ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Soykırım yok dedi, görevden alındı
diaspora ermeni soykirimi ttk
Sayfalar: 1  2  3  4  5  12  13  14  15  16  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

comandante
comandante

AB ve ABD’nin, iktidara yaptığı ve giderek artan “Ermenistan’la ilişkilerinizi düzeltin” baskısı, sonuç vermeye başladı! Ermenilerin soykırım yalanlarına karşı duruşu ve bilimsel çıkışlarıyla tanınan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, görevinden alındı.

“Normal karşılıyorum”

Konunun bilgisi dahilinde gelişmediğini belirten Halaçoğlu, “Biz elimize ayakkabımızı almış insanlarız, her zaman için bulunduğumuz yerden başka yere gidebiliriz. Bugün devlet görevi yaparsınız, yarın bilim adamı olarak çalışırsınız. Normaldir bunlar” diye konuştu.

Ermeniler Kemal Bey’i astırmıştı

MİLLİ şehidimiz Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, Ermeni baskıları sonucu işbirlikçiler tarafından Beyazıt Meydanı’nda asılmıştı.

KAYMAKAM KEMAL BEY, ERMENİ İFTİRALARI VE BATILILARIN BASKISIYLA ASILMIŞTI!

O Ucuz kurtuldu!
AB ve ABD’nin, “Ermenistan’la ilişkilerinizi düzeltin” baskısı, sonuç vermeye başladı. Soykırımı yalanlarına karşı mücadelesiyle tanınan Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, görevinden alındı

Türkleri, Ermenilere karşı soykırım uygulamakla itham eden, “soykırımı yalanını tanıyın” baskısı yapan AB, ABD ve yandaşlarına karşı verdiği mücadelelerle tanınan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, tatildeyken görevinden alındı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Gazi Üniversitesi’ndeki asli görevine iade edildi.

Tatildeyim bilgim yok
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Halaçoğlu, tatilde olduğunu, konunun bilgisi dahilinde gelişmediğini söyledi. Halaçoğlu, “Bu her zaman için olabilecek bir konu. Şeyhülislamlardan biri; ’Biz elimize ayakkabımızı almış insanlarız, her zaman için bulunduğumuz yerden başka yere gidebiliriz’diyor. Biz aynı düşüncedeyiz. Bugün devletin şu görevini yaparsınız, yarın bilim adamı olarak görevinize devam edersiniz, normaldir bunlar, normal karşılıyorum” dedi.

İlginç zamanlama!
Ermeni iddialarına karşı “Soykırım tezleri yalandır. Arşivlerimiz inceleme yapmak isteyenlere sonuna kadar açıktır” diye meydan okuduğu için Ermeniler ile AB ve ABD’li yandaşları tarafından “istenmeyen adam” ilan edilen Halaçoğlu’nun görevden alınma zamanlaması ise hayli ilginç bulundu. Çünkü, bir kaç gün önce AKP hükümetinin Ermenistan’la İsviçre’de gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıkmış ve bu haberler Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından doğrulanmıştı. Babacan, bu tür temasların dönem dönem yapıldığını belirterek, “Dışişleri Bakanlığından görevlendirilen kişilerin Ermenistan’daki muhataplarıyla görüşmeler yapıyor” demişti.

Erivan’dan davet gelmişti
Yusuf Halaçoğlu’nun görevden alınma zamanlamasını ilginç kılan diğer bir olay ise Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yaptığı çağrı. Sarkisyan, 6 Eylülde Erivan’da oynanacak olan Ermenistan-Türkiye futbol karşılaşmasını birlikte izlemek üzere Cumhurbaşkanı Gül’ü, ülkesine davet etmişti.Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan’ı ziyaret etmesinin iki ülke arasında son dönemde ortaya çıkan olumlu atmosferi güçlendireceğini söyleyerek, “Ziyaretin ilişkilerdeki olumlu havayı kalıcı harekete dönüştüreceğinden eminim” demişti.

İki kez yargılatıp idama gönderdiler
Birinci dünya savaşı sırasında Boğazlıyan’da kaymakam olarak görev yapan Kemal Bey, mütareke olunca, Ermenilere zulüm yaptığı iddiası ve işgalci İngiliz-Fransız makamlanın baskısı ile haksız yere idam edilmişti. ilk yargılanmasında beraat ettiği halde dış güçlerin baskısı sonucunda ikinci kez yargılanması istenmiş ve idamına karar verilmiştir. (19 nisan 1919). Kemal Bey, a zaman adı Bekirağa Bölüğü olarak geçen şimdiki İstanbul Üniversitesi’nin meşhur kapısı önünde idam edilmişti. Milli Şehit Kemal Bey idamından önce son sözü sorulduğunda halka hitaben şunları söylemişti:

Kahrolsun böyle adalet Ben bir Türk memuruyum. Aldığım emri yerine getirdim. Vazifemi yaptığıma vicdanım emindir. Sizlere yemin ederim ki, ben masumum. Allah şahidimdir ki ben kimsenin öldürülmesi için emir vermedim.. Ecnebi devletlere yaranmak için beni asıyorlar. Eğer adalet buna diyorlarsa, kahrolsun böyle adalet. Üç çocuğumu milletime emanet ediyorum. Allah vatanıma ve milletime zeval vermesin. “

Millete Vasiyeti
Kemal Bey’in hatırası millî vicdanda unutulmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 14 Ekim 1922’de çıkardığı özel bir kanunla, kendisini ” milli şehit “ olarak kabul etti. Kemal Bey’in Kuşdili’ndeki kabri Mülkiyeliler Birliği tarafından yaptırıldı. Adına ” anıt-mezar “ denildi. 15 aralık 1973 günü mezar sade bir törenle açıldı. Milli Şehit Kemal Bey, idam edilmeden önce Türk milletine ise şu vasiyeti bırakmıştı. ” Fertler ölür, millet yaşar, kabir taşım, hamiyetli Türk ve Müslüman kardeşlerim tarafından dikilmeli ve üstüne şöyle yazılmalıdır: Millet ve memleket uğrunda şehid olan Boğazlıyan Kaymakamı Kemal’in ruhuna fatiha!
23 Temmuz 2008 23:31   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Bu Faşizmin Ayak Sesleri
23 Temmuz 2008 23:33   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
iyi iş aslında soykırım yok de görevini garantile kimse alamasın görevden alınınca da yaygara çıkar :)
 2   23 Temmuz 2008 23:33   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren

tohunç demis ki:
iyi iş aslında soykırım yok de görevini garantile kimse alamasın görevden alınınca da yaygara çıkar :)

Veya Forumda Oturdugun Yerden Konuş :)
 4   23 Temmuz 2008 23:34   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
 2   23 Temmuz 2008 23:37   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Nasıl ki var diyen öldürülünce üzülüyorsak; yok diyen de haksızlığa uğrayınca ona da üzülürüz. Şimdi Hepimiz Hrant'ız diyemeyenlerden farkınızı ortaya koyun haydi özgürlükçü, demokratik kardeşler... Hep beraber Hepimiz Yusuf Halaçoğlu'yuz diyebilecek miyiz bakalım yoksa keser sadece ve sadece kendimizi mi yontacak??
23 Temmuz 2008 23:39   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
http://www.psakd.org/haber/yusuf_halacoglu_kurt_aleviler_ermenidir.html

şu adamı mı koruycaz, iyi yapmışlar böyleleri alsınlar öyle kurumların başından :)
23 Temmuz 2008 23:43   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Ermeni Soykırımı var diyemeyecektir tabii ki ama Halaçoğlu kadar net bir şekilde ''YOKTUR'' diyebilecek midir? Devlet politikası diye bir şeyden bahsetmeyin arkadaşlar 2002 yılından bu yana bu ülkenin hiçbir konuda net bir politikası olmamış, 80 yıllık politikalar çizilmiş, kırmızı çizgiler ayaklar altına alınmıştır. Kıbrıs bir devlet sorunuydıu ne oldu? Terörle mücadele bir devlet politikasıydı ne oldu? Hepsi AB(D) sömürgecilerinin ve onlartın işbirlikçileri tarafından perişan edildi..
23 Temmuz 2008 23:51   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Halen Benim Düşüncemin İnsanları Dışındakiler Yalancıdır Modasına Kapılmış Arkadaşlar Var
 1   23 Temmuz 2008 23:57   mesajın adresini al  

comandante
comandante
ya comandante sen sırf muhalifsin-demagogsun-provakatörsün milli değerleri başkalarına karşı koz olarak kullanan bir şövenistsin

Vay be bunların hepsi birden ben miyim?? ben neymişim be abi... Bak kişilerin siyasi görüşü beni ilgilendirmez. Birisini savunmam için onunla aynı görüşte olmam fikirlerini savunmam gerekmez. Haksızlığa uğrayan görüşleri ve belgeleri yüzünden görevden alınan bir insana görüşü dili dini ırkı milliyeti ne olursa olsun sahip çıkarım. hani özgürlükçüydüğnüz siz? Siz gibi düşünmeyenlerişn yanında olmayacak mısınız hiç? Voltaire'nın Düşüncelerine katılmıyorum ama düşüncelerini söyleyebilmen için canimi bile veririm sözü sadece ayrılıkçılar ve şeriatçılar söz konusuyken mi geçerlidir sizin için??
24 Temmuz 2008 00:02   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
iyi de Halaçoğlu açıklama yapmamış ki, koca yazıda cüzi bir kısmını söylemiş, orda da bilgim yok demiş, üzüldüm ya. ama demek ki taktik değiştiriliyor, haberden cıkan ermenistanla yakınlamaya girilip bir acılım yapılcak. bence bu konuda en doğrusu diasporanın by pass edilip devletlerin görüşmesi. Bir şeyler cıkabilir yazıda yazılanların aslı varsa. yerine muhtemelen daha ılımlı biri gelir
24 Temmuz 2008 02:35   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar
bu konu hakkında çok şey yazacam ama gece geç olmuş yarın bakarım.
24 Temmuz 2008 03:16   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  12  13  14  15  16  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008