| |
aslan67
|
Dolandırıcılıkta yeni yöntemlerin sonu gelmiyor. Bu seferki yolları ise başka kişilerin hatlarını kullanmak. Nasıl mı? İşte yöntem.
Önce cep telefonunuz aranıyor ve karşınızdaki ses size 'ESAT' veya 'ERICAL' adlı bir firmadan aradığını ve telefonunuzu kontrol etmek zorunda olduğunu söyüyor.
Arayan kişi sizden bu işlemi yapabilmesi için 9090'ı aramanızı istiyor. Siz de karşıdaki kişiye inanıp bu numarayı tuşladığınız anda tüm kimlik bilgilerinizi kopyalıyor ve bundan sonraki tüm görüşmelerini sizin hattınız üzerinden yapabiliyor.
Bu da hem telefon faturanıza yansıyabileceği gibi hem de yasa dışı işler için yapılan aramaları da sizin hattınızdan yapılmış gibi göstermesi açısından sakınca oluşturuyor.
Bilişim uzmanları böyle bir dialogla kaşılaşıldığında her ne olursa olsun istenilen numaranın aranmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Hatta mümkünse aramayı en kısa zamanda sonlandırmak gerekiyor.
Kaynak: www.milliyet.com.tr
Aklınızda bulunsun..
|
|
1 ~ 45 gün
|
|
| |
:.cevriye.:'hopeful'
|
Siz de karşıdaki kişiye inanıp
inanmam ki beenn
çakaalll:DDD
|
|
1 ~ 45 gün
|
|
| |
aslan67
|
hehe:D
ses tonu etkileyicidir belki:D
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
|
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
-neva-
|
o degilde gecen hafta star tv de telekulak cikti.zekeriya beyaz dinleniyormus.
adam dediki telefon numaranizin basina 2 yazin sonra kendi telefon numaranizi cevirin.dinlenip dinlenmediginizi anlamak icin bu yontem.bizde arkadaslar ve ev ahali olarak hepimiz tek tek denedik.ev halkinda yanlis veya eksik numara cevirdiniz dedi.arkadasta tv de cikan telekulak acti telefonu.hadi abi kapat sonra konusuruz diger hat calio demis arkadasa.dumur olduk hepimiz:)
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
|
2 yazin sonra kendi telefon numaranizi cevirin.
o mevzu hakkıhnda haber çıktı atv de
bir başkasının numarası oluyormuş o zaman..bu yüzden karşınıza biri çıkıyormuş..inanmayın öyle şeylere dediler hatta haberde..
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
aslan67
|
o açıklandı yalnız:)
numaranın başına 2 koyduğunuzda operatör ilk 7 haneyi kaale alıyormuş:)
yani numara 234 56 78 ise başına 2 koyunca aranan numara 223 45 67 nolu halktan biri:)
zekeriya beyaz malı arayınca karşısına çıkan adama sayıp sövmüş,adam da anlamadım niye sövdüğünü dedi:D
-neva- demis ki: o degilde gecen hafta star tv de telekulak cikti.zekeriya beyaz dinleniyormus.
adam dediki telefon numaranizin basina 2 yazin sonra kendi telefon numaranizi cevirin.dinlenip dinlenmediginizi anlamak icin bu yontem.bizde arkadaslar ve ev ahali olarak hepimiz tek tek denedik.ev halkinda yanlis veya eksik numara cevirdiniz dedi.arkadasta tv de cikan telekulak acti telefonu.hadi abi kapat sonra konusuruz diger hat calio demis arkadasa.dumur olduk hepimiz:) |
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
-neva-
|
o açıklandı yalnız:)
numaranın başına 2 koyduğunuzda operatör ilk 7 haneyi kaale alıyormuş:)
yani numara 234 56 78 ise başına 2 koyunca aranan numara 223 45 67 nolu halktan biri:)
zekeriya beyaz malı arayınca karşısına çıkan adama sayıp sövmüş,adam da anlamadım niye sövdüğünü dedi:D
cok ii ya bizim arkadas da yusuf yusuf olmustu:)))neyse ben soylemiyeyimde devam etsin tirsmaya:))
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
-neva-
|
yalniz bisiy sorucam.cepten boyle arama yapilamiyo bildigim kadariyla.kod falan girmek lazim degil mi ya?
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
aslan67
|
cepten nasıl oluyor bilmiyorum,sadece olayın vahametini açıklamak için kafamdan attım hane sayısını:)
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
banshee
|
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
tribesman
|
:) vallaha oda garip hadi turkcell falan dese neyse Erical-esat :S bu isimlerin seçimindeki amaç ne acaba kızsa esat erkekse erical mı :s
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
güveeen
|
Bir de ben bilmem kim komiser, valimizi bu numaradan arayıp hakaret etmişler, takip edebilmemiz için kontör yollamanız gerekiyor diyorlar.
Geçen bizi aradılar, yemedik tabii; facebookta fake hasep açtık, ateşli bi hatun resmi koyup arayan numarayı ekledik, are you interested uygulamasını da ekledik. Numara şimdi kullanılmıyo...
|
|
1 ~ 45 gün
|
|
| |
aslan67
|
haha o ne ya:D
ben komiser kenan,suçluları takip etmem için hemen 100 kontör yollayın bana:D
güveeen demis ki: Bir de ben bilmem kim komiser, valimizi bu numaradan arayıp hakaret etmişler, takip edebilmemiz için kontör yollamanız gerekiyor diyorlar.
Geçen bizi aradılar, yemedik tabii; facebookta fake hasep açtık, ateşli bi hatun resmi koyup arayan numarayı ekledik, are you interested uygulamasını da ekledik. Numara şimdi kullanılmıyo... |
|
|
~ 45 gün
|
|
| |
paslı eyfel
|
hade leeeen diyip kapatırım kesin
yyyyok ya deme ihtimalimde yüksek ama :P
|
|