ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  edebiyat  Edgar Allan Poe

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

masquerade
masquerade
1809 - 1849 yılları arasında Amerika'da yaşayan bu şair ve öykü yazarı ile ilgili bişiler sölemek isteyenler buyrun..
şahsen benim en sevdiğim yazarlardandır. özellikle orjinal dilinde okuyabilmek çok daha güzel.
son derece güzel ve başarılı eserleri var.
annabel lee ile tanınır. the raven gelir sora. masque of the red death ve the fall of the house of usher vardır hikayelerinden. the bug ise son derece zekice yazılmıştır..
gruplar bölümünde de görebilirsiniz Edgar Allan Poe grubunu. şimdilik bu kadar. evet buyrun.
~ 930 gün   mesajın adresini al  

muzaffer seha
muzaffer seha
kesinlikle en sevdiğim gotik yazar. ithaki yayınlarından bütün eserleri dost körpe çevirisiyle yayınlanmıştır.
hikaye olarak morgue sokağı cinayetleri, kızıl ölümün maskesi, sözcüklerin gücü şiir olarakta the raven, annabel lee favorilerimdir.

ve evet, özellikle şiirleri, orjinal dilinde okunmalı.

mert
mert
bu amcanın hikayelerini bize lisede okuturlardı hoşuma da giderdi ama daha fazla bir bilgim, ilgim, alakam yok..

muzaffer seha
muzaffer seha
http://books.eserver.org/fiction/poefiction/

buradan bayağı bir hikayeyi orjinalinden okuyabilirsiniz.

mert
mert
okuduğum hikayelerinden birinin adı tell-tale heart ya da benzeri bişe olması gerek hatta.. :)

a. bandini
a. bandini
Amantillado Fıçısını mutlaka okuyun harika bir hikaye!!

$
$
"A Dream Within a Dream" diye de muhtesem bir siiri vardir Edgar amcanin.

masquerade
masquerade
the oval portrait de sevdiim öykülerindendir.

steelgrave
steelgrave
murders in the rue morgue -- iron maiden (killers ('81)) grubun elemanlarının ellerinden kitap eksik olmadığının kanıtıdır...
~ 929 gün   mesajın adresini al  

masquerade
masquerade
sevmes miyis :)
~ 922 gün   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
lovecraft bence poe'nun kötü bir takipçisi...cthulhu'nun çağrısını okudum pek beğenmedim. çok vahşi geldi bana.
hoş poe'yu da o kadar sevmem ya ehe-he

ürün
ürün
daha önce de söylendiği gibi şiirleri kendi dilinde okunmalı. hikayelerine cesaret edemedim zaten orjinal dilini bulamadım ama denemek isterim bir gün. çok daha özel bir tat veriyor kesinlikle.

asmin,,
asmin,,
Edgar Allan Poe'nun narcoleptic olduğuna değinilmemiş :) ben söyleyim dedim. O öykülerin sahibi bu yüce insan aslında bir narkoleptkti. Bu hastalığın en önemli belirtisi gündüz vakti ortaya çıkan şiddetli uyuma arzusudur. Hasta kimi zaman gün içinde yaşadıklarının rüya mı gerçek mi olduğunu ayırt edemez. Poe'nun hikayelerinde de bunun izine rastlanır zaten. Ve bu hastalığın Poe'ya bir yansımasıda bütün ömrünü, uyurken öldü sanılarak, diri diri gömülme korkusuyla geçirmesidir. Bu korkusunuda görebiliriz öykülerinde. Aynı zaman da tartışmasız bir dahidir. Zaten o okuduklarımızı normal bir beyinin yaratmış olma ihtimali çok düşüktür. Ama biz onu bu haliyle seviyoruz. Yaşasın Narkolepsi yaşasın Poe..
Ve şunu da demiştir ;
"Sizin delilik zannettiğiniz şeyin aslında duyu keskinliği olduğunu söylemiştim değil mi?"
Cevap veriyorum;
"söylemiştin ama anlamazlar, anlatamazsın"
~ 908 gün   mesajın adresini al  

sarimsak
sarimsak
while other childs read "go jane go"
vincent used to read edgar allan poe

ya da buna yakın birşeyler
~ 908 gün   mesajın adresini al  

xjuneaux
xjuneaux
anabel lee =)
~ 536 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008