Okudum, Erasmus sisteminin nasıl oluştuğuna nelerden ibaret olduğuna dair uygulamalı örnek.
Ben de erasmusla hamburgaa gitmiş biri olarak size erasmusun dünyanın en kişiye bağlı sistemi olduğunu 2 okuldan koordinatör ayarlamak sureti ile hiç derse gitmeden mezun dahi olabileceğinizi söyleyebilirim:)
romanyada hırsızlar orospular varmış. sanki hiçbi yerde yok bunlar, anlaşmasaymışsınız madem o zaman romanyayla. dangalak mıdır nedir adam
25 Temmuz 2008 11:15
//cehennet_gümrah//
en iisi wat sonuna kdr :) arasmus her sene böle rezillikler çıkarıoki.bela açıo insanın başına.benmde arkadaşım istemedii bi ülkeye gidip okumak zorunda kalmıştı... wat gibisi yok;) hem çalışıosun hemde hayatı öğreniosun.okumasanda olur:P
25 Temmuz 2008 11:53
hüzün abi
evet çok haklısın, bence Hocanın kişisel bir uyuzluğu var Romenlere o yüzden öyle diyor.
evet gidip gelen bir arkadaşaım öyle giyor, gerçi o Bükreş e gitmiş ama. Romanya çok güzel dedi.
25 Temmuz 2008 12:04
hüzün abi
ya seninki de çok vahim bir durum ne salakçe şey o sen kızsın evinde otur gibi bişey :S
veruca salt demis ki: bu nedir ya?çok üzüldüm başkalarının saçmalıkları yüzüden başına gelenlere.
benim de okuldayken bi Almanya'ya staja gitme maceram vardır.Dil sınavından fakülte birincisi olmama ve Almanca'yı diğerlerinden daha çok bilmeme rağmen sen şimd kızsın 3 ay orada napcaksın bari bu erkek öörenci gitsin o başının çaresine bakar diip başka bi herifi göndermişlerdi de uyuz olmuştum.
25 Temmuz 2008 12:05
mesmerant
dumurlardayim su an.sen kizsin napicaksin da ne demek ya.dava falan etseydin lavugu.ben olsam kesinlikle yanina birakmazdim.
veruca salt demis ki: bu nedir ya?çok üzüldüm başkalarının saçmalıkları yüzüden başına gelenlere.
benim de okuldayken bi Almanya'ya staja gitme maceram vardır.Dil sınavından fakülte birincisi olmama ve Almanca'yı diğerlerinden daha çok bilmeme rağmen sen şimd kızsın 3 ay orada napcaksın bari bu erkek öörenci gitsin o başının çaresine bakar diip başka bi herifi göndermişlerdi de uyuz olmuştum.
25 Temmuz 2008 12:22
sultanaz!
bu tamamen kişiye bağlı bence.
ben de aynı okuldan Erasmus'la gittim. ve böyle problemlerin zerresini yaşamadım, çok rahat bir 2 dönem geçirdim yurtdışında da, döndüğümde de ders eşleştirmelerim vs herşey hallolmuştu bile.
ama bizim bölüm koordinatörü bu konuda çok bilgili ve ilgili bir insan, bizler yerine bile bir çok şeyi üstlendi. okulda da en sorumluluk sahibi koordinatör de bizim bölümde çalışan Pınar hanımdır. ERasmus konusunda ilk göndermeler yapılırken ofis bile kendisinden yararlanmmıştır, fakat o bu işi gönüllü olarak ve öğrenciye yardım etmek için yapmıştır.
Erasmus ofisinin de şikayetlerinden biri, bölüm koordinatörlerinin ilgisizliği, bilgisizliği ve öğrenciye destek yerine köstek olmalarıdır. Sizler koordinatörünüzün yapması gereken ama yapmadığı işler için ofise başvuruyorsunuz, eskiden olsa yardım ediyorlardı Çünkü hepi topu en fazla 30- 40 öğrenci gidiyordu. Fakat şimdi sizin koordinatörlerinizin yapması gereken işleri yapamazlar. Zira bu yıl Sakaryadan 800 öğrencilik bir kontenjanla ERasmus programına katılım gerçekleşecek!
Bu olayda da en büyük sorun sizin kendi Mustafa hocanızın, sistemin bir yerlere yerleştirdiği öğrencilerin durumlarıyla kafasına göre oynaması olmuş. Böyle değişiklikleri ancak ve ancak ofis ile haberleşerek ve kontenjanlar dahilinde yapabilir. Yurtdışındaki okullardan da teyit etmesi gerekir eğer bir değişiklik yapıyorsa. yoksa kimse yüzlerce insanın işini domino taşları gibi yıkıp senin sorununa yoğunlaşmaz.
''Erasmus ofisine bu sorunu sorduğumda bana biz bilmeyiz bölüm koordinatörüne git dediler. Hâlbuki
İ bal gibi de biliyorlardı ve benle uğraşmak istemediler. '' diyorsun. Evet bakınsalar o bilgiye ulaşabilirler. Ama neden bölüm koordinatörünün yapmakla yükümlü olduğu işi yapsınlar? Koordinatörler o kadar yüzsüzleşti ki artık, her şeyi ofise yıkıyorlar, ve dikkat edersen tek bölüm de sizinki değil, okulda kaç tane bölüm ve kaç tane koordinatörlük olduğunu bi hesapla istersen. Yüz verdiklerini düşün bir de, onların yerine işlerini yaptıklarını düşün? koordinatörlerin bir çoğu doğru düzgün ingilizce bilmiyor, yurtdışı yüzü görmemiş ve öğrencileri çekemiyorlar, ekstra para almadıkları için de öğrencilere yardım etmek uğraşmak istemiyorlar asıl, bir çoğu programa karşı kötü düşünceler besliyor. Bunda Ofisin suçu ne peki?
Kendi hocanın ve bölümünün yaptığı hatalar ve yanlış yönlendirmeleri, yanlış bilgi vermeleri yüzünden be Mahmut'u Ne de diğer ofis çalışanlarını suçlayamazsın bana kalırsa...
125 Temmuz 2008 12:28
luca leotardo
Bu erasmus koordinatörleri, müdürlerin göt ve götlerin müdür olması gibi bişi:))
bart- demis ki: çok büyük geçmişler olsun.hayat bu ve bunun gibi süprizlerle doludur.allah bi yerden alıyorsa bi yerden verir.kısmet.nasip.pipi meme.hepi börtdey.van tu tiri for fayf siks seven eyt fayn tenks
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/21071
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.