romanından (Graphic novel) Robert Rodriguez tarafından beyaz perdeye uyarlanan ve şimdiden bir kült olma yolunda hızla ilerlemiş (ve kanımca çoktan varmış) eser. Replikler, görüntüler... Gerçekten bu film çok güzeeeel.
Rodriguez, Millerı ikna etmek için Kiss of Death adlı ilk bölümü çekmiş ve bunu izleyen Miller izin vermiş diye duymustum. Jacky boy için de Rodriguez Benicio Del Toro'yu bir rastlantı sonucu bulmus sanırım; gördügü gibi saçlarını kesmemesini söylemiş ve aynı sahneyi izleterek rolu kabul etmesini saglamıs.
Tarantino'nun ise Jacky boy ve Dwight'in arabadaki diyaloglarını mı, yoksa banyo sahnesini mi cektigini bilemiyorum; iki söylentiyi de duydum; bilen varsa bir zahmet yardım etsin :p
Jessica Alba, Nancy;
Devon Aoki, Miho;
Alexis Bledel, Becky;
Benicio Del Toro, Jackie Boy;
Bruce Willis, Hartigan;
Elijah Wood, Kevin;
Mickey Rouke, Marv;
Clive Owen, Dwight;
Jamie King, Goldie;
Nick Stahl, the Yellow Bastard, Jr. Roark
Hartigan'ın ilk söyledigi "An old man dies, a little girl lives" ve o anki ses tonu...
ya da Marv'ın "She smells like angels ought to smell, the perfect woman... the Goddess. Goldie. She says her name is Goldie." deyişi..
Sin City hakkındaki her şey için buyrunuz efendim :)
22 Ekim 2005 22:12
lucy luyi
sin city için 3 defa sinema kapılarına dayandım ama izlemeyi başaramadım! izleyebilirsem yorumlarımı aktarıcam:)
22 Ekim 2005 22:18
bootes
"işlevsiz renk gereksiz renktir"
uzun zaman sonra ilk kez çizgiroman okurmuş gibi hissettim bir filmde. o kadar çizgi roman uyarlaması yapıldı son birkaç yılda ama Sin City yi tek geçiyorum.
22 Ekim 2005 23:06
anıl
Ronnie: Remember - we don't have to deliver every last inch of the man, Brian!
Brian: You're right, Ronnie - lend us your knife.
Sayfa sayfa çevrip izlenecek bir film..Kusursuz hatta.
23 Ekim 2005 00:13
sramana
en son once upon a time in mexico filmiyle rodriguezin berbat bir yönetmen olduğuna kanaat getirmiştim....ancak tarantino öğrencisi olduğunu hatırlayıp ve hocasından büyüüükk yardımlar alarak sonunda adını kurtardı....tabi asıl imza kimin olmalıydı bilinmez....
23 Ekim 2005 17:25
sramana
holleee.....kurtar bizi bu dünyadan süüpeerrrmaaannn
23 Ekim 2005 17:36
sramana
bu arada rodriguezi çok takdir etmesem de latin hayranlığı ben de hat safada olduğundan...desperado serini bıkmadan usanmadan seyrederim....banderas depp(ingiliz olsa da adam da tam latin tipi var) veee hayek üçlüsü pek bi seyirliktir benim için....ayrı bir karizma var...
23 Ekim 2005 17:40
kretzsche
harika bir film gerçekten de .
23 Ekim 2005 17:42
sramana
yalannn......adamlar güzel bütçelere güncel mevzuların filmlerini çekiyorlar insanları dolduruşa getiriyorlar...buraya kadar herşey doğru....yaptıkları sanat bile değil bu da doğru ama...sinema için sansür olur bu...sen şunu yap bunu yapama ....olmaz ööle şey....
23 Ekim 2005 17:49
emin
Fight Club, Trainspotting , Researchers ve daha aklınıza gelebilecek bilimum güzel hollywood filmi var. Sanırım burda bahsedilen "çirkin" şeyin adı mainstream. Sin Cİty sanırım yapılmış en iyi çizgi roman uyarlaması olabilir. Özellikle bu çizgi roman uyarlaması furyasında birtek Sin City var ağzımı açık bırakan.
26 Ekim 2005 22:10
vulcao
film çok cillop !!!
başta bruce wills abimiz nabıyo derken sonraki muhteşem final beni çok mutlu etti :)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/260
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.