ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > yurtdışı eğitim & erasmus exchange > Nasıl Erasmusla Gidemedim?
yunanistan huzun abi ve erasmus acilarin cocugu kucuk emrah husrean erasmus
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

hüzün abi
hüzün abi
HOW DIDN’T I GO?

Mart aynın sonlarıydı sanırım, yağmurlu bir gündü. Erdi gelip sınıfa Erasmus’a başvurduğunu ve sınava gireceğini söyledi. Daha sonra bu teklif ban ve bir kaç arkadaşa iyi geldi. Ben de biraz onları kıskanarak sınava en azından bir girip kendimi deneyim dedim. Sınav Nisan ayında yapıldı. 60 aldım İngilizce dil sınavından. Not ortalaması ve Dil sınavının puanlarıyla benim ortalamam 68,9 du. Bilgisayarın yaptığı yerleştirme sonucu Romanya Braşov Üniversitesine yerleştirildim. Fakat bölüm koordinatörümüz Mustafa Hoca bu yerleştirmeyi kabul etmedi ve kendisinin bir yerleştirme yapacağını söyledi. Daha sonra bir toplantı oldu ve toplantıda en yüksek puanlı kişiden başlanarak kişilerin nereleri istediği soruldu, sıra bana geldiğinde Yunanistan ve Romanya kalmıştı. Sınıf arkadaşım Osman'ın da katkılarıyla Yunanistan'ı seçtim. Ama bu kararımda daha sonra pişman oldum, çünkü Yunanistan da eğitimin yunanca mı yoksa İngilizce mi olacağı kesin değildi. 5 Mayıs gitmeyeceklerin dilekçelerini vermesi için son gündü, fakat ben daha öğrenememiştim yunanistandaki eğitim dilini, uzun uzun düşündükten sonra gitmeye karar verdim. Daha sonra kendi çabalarımızla öğrendik ki Yunanistanda Erasmus öğrencilerine yunanca eğitim veriliyormuş ayrıca gideceğimiz Atina teknik üniversitesi Avrupa’nın ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alıyormuş. Simlerimizin Erasmus istemine girildiği hafta Yunanistan’ın kontenjanları iptal edildiğini duydum, Yunanistan’ın iptal sebebi bizimkiler matematik bölümü için kont. Ayarlamışlar fakat bunu makineye kullandırmaya kalkmışlar. Daha sonra bu kişiler mağdur olmasın diye İrlanda’dan 4 kişilik kontenjan açılmış. Diğer bölümlerde Yunanistan gidecekler sistemde direk randaya aktarılmışken, bizim Mustafa hoca yine bir sorun çıkarıp hayır öğrenciler kendisi gelip başvursun demiş ve kapısına bir yazı asmış.

Sitemde isimler Çarşamba günü gözüktü, fakat benim ismin Romanya diye gözüküyordu. Bunu düzeltmek için Perşembe günü Sakarya'ya gittim Erasmus ofisine bu sorunu sorduğumda bana biz bilmeyiz bölüm koordinatörüne git dediler. Hâlbuki
İ bal gibi de biliyorlardı ve benle uğraşmak istemediler. Bölüm koordinatörüne gittim odasında yoktu. Fakat kapıda bir yazı asılıydı: ERASMUSLA HİÇBİRYERE YERLEŞTİRİLMEMİŞ ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!! İRLANDAYA 4 KİŞİLİK KONTENJAN AÇILMIŞTIR, isteyenler başvursun. 20 kişilik bir liste oluşturulmuş fakat benim adım yoktu çünkü ben sistemde Romanya yerleştirilmiş gözüküyordum. Daha sonra arkadaşlarım bu durumu Erasmus bürosundaki MAHMUTa sormuşlar bizim arkadaşımızda İrlanda’ya başvurabilir mi die. MAHMUT da hayır çünkü o yerleşmiş gözüküyor demişler. Bende bunun üzerine İstanbul’a göndüm
CUMA sabah 11.05 de MUSTAF HOCA yı aradım. Hocam benim Yunanistan işi ne oldu die. BU da bana bağırdı olm sen nerdesin bu zaman kadar
BEN: hocam dün geldim ben fakat siz odanızda yoktunuz.
HOCA: kapıdaki yazıyı da görmedin mi evladım?
BEN: hocam gördüm ama orada hiçbir yere yerleşmemiş öğrenciler diyorsunuz benim ismin orada yoktu.
HOCA: olm ben o listeyi SALI açıkladım o zaman siz YUNANİSTAN a yerleşmiş gözüküyordunuz ama sizin gidemiceniz Çarşamba belli oldu. O yüzden ismin yoktu,
BEN: ee hocam şimdi ne olacak.
HOCA:: artık geçti Burak ben 10.59 a kadar dilekçeleri aldım İrlanda’ya gidecekler için, ama sen başvurmadığın için artık geçti ben isimleri gönderdim evladım.
BEN : ama hocam.
HOCA: tamam Burak artık kes, gidemiyorsun.

Ben bunun üzerine kalkıp sakaryaya gittim. Ve Erasmus bürosuna neden benim ismimin Yunanistan yerine Romanya yazıldığını sordum. Mahmutda bana “KARDEŞİM BİZ 300 KİŞİYLE UĞRAŞIYORUZ 1 KİŞİ DE HATA OLABİLİR” dedi.

Neyse ben kaderime küsüp Romanya’ya ikna oldum. Braşov'da ki okulun sitesine gidim amil attım ama nedense bana kimse geri dönemdi. Daha sonra erasmusçuları ve kendi hocamı sıkıştırarak oradaki en yetkili kişilerin tel numaraları ve mail adreslerini aldım. Mail attım ertesi gün aban cevap geldi bizim makine mühendisliği ile anlaşmamız yok sen bizden ders alamasın die. Bunu Erasmus bürosuna gidip sordum meğer bizim salaklar metalürjiden anlaşma yapmışlar bunun 2 kişilik kontenjanının makineye vermişler. Fakat bu kontenjanı kullanan makine öğrencisi oraya gidince makine dersi alamıyor.

Bir hafta sonra okuldan ikinci bir haber geldi, okul tadilata girecekmiş ve Erasmus öğrencilerini bu yıl kabul etmeyeceklermiş. Metalürji müh hocasının uğraşlarıyla bizim için CLUJ NAPOCA üniversitesinden bize kontenjan ayarlandı fakat bu sefer de benim bölüm koordinatörüm ben seni ROMANYAYA yollamam Romanya berbat bir ülke oraya gidemezsin orada hırsızlar O…. Lar var dedi.

Böylelikle 3 ay süren Erasmus maceram hüsranla son buldu

ERASMUSLA GİDEMEMEM DE KATKISI BULUNAN TÜM HOCALARIMA VE ERASMSU BÜROSU YETKİLİLERİNE SAYGI SEVGİ VE NEFRETLERİMİ İLETİYORUM…

Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın!!!
25 Temmuz 2008 01:01   mesajın adresini al  

hüzün abi
hüzün abi
sabredip de okuyabilen olursa yorum yazsın
25 Temmuz 2008 01:34   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
sonuna kadar okudum , keşke o gün dönmeseymişsin sakaryaya. gerçi ne hoca varmış ne birşey. bütün aksilikler üstüste seni bulmuş. geçmiş olsun. evet erasmusa giden sınıftan arkadaşlarımın da başına benzerleri geldi. onlar da bin pişman oldular. çoğunun hibesi 1 dönemlik gözüküyomuş 1yıllık olmasına rağmen. iyki başvurmamışım ben de avantajı olduğu kadar dezavantajı da var bunun gibi. aslında çok güzel bir olanakken , bugün git yarın gel mantıklı türkiye mesai saatlerinde, erasmusa gidebilmek için çok efor sarfediyosun. uçak bileti filan almış mıydın peki? yada vize işlemlerinle pasaportun çıkmış mıydı? kimisinde onlarda bile sorun çıkmış. yurt çıkmamış kimisinde de. bir işi de bari tam yapsalar...
25 Temmuz 2008 01:40   mesajın adresini al  

cipsly kiss
cipsly kiss
ben okudum valla..
ama yapılacak yorum yok geçmiş olsun.
hocan romanya konusunda haklı.
kuzenim bir dönem romanyaya yerleşti evlendi falan..
bu romen kız anlatmıştı bana yaşam şartlarının çok berbat olduğunu.
gitmemen daha hayırlı.
bi de bu kadar aksilikte vardır bi hayır.
25 Temmuz 2008 01:42   mesajın adresini al  

freak
freak
çok büyük geçmişler olsun.hayat bu ve bunun gibi süprizlerle doludur.allah bi yerden alıyorsa bi yerden verir.kısmet.nasip.pipi meme.hepi börtdey.van tu tiri for fayf siks seven eyt fayn tenks
25 Temmuz 2008 01:55   mesajın adresini al  

yeni evli
yeni evli
gerzek
25 Temmuz 2008 02:01   mesajın adresini al  

vulcao
vulcao
fenaymis valla tam turk isi olmus
25 Temmuz 2008 08:19   mesajın adresini al  

ivy * pırt
ivy * pırt
ben de okudum valla çok fena ya :(
25 Temmuz 2008 09:54   mesajın adresini al  

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
yazık olmuş
hayır sana özel değilde erasmusu kaçırmış olmanın verdiği bi hüsran basmalı...
25 Temmuz 2008 10:07   mesajın adresini al  

fishman6
fishman6
arkdaşım sende heryere 3 ülkeyide kabul etmene rağmen gidememişsin yazık valla
25 Temmuz 2008 10:57   mesajın adresini al  

veruca salt
veruca salt
bu nedir ya?çok üzüldüm başkalarının saçmalıkları yüzüden başına gelenlere.
benim de okuldayken bi Almanya'ya staja gitme maceram vardır.Dil sınavından fakülte birincisi olmama ve Almanca'yı diğerlerinden daha çok bilmeme rağmen sen şimd kızsın 3 ay orada napcaksın bari bu erkek öörenci gitsin o başının çaresine bakar diip başka bi herifi göndermişlerdi de uyuz olmuştum.
25 Temmuz 2008 11:11   mesajın adresini al  

özgenn.
özgenn.
bizim olkul bu konuda başlı başına bir sorun bi de birincilermiş:Skim çekmediki şu erasmus yüzünden..
25 Temmuz 2008 11:11   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008