ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > Satranç bi sanatmıdır?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

star
star
Evet görüşlerinizi bekliorm... Yorumlara göre yazacağım.
25 Ocak 2006 20:46   mesajın adresini al  

bad religion
bad religion
deildir bence çünkü ortaya bir ürün çıkmıyor en son, beyin cimnastiğidir :Pp
25 Ocak 2006 20:48   mesajın adresini al  

yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
oyundur.

exelon
exelon
benim anladığım teknoloji forumuna yazdığına göre "madem sanat bilgisayar nasıl yeniyor?bilgisayar da sanatçı mı yani"ye getireceksin konuyu:)

star
star
Bana göre bi nevi sanat olabilir. Ama sadece insanlar oynadığı zaman! Bunu müzik yapmaya benzete biliriz. Bir bilgisayar bi insandan kat kathızlı yada çok sesli müzik yapar ama nedense bilgisayar müzikleri yorum içermez. İnsan oyunlarının yorumu vardır. Yada oynarken karşıdan hata bekleyebilirsiniz. Yada kimi zaman fazlasıyla doğru bi hamle çıkar... Bilgisayar tek düze oynar! Örneğin Chessmaster satranç programında iki bilgisayarı karşılıklı oynattığımız zaman ortaya beraberlik çıkar genelde. Yada oyun olabildiğince uzar kazanan bi taraf olur elbette ama şaşırtıcı bi kazanma değildir oyunu analiz ettiğimizde kaybeden kazanandan kötü oynamamıştır. Olasılık düzleminde kazanan şans eseri yenmiş denede biliriz! Ama insan oyunları (burada Karpov Kasparov vs... gibi insanlardan bahsediorm) Kimi zaman 16 hamle bile sürebilior! insan bazen olmaması gereken hamleler yapabilior. Olmaması gerekn hamlelere olmaması gereken hamleler cevap veriyor. bu oyunu sanat yapıyor. ortaya ilgi çekici sonuçlar çıkıyor. Dikkatle incelemek zevk veriyor insana Bir keresinde iki chessmasterı 20 saatlik bi oyunda karşılaştırdım. Berabere biten bu oyunda iki taraf oyun boyunca üstünlük sağlayamadı! Sıkıcı bi tabloydu sonuç!
25 Ocak 2006 21:10   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
stefan zweig-satranç
ilgilenenler okusunlar hoşunuza gidebilir.
25 Ocak 2006 21:18   mesajın adresini al  

exelon
exelon
deepest blue yu deeper blue ile kapıştırırsan belki zevk alabilirsin ama :)
25 Ocak 2006 21:20   mesajın adresini al  

star
star
deepst blue'yu deeper blueyla karşılaştırdın peki sonuç? hangisi daha iyi? yada biri bir oyunda korkunç bi üstünlük kurarken bi sonraki oyunda ötekimi bu üstünlüğü sağlıyor? busorunun cevabı evetse! Çok şaşırıcam
25 Ocak 2006 21:25   mesajın adresini al  

exelon
exelon
sakin ol.bir tavsiye, herşeyi ciddiye alma..

şaşırmak istiyosun madem "evet!" diyeyim
25 Ocak 2006 21:30   mesajın adresini al  

exelon
exelon
ben de biliyorum bir makinenin insanı yenmesinin, makineler bu oyunu daha iyi oynuyor demek olmadığını yoksa.
25 Ocak 2006 21:31   mesajın adresini al  

star
star
Demek Evet! Gözümle görmden ve Analiz ettirmeden inanmam ama bu oyunu araştırıcam! Acaba nezaman oynadı bu iki bilgisayar? Makineler iyi oynar ama tek düze gelişir oyun. Hatta şu an var olan enüstün makineyi insanlar yenemez!
25 Ocak 2006 21:34   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
bence bi spordur
25 Ocak 2006 21:36   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008