ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
simdi muhendislik alemi isimlerle dolu bir alem, bir bode plot olsun, bir fourier transform olsun, ne bilii, bir laplace transform olsun, bir infinity loop olsun, böyle bir trancendental value analysis olsun... var böle seyler... peki sizce en karizmtik, böyle duyunca insana en bi roeah dedirteni hangisi ?
ben sahsen Nyquist diyorum, böyle bir bilim kurgu-fantazi uretimi tadında, böyle bir mistik, karanlık... böyle hafif sindarin mi desem ne desem, Nyquist enteresan bir transkripsyon sonucu cok saglam bi karakter adına donuse bilecek gibi... evet actıgım bu anket tadında baslıkta ben oyumu Nyquist den yana kullanıorum, Muhendislerin karsisina cıkan en bi karizmatik hedelerden...
18 Ekim 2005 15:22
onur
hahaha, hadi bakalım .... he beraber arkandayız...
18 Ekim 2005 17:06
mine
kesinilkle presesyon ve nutasyon ikilisi :)
18 Ekim 2005 18:22
adriatic
Auxillary Conditions...Gerçi birinin ismi diil ama roeh oluomm:)Bir dee D'Alembert's principle heh heh...
18 Ekim 2005 20:10
deniz
neden bahsediyosunuz siz ya, hiçbir şey anlamadım..?!
mühendis değilim ondan mı yoksa...
18 Ekim 2005 21:13
lumbri
zukhauskas correlation derim ben
18 Ekim 2005 21:33
yasemin
ben de bu sene girdim müh e deniz bende bişi anlamadım :D zamanla anlaşılıcak inş
18 Ekim 2005 23:47
onur
anlaşılır zamanl, üzülmeyin :)
bu arada birinin adı olmasına gerek yok...
Auxiliary conditions hakkaten hos bak, aklıma gelmemi... kelime hoş her kontext te :)
19 Ekim 2005 00:15
kretzsche
ben "modern database management" diye bi kitap aldım geçen gün. . daha karizma bir isim yok valla :)
20 Ekim 2005 22:20
yasin altunkaynak
harddrive
31 Temmuz 2006 22:24
tbc
microcontroller..
16 Ağustos 2006 04:43
tbc
türkçesi daha karizmatik.. mikrodenetleyici
16 Ağustos 2006 04:48
denizhan
finite element analysis.
hatta türkçesi daha karizmatik: sonlu elemanlar analizi
üstüne de tanımam =)
16 Ağustos 2006 10:48
queen of bongo bong
sedimanter stratigraphy
16 Ağustos 2006 10:57
tbc
boltzman sabiti .. o da süper.. farad da güzel.. fourier , laplace.. süper süper..
17 Ağustos 2006 02:59
palindrom
Bernoulli ve ailesi:)...
17 Ağustos 2006 19:26
fanfan
Valla mühendisliğin içindeki terimlerden seçemem çünkü bilmiyorum ama bence en karizma mühendislik çeşidi 'Havacılık ve Uzay Müh'
İngilizcesi çokk karizma 'Aerospace engineer' arkadaşım orda,tercih zamanında 'evet evet yaz ismi çok karizma' diye destek verdiğimi hatırlıyorum hehe:)
29 Eylül 2006 00:39
pispisipisi
stagnation point!! hakkaten de 'orda bi dur bakalım' dedirtio insana....
2 Ekim 2006 06:02
halid e.a.&
valla elektirikçiler daha ii bilirler ama onlar da elektirikle tahrik diye bir konu var .çok ilgimi çekti.çokta merak ettim
10 Ekim 2006 20:26
hafriyat
mühendislik bölümü dersi değil ama çok karizmatik, yazmak istedim:
Problematisation Of Human Action And Emergence Of The Self
türkçesi:
İnsan Ediminin Sorunsallaştırılması ve Kendiliğin Ortaya Çıkışı
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/212
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!