ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > oyunlar > hearts of iron strateji oyunu
super harika mukemmel
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

threealls
threealls
dünya haritası üzerinde oynanmaktadır ve o zman dünya üzerinde bulunan tüm ülkeler secilebilmektedir.yani isterseniz türkiye'yi isterseniz nazi almanyasını isterseniz sscb'yi isterseniz abd'yi isterseniz bolivya'yı bile alabilirsiniz..

ülkenizin hemen hemen herşeyiyle siz ilgileniyorsunuz..yani ülkenizin ideolojisi,askeri durumu,istihbarat durumu,ekonomik kaynakları, altyapısı hepsi sizin elinizde...

siyasi olarak oyunda ülkenizin liderini bakanlarını falan belirliyorsunuz.yani mesela 1936 yılında türkiye'nin başında atatürk var ismet paşa başbakan fevzi paşa genelkurmay başkanı falan..tabi siz bunların cumhurbaşkanı ve başbakan haric hepsini degistirebilirsiniz, yani mesela fevzi paşa yerine karebekir paşayı koyabilirsiniz.her bakanında kendine has özellikleri var mesela inönü endüstriyel kapasiteyi %10 artırırken atatürk'te ordunun transport kapasitesini artırıyor.bu oyunda ülkenizin ideolojisinide kendiniz belirliyorsunuz, meslea 1936'da türkiye otoriter bir rejimle yönetiliyor(faşizm degil ama) mesela diyelim siz ülkenizin rejimini cesitli olaylar ve yıllık oynamalarla faşizme kaydırdınız,o zaman bakanlarınızda ona göre degişiyor mesela nihal atsız,alparslan türkes falan yeni bakanlar oluyor aynı şekilde komünizme gecerseniz(bunlar öyle pat diye olan şeyler değil tabii) nazım hikmet pertev naili boratav falan yeni bakanlar olarak ortaya cıkıyor..bunlar tüm ülkeler için gecerli yani mesela almanya nasyonal sosyalizm ile yönetiliyor ve başında hitler var ama almanya'da nasyonal sosyalizm cökerse yerine yeni kurulan rejime göre liderler geciyor..bu oyunda türkiye liderlerinde atatürk'ü inonü'yü görmek bile oyunu oynanır kılıyor acıkcası..

askeri yönetimde ise siz ülkenizin sanayi gücüne göre askeri harcamalar yapıyorsunuz..mesela türkiye'nin sanayi gücü 30 falan başlarken nazilerin ise bu sayı 160-170 dolayında başlıyor(tabii bunları etkileyen cok faktör var)..yani siz kendi sanayi gücünüze göre bir ordu kuruyorsunuz,tabii askeri teknolojinizide bilimsel araştırmalarla geliştirmeniz gerekiyor,yeni top modelleri, piyade gelişimi, askeri stratejiler falan araştırabilirsiniz,bunuda her ülke kendine has kuruluşlar ile yapıyor(türkiye'de istanbul üniversitesi bir örnek mesela daha cok var tabii)..ordunuzun kumandanlarınıa siz atıyorsunuz,yani karabekir paşa,ismet paşa ve daha pekcok paşa ordu komutanı oluyor ve bunların kendine has özellikleri va mesela karabekir paşa savunma uzmanı gibi...donanmanızıda aynı şekilde sanayi gücünüz ile üretiyorsunuz,ama onun üretimi dogal olarak uzun sürüyor(mesela adam gibi bir savaş gemisi 1-5 2 yılda üretiliyor) donanmanızda yavuz zırhlısının olması ise sizi ayrıca bir oyuna ısıtıyor...hava kuvvetleri de aynı şekilde sanayi gücünüz ile üretiliyor..

sanayi gücüne gelince,sanayi gücü üretim kapasiteniz demektir, yani sanayi gücünüz ne kadar yüksekse o kadar cok silah üretebilirsiniz..yani dogal olarak SK'yı(sanayi kapasitesini) artırmak isteyeceksiniz, bunu ise ya yeni yerler isgal ederek,ya ülkenizde sanayi atılımı başlatarak, ya ekonomik politikalarla(planlı ekonomide dogal olarak elinizde silah üretimi icin daha cok kaynak kalıyor) ya da maliye bakanlarıyla gercekleştirebilirsiniz(bazı bakanlar SK'yı %10 artırabiliyor..ayrıca sanayinizi beslemek icinde elektrik,celik ve bazı nadir madenler ihtiyacınız olucak..yani sanayi arttıkca bunlara olan ihtiyacta artıcak..bunlarıda ticaretle veya istila ile saglayabilirsiniz..

daha cok yazacam da yoruldum,acayip detaylı oyun, cok seveceksiniz kesin

16 Ağustos 2008 23:49   mesajın adresini al  

threealls
threealls
yüzyılın oyunu lan bu
16 Ağustos 2008 23:51   mesajın adresini al  

yerleyeksan
yerleyeksan
doğru düzgün yetişkinlerin oynayabileceği bir oyun tavsiye edecek varmı?
17 Ağustos 2008 00:34   mesajın adresini al  

don lastiği
don lastiği
şşş nerden indircez link varmı:) kırık olmasın ,flwefD:
17 Ağustos 2008 00:35   mesajın adresini al  

threealls
threealls
bu oyun işte

bipolardisorder demis ki:
doğru düzgün yetişkinlerin oynayabileceği bir oyun tavsiye edecek varmı?
17 Ağustos 2008 00:36   mesajın adresini al  

threealls
threealls
abi bu oyunu dünya haritası üzerinde oynuyorsun, cografi koşullar bile var mesela anadoluda toroslar falan bile var..onlar bile etkiliyor oyunu..oyun saat saat ilerliyor ve 29 sene sürüyor..ülkenin siyasi-ekonomik-askeri tüm herşeyini kendin yönetiyorsun,bundan yetişkin oyun mu olur..ben en son oyunumda türkiye'yi komünist yaptım sscb ile ittifak oldum nazilere karşı savaştım mesela,bin tane strateji var her oyun farklı yani..ama atatürk 10 kasım 1938'de ölüyor tarihi olarak
17 Ağustos 2008 00:39   mesajın adresini al  

threealls
threealls
linkini bilmiyorum maalesef ben bunun hastası olduğum için tüm cıkan oyunları arşiv olarak aldım
17 Ağustos 2008 00:40   mesajın adresini al  

don lastiği
don lastiği
o zaman sen upload et ben alaım?:D

threealls demis ki:
linkini bilmiyorum maalesef ben bunun hastası olduğum için tüm cıkan oyunları arşiv olarak aldım
17 Ağustos 2008 00:41   mesajın adresini al  

don lastiği
don lastiği
goremıorum:D
17 Ağustos 2008 00:47   mesajın adresini al  

threealls
threealls
resimler attım ama cıkmadı...

nasıl upload edicemi sen söyle bana ben yapayım sana yarın
17 Ağustos 2008 00:47   mesajın adresini al  

threealls
threealls
resimleri nasıl atıcam
17 Ağustos 2008 00:48   mesajın adresini al  

don lastiği
don lastiği
rapid e git orda upload yazıo :S ama anlatılması gerçekten zor.. puff sanırım almalıyız:)
17 Ağustos 2008 00:48   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008