ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > Emir Kusturica-Arizona Dream
lili taylor faye dunaway jerry lewis johnny depp david atkins arizona dream emir kusturica
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

secret smile(: l

Yapım : 1993, ABD / Fransa
Tür : Dram / Fantastik / Komedi / Romantik
Yönetmen : Emir Kusturica
Senaryo : Emir Kusturica, David Atkins
Oyuncular : Johnny Depp, Jerry Lewis, Faye Dunaway, Lili Taylor, Vincent Gallo, Michael J. Pollard
Yapımcı : Claudie Ossard, Yves Marmion
Görüntü Yönetmeni : Vilko Filac
Müzik : Goran Bregovic

Bosna'lı yönetmen Emir Kustrica'nın ilk İngilizce filmi Arizona Rüyası nda Johnny Depp, limanda balıkçılık yapan bir genci canlandırıyor. Amcası Jerry Lewis'in model Paulina ile evlenmesi, onu çocukluğunun geçtiği Arizona'ya, amcasının Cadillac galerisine döndürüyor.
Filmin başlangıcında bir Eskimo'nun yakaladığı tuhaf bir balıkla ilgili rüya sahneleri var. İki gözü de vücudunun aynı tarafında olan bir balık ve duvarlardan geçen insanların olduğu bu sahnenin ardından, kahramanımız insanların kendi rüyalarını anlattıkları gerçekçi sahnelere geçiyor.
Ardından, eksantrik güzel Faye Dunaway, bir Cadillac almak için galeriye geliyor. Kadına aşık olan Depp, ona hayalini kurduğu uçan makinelerin yapımında yardımcı oluyor.
Rüya ile gerçek arasındaki ayrım giderek netliğini yitirirken, hayal ürünü uçan makineler çalışmaya başlıyor ve ancak rüyalarda var olabilecek unsurlar gerçek üstü bir gerçekliğin parçası oluyorlar...

ya ne diyebilirim ki şahane muhteşem bi film..izlemeyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum burdan böyle(: çok sevdim çoook(: Johnny Depp yine konuşturmuş kendi filmde..hatunlarda şahane oo daha ne olsun yönetmen de iyi bence:p he müzikleri dimi onu nasıl unuturum en az film kadar muhteşemler..izleyiiin beni dinleyiiin:p
28 Eylül 2008 14:04   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
güzel filmdi
28 Eylül 2008 14:06   mesajın adresini al  

personal jesus
personal jesus
goran bregoviçin müziği olmasa o kadar süper güzel olamayacak film...
28 Eylül 2008 14:07   mesajın adresini al  

onur(feyk)
onur(feyk)
pj sana aşık oldum
28 Eylül 2008 14:09   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
nerdesin kız sen secret:)
28 Eylül 2008 14:11   mesajın adresini al  

ben burdayım sen yoksun((: bu güzel filmi heba etmeyelim:p izledin mi sen?
28 Eylül 2008 14:16   mesajın adresini al  

onur(feyk)
onur(feyk)
elif sanada asıgım
28 Eylül 2008 14:18   mesajın adresini al  

ya yapma nolur yaa tmm aşıksın hadi bitti kimsen neysen..çok özendim bu başlıkta harcama filmi.ben çok sevdim filmi yaa..böyle izleyen biri olsa konuşsak tartışsak
28 Eylül 2008 14:20   mesajın adresini al  

costello
costello
in the death car - iggy pop / bregoviç
28 Eylül 2008 14:25   mesajın adresini al  

bukalemun ruh
bukalemun ruh
elit bir grup olarak toplandıydın mı izleyemeden hüzünle kalkılacak ve stop a basarken içinin yandığı bir film :((( film izlenilecek die kimseyi toplamamak lazım... derdiniz mi yok ya oturun iki kişi izleyin boşwer gerisini :))))
28 Eylül 2008 14:36   mesajın adresini al  

onur(feyk)
onur(feyk)
elif çok cidden :D
28 Eylül 2008 14:38   mesajın adresini al  

888
888
aynen

costello demis ki:
in the death car - iggy pop / bregoviç
28 Eylül 2008 14:39   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008