ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > John Fante

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

a. bandini
a. bandini
Var mıdır bu harikulade yazarı seven? Charles Bukowski'nin 'Tanrım' dediği bir şahıs kendisi. dilinin sadeliğine ve anlatım gücüne şaşıp kalmamak elde değil. Anlattığı konular bir o kadar basit; ama o kadar güzel işlenmiş ki satırlar adeta kayıyor gözlerinizin önünde. Hele bir de buna Avi Pardo'nun o harika çevirileri katılınca harika bir portre çıkıyor elimize.
Mutlaka edinin derim
6 Şubat 2006 20:10   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
İtalya özlemi,açlık,sefalet,eziklik,katoliklik ve şarap üzerine bir adam.
Bukowski'nin daha az karizma hali diye düşünmüşümdür hep.
bir keşfetmişimdir gerisi gelmiştir,en güzel kitabı bana göre Los Angeles Yolu'dur.
sürekli gaza gelen ama hiçbirşey başaramayan,yazar ve ünlü olma isteğiyle canlı kalan bir genci anlatır.
Arturo Bandini takma adını kullanır genelde romanlarında,ki çoğu otobiyografik nitelik taşır.
(İstanbul'da ikamet edenler:Taksim-Aznavur Pasajı'nın altında Parantez Yayınları'nın yeri var,çok daha ucuza alabilirsiniz.)
6 Şubat 2006 23:08   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
ama şöyle bir şey var; "Bunker Tepesi Düşleri" ve "Toza Sor" aynı dönemi anlatmakla beraber, baya bi değişiklik var ikisi arasında. Nedenini çözemedim bir türlü. Diğer kitaplarında da bu tutarsızlık var ama bu inanılmaz güzellikte olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabii ki.
6 Şubat 2006 23:15   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
tam okuyacakken bukowski'nin hakkında dediklerini öğrenip vazgeçmiştim. günahını almayayım gerçi adamın durduk yere.
7 Şubat 2006 01:40   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
günahını feci almışsın valla be hacım =))
9 Şubat 2006 01:28   mesajın adresini al  

the divine comedian
the divine comedian
:) bakalım bakalım madem öyle. zararı yok neler okuyoruz heh
9 Şubat 2006 07:53   mesajın adresini al  

boris ivan nikolai
boris ivan nikolai
"ask the dust" adlı kitabını okumuştumm..Güzeldi..ama abartılacak bir özelliği de yoktu kitabınn..Diğer eserleri nasıl bilemiyorum..!!!!!!
3 Nisan 2006 22:25   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
ask to dust'ın da filmi vizyonda şu anda. Film fena değil eh her zamanki gibi kitabın yerini tutamıyor. Özellikle filmin sonunda inanılmaz oynamışlar oraları hiç hoşuma gitmedi; ama çok da kötü değildi. Gidip izlemenizi tavsiye ederim.
16 Nisan 2006 01:58   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008