ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ramazan ayı; oruc tutmayan insanların hal ve hareketlerine dikkat etmesini ne kadar gerektirir!ya da gerektirir mi?
18 Ekim 2005 19:05
sabbah
slm kazım..Tabi kardeş,ramazan ayının anlamı odur hatta daha derine inersen dinin bütünün anlamı odur.Din ahlakın düzelmesi için getirilmiştir ve ramazan da bunun diğerlerine nazaran daha çom dikkat edilmesi gereken bi aydır..!!
18 Ekim 2005 19:15
kretzsche
11 ay günah işleyip de bir ay işlemeyen adamın samimiyetine inanmıyorum.
bu şarap içerken ezan okunuyor diye müziğin sesini kısmak gibi bir şey. (bir kere başıma geldi de, şaşkınlık verici)
18 Ekim 2005 19:17
sabbah
Yani şöyle açıkliim vadi kardeş.Ramazanda birçok kötü alışkanlıından(küfür vs..)kurtulabilme sansı edinirsn çünkü bunu sana sürekli hatırlatacak olaylar olur etrafında ve bu şansı kullanabilirsk biçok şey deişebilir.Bu müslümanlık testi deil,dediim gibi ahlak olayı.!!!!
18 Ekim 2005 19:22
sabbah
nefsini kontrol edip edemeyeceğini görme şansı.!!
18 Ekim 2005 19:23
lucy luyi
iste ben de bunu soruyorum nefsini daha zor şartlarda kontrol edersen anlamı var bence! gercekte herkes aynı anda yoksulluğu ve acıyı yaşamıyo cunku! ramazanda da asıl nefsini kontrol edenler karsısında rahat davranan insanlar bulunanlardır ( sigara içen ,yemek yiyen, haksızlık yapan küfreden )
18 Ekim 2005 19:27
sabbah
peki abi,zatn insan nası düşünüosa ööle yaşıo dinini de ibadetini de.bize laf düşmez..
18 Ekim 2005 19:34
sabbah
Ey özünün sirlarina akil ermeyen;
Suçumuza, duamiza önem vermeyen;
Günahtan sarhostum, ama dilekten ayik;
Umudumu rahmetine baglamisim ben
18 Ekim 2005 19:47
kretzsche
ya şunu demek istedim yani insan olacaksa hayat boyu iyi bir insan olsun :)
18 Ekim 2005 19:49
sabbah
hayyam kardeş.
18 Ekim 2005 19:56
deniz
o coca cola reklamlarındaki gibi birer iyilik timsaline dönüşülmediği açık- oruç tutanlar için de geçerli bu.
her zamankinden farklı bir davranış göstermek de gerekmez ayrıca. insan her zaman diğerlerine saygılı olmalı, sadece ramazda değil. o "ama ramazan'da daha bir iyi oluyor" mantığını hiç anlayamıyorum.
lafı edilmese de, gayet ana konumuz olan oruç tutmayanların sokakta yememesi gerektiği hadisesi konusunda ise kimsenin yapacağı bir şey yoktur. yiyen yer, durduramazsınız. bu insanlara kötü kötü bakmak, ramazanda yapılmaması gereken bir şeydir örneğin...
18 Ekim 2005 20:19
elif
Ramazan'da birisinin oruç tutup tutmaması beni o insanın dini ya da inancı ya da bu tür herhangi bir seyi ne kadar ilgilendiriyorsa o kadar ilgilendirir - yani ilgilendirmez.
Ramazan ayında üzerimde hiçbir baskı hissetmiyorum bir ateist olarak. Davranışlarımı da kısıtlamıyorum; davranışını kısıtlayanlara karşı özel bir davranışım da olmuyor.
Diger aylardan hiçbir farkı yok.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/213
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.