ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara
forum
steven spielberg ve israil

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

khay21
khay21
Schindler's List ten sonra münich le birkez daha israillilerin iyi adam rolune soyundugu film yapıyor.Öteki filmlerinin bazılarında da israil teması cokça işlenmekte.Acaba ünlü yönetmen topluma bazı gerçekleri mi duyurmaya çalışıyor yoksa israil propagandası mı yapıyor?
~ 940 gün   mesajın adresini al  

adriatic
adriatic
izlemem gerek valla yorum yapabilmem için..

exelon
exelon
ben de schindler's list dışında hatırlamıyorum öteki filmlerinde israil-yahudi teması(münich i izlemedim bilemiyecem). hangilerinde var merak ettim açıkçası.
(ciddi sorulmuş bir sorudur)

moviebiker
moviebiker
holivud'u elinde bulunduranların büyük çoğunluğu ermeni ve yahudi olduğuna göre böyle şeyler normaldir...

lucy luyi
lucy luyi
israile, yahudiliğe filan aklım ermez de amerikanın hayli bir yandaş kişisidir bu spielberg. en basit örneklerden birisi olarak er ryan'ı kurtarmak filmi de pekala gösterilebilir.
~ 939 gün   mesajın adresini al  

escapade
escapade
ya filmi izlemek istiorum açıkçası spielberg i nedense sevemedim ama her filminide izledim
bende propanganda konusunda bi kaç eleştiri okudum duydum
şaşırmadım ama izlimek istiorum baklm
~ 935 gün   mesajın adresini al  

protatanga
protatanga
Speilberg İsrail hükümeti ve Mossadı yaşanan olaylarla ilgili zaman zaman sorumlu tutsada kurulan israil takımını gereksiz derecede masum gösterme çabasına girmiştir... Filmin biçok sahnesinde bu takımın sivilleri öldürmemeye özen gösterdiği mesajı verilmiştir...
hatta listelerinde bulunan birisini öldürecekleri sırada kızının da orada olması yüzünden operasyonu iptal etmeleri falan abartıya kaçmış...
Film 3 saate yakın sürüyor zaman zaman sıkılıp esneme olasılığınız war :p ama mutlaka izlenilmesi gereken bi film bence ... ve başroldeki Eric Bana hakkaten oynamış... filmin sonlarına doğru yaşanan olaylardan etkilenmesi ve katil piskolojisi iyi işlenmiş ...
~ 935 gün   mesajın adresini al  

fanfan
fanfan
evet sivillerin korunduu msjı çok abartılı ama film güsel eric bana çok iyi de filmin sonunda psikopatlaştıı dönemde nie karısından çıkarıo öfkesini anlamadım.feminist tarafım çok rahatsız bu durumdan..bi de bu salak mossad ajanları aradıkları her filistinli teröriste öyle kolay ulaştılar ki komikti yani eğer bu adamlar kara eylülün ağır toplarıysa hiç mi korunmuyolardı?bi tane de koruma olmaz mı kardeşim?
~ 933 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008