ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > Fikirlerinizi alayım..

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Şimdi arkadaşlar,geçende uykusuz bi gecede şöyle bişey düşündüm..
Dünyada ışığı en iyi yansıtan madde ayna bildiğim kadarıyla..Oda %90 yansıtıyor..Eğer ışığı %100 yansıtan bi madde bulunsa,ve bir odayı sırf bu maddeyle kaplasak(duvarlar yerler,ışık düğmeleri,ve içeriyi gözetleyeceğimiz kamerayı falan)ve ışığı bir kere açıp kapasak,oda devamlı aydınlık kalırmı??Eğer olursa dehşet bir enerji tasarrufu olur..Ne diyosunuz?
6 Şubat 2006 18:12   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Selin şimdi şöle,zaten amaç bi kere ışığı yansıtmak ve enerji tasarrufu..Eğer aynı işlemi ayna ile yaparsan tahminim,çok çok kısa bir süre oda aydınlık kalır..Ama %100 yansıtan bi madde olursa ışık açılıp kapatılınca odanın devamlı aydınlık olması gerekir..Işığı kapatıncada aynalar daha önce gelen ışınları birbirlerine yansıtacak..
6 Şubat 2006 18:18   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Gökhancım canım :)Odadan nere gitçek ışınlar :)yapılan maddeden yansıcak yaw..:)
6 Şubat 2006 18:19   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Köşeler niye ışığı emiyo onu anlamadım.Sonucta hertaraf bu yenı madde ile kaplanacak ve en küçük bir yerde %100 yansıma olacak..Yanlışmı düşünüyorum??
6 Şubat 2006 18:20   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Aslıhan bunlar zaten normal ayna değil :D Aynanın ışık tutmasına gerek olucağını düşünmüyorum çünkü her tarafta aynı zımbırtıdan olucak..Işınları pas atıcaklar birbirlerine :)
6 Şubat 2006 18:21   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Kaynatırız..maksat tum bu soruların dışında yani bütün bu küçük detayları halledersek,enerji tasarrufu olurmu?
6 Şubat 2006 18:25   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Aslıhan Bülbül demiş ki:
elektrokromik polimer denilen bir maddenin oluşturduğu renkler, görünür ve daha uzun dalga boylarındaki ışığı absorbe edebildiği ve bu da güneşin yaymış olduğu enerjinin dalaga boyuyla örtüştüğü için absorbe edilen güneş enerjisi akıma çevrilebiliyor ve bundan farklı amaçlarla kullanılabilcek enerji üretimi mümkün hale gelior. Bu da karartma vE AYdınlatma da kullanılarak enerji tasarrufu sağlıormuş. (bknz National Geographic)
bu cümle beni aştı :D
6 Şubat 2006 18:31   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
şimdi anladııım..
6 Şubat 2006 18:36   mesajın adresini al  

gökhan
gökhan
bence ortam kapalı ve izole bir ortamsa ısık sureklı olarak bu yeni maddeden yansır da yansır nitekim boyle bir hiclik ortamı yaratmak suanda imkansız bisey lakin gercek hayatta diyorsak ısık enerjisi kesinlikle dagilacaktır cunku odamız olculmesi cok zor olan notrıno bombardımanına veya dıger madde lerin etkı alanları yuzunden yok olacaktır . ama dıyorsanızkı ben bu odayı supernova patlaması ıle ışıtırım ozaman binlerce yıl ısıtırız gibime geliyor
6 Şubat 2006 18:39   mesajın adresini al  

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Evet teori gelişiyor,aramızdan bir bilimadamı çıkıcak,telif hakkımı isterim :)
6 Şubat 2006 18:41   mesajın adresini al  

gökhan
gökhan
sıcım teorısı dogruysa teorıde olmayacak sey degıl der bırcok manyak bilim insanı
6 Şubat 2006 18:47   mesajın adresini al  

gökhan
gökhan
evet saolasın
6 Şubat 2006 18:47   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008