çok güzel uydurmuşsun ..helal....çok doğrudur çok farkı kültürler var dünyada bunların hepsini yakalayıp güldürmek zor iş...
24 Ocak 2006 22:12
moviebiker
biz toplum olarak neye güleriz?ya çok çakal olanlar ama yinede eline yüzüne bulaştıranlar(hababam sınıfı tayfası,Ziya(şener şen)) ya da saflara(kemal sunal).şimdi evrensel güldürü varmı dersek.açıkcası ben Monty Python'a o kadar çok gülmüyorum.ama salak ile avanak ve peter sellers'ın komedi filmlerine gülüyorum.neden çünkü ya saflar ya da işleri ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.
salak ile avanakta bi sahne vardı.ölmüş kuşun kafasını bantlayıp sattıkları sahne.orası bence bize en yakın yerdi mizah olarak filmde.
peter sellers'ı da sadece saf olarak değerlendirmiyeceğim.daha fazla şeyleri var bana göre.sellers başlı başına bi başlık konusudur bence...
25 Ocak 2006 01:05
sarimsak
ana yazmak istediğim asıl şeyi yazmayı unutmuşum:
ewrensel güldürüden ziyade, topluma atfolacak (bilmeyen vardır atfolmak "to refer" demekmiş. bizzat baktıydım) esprilere mahkum kalmaksızın bu rehbere bakarak (komedyenin el kitabı) komedi yapmak o millet için yeterlidir.
(bu kadar kesin yargılarla konuşmak beni çok rahatsız ediyo hepsinin sonuna toptan bir "BENCE" koyayım)
25 Ocak 2006 05:51
ripcord
bizim türqler oy vermiştir çounlukla.
bence dünyayı kurtaran adam tüm zamanların en ii filmi seçilmeliydi
29 Şubat 2008 01:08
souvereign jr.
tosun paşa da hababam sınıfı da çok komik valla. :D
amelie komik miydi ya, hımm biraz komikti ama daha komiği illa vardır be. bence bu daha başka bi liste de adı yanlış olmuş. henüz kategorisini oluşturamıyorum ama öyle :P oraya bi jim carrey bi robin williams konması lazımdı. ayrıca scary movie serisinin ilk filmi de kayda değer bi komiklikteydi.
22 Nisan 2008 19:25
banshee
Finding Nemo var ama Ice Age yok :S
22 Nisan 2008 19:29
üstteki
madur mu oldun cadı :)
22 Nisan 2008 19:30
daisy=) **delilah**
hakaten ya...ice age süppper!
banshee demis ki: Finding Nemo var ama Ice Age yok :S
22 Nisan 2008 19:32
daisy=) **delilah**
bence 3 türk filmi olmalıydı
1-tosun paşa
2-hababam sınıfı
3-okul
22 Nisan 2008 19:32
psikolojik manyak
chaplin maplin hikaye, ne varsa kemal sunal'da var :-)
abi pardon da halktan kaç kişi fi tarihinde cekilmiş bu filmleri hatırlar
dirtyfrank demis ki: pek sağlıklı bir anket değil doğrusu. tahminimmce halkın verdiği oylar ile bu filmler seçilmiş deneyimli bir juri tarafından degil yani, e her türlü ankette oldugu gibi burda da türklerin yüklenmeleriyle bu 2 filmi orada görmek pek bir mumkun.
ha bana sorarsanız ordaki bir çok filmden daha komiklerdir evet ama imdb'nin seçecegi filmler bunlar olmamalıydı.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/2103
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.