ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Pandoranın Kutusu
umut zeus yunan mitolojisi
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
Dünyada yalnızca erkeklerin yaşadığı bir zamanda, tanrıların kralı Zeus, insanoğlunun huzurunu kaçırmak istemiş. Prometeus'un tanrılardan bilgelik ateşini çalıp erdemi dünyaya getirmesinin ardından da çok geçmemiş zaten. Zeus öç almak ve insanlığı cezalandırmak için işe koyulmuş. Oğullarından demirciler tanrısı olan Hephaistos'u, tanrıçalara benzeyen bir kadın yapmakla görevlendirmiş.

Hephaistos, topraktan ve sudan bir genç kız yaratmış. Tanrılar ve tanrıçalar bu kıza güzellik, çekicilik ve tatlı dil vermiş, onu takılar ve çiçeklerle donatmışlar. Tanrıların habercisi, kurnaz ve muzip Hermes, bu güzel kızın kalbini sadakatsizlikle, ağzını da yalanla doldurmuş. Zeus ise bu kıza bir kutu hediye etmiş ve kutuyu kesinlikle açmamasını sıkı sıkı tembihlemiş. Kıza «Tanrıların armağanı» anlamına gelen «Pandora» adı verilmiş.

Tanrılar, Pandora'yı Prometeus'un kardesi olan Epimetheus'a yollamışlar. Prometeus kardesi Epimetheus'a tanrılardan gelen bir hediyeyi kabul etmemesi gerektiğini anlatmış ama Epimethus kardeşinin uyarılarına kulak asmamış. Pandora o kadar güzelmiş ki Epimetheus kısa zamanda ona aşık olmuş; evlenmişler. Her şey yolunda giderken, günün birinde Pandora Zeus'un hediyesi olan kutuyu açıp içinde ne olduğunu görmek istemiş. Zeus'un uyarısını unutan zavallı Pandora kutuyu açtığında ölüm, açlık, öfke, kıskançlık ve o güne kadar yeryüzünde mutlu yaşayan insanoğlunu acıya ve kedere boğacak olan her türlü kötülük dünyaya yayılmış. Şaşırıp kalan ve yaptığından pişman Pandora son bir çabayla kutuyu kapatmak istemiş. Ancak, bir tek şeyin dışında kutunun içindekiler uçup gitmiş bile.

Pandora’nın bu son çabasıyla kutuda kalan şey, insanoğlunu, bütün bu kötülüklere rağmen ayakta tutabilecek bir şeymiş: UMUT

Şimdi kendinizi bir muhasebe edin..ve cevap verin..

Geleceğe dair ne kadar umutlusunuz?

23 Temmuz 2008 14:39   mesajın adresini al  

üstteki
üstteki
güzel günler göreceğiz, güneşli günler :)
23 Temmuz 2008 14:48   mesajın adresini al  

' işte o benim
' işte o benim
burdan çıkaracağımız ders: fazla merak iyi değildir
23 Temmuz 2008 14:56   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
onunla ilgili hikaye de var :)

Dört tane kelebek bir gün bir ateş görmüşler.Bunun nasıl bir şey olduğunu öğrenmek istemişler. Birinci kelebek ateşe biraz yaklaşmış ve üzerinin aydınlandığını görmüş. Arkadaşlarının yanına gelmiş ve: Bu ateş aydınlatıcı bir şey!, demiş..

İkinci kelebek bununla yetinmeyerek daha fazla şey öğrenmek istemiş. Biraz daha yaklaşmış ve ısındığını hissetmiş… Demiş ki: Aynı zamanda bu ateş ısıtıcı bir şey!

Üçüncü kelebek bununla da yetinmemiş, Biraz daha biraz daha yaklaşmış. Bir anda ateşin kanatlarını yaladığını hissetmiş ve yanmış kanatlarıyla geri dönmüş… Şöyle demiş: Ve bu ateş yakıcı bir şey!

Sonuncu kelebek daha da çok şey öğrenmek istiyormuş. Biraz yaklaşmış, aydınlandığını görmüş. Biraz yaklaşmış, ısındığını hissetmiş. Biraz daha yaklaşmış, ateş kanatlarını kavurmuş.

ve biraz daha yaklaştıktan sonra tamamen yanan kelebek poff ! diye ortadan kayboluvermiş... Ateşin gerçekten ne olduğunu belki bir tek o öğrenmiş ama geri dönüp söyleyememiş…

Çünkü o kaybolmuş ateş içinde ve bir şeyi, ancak içinde kaybolan bilebilirmiş!...

3   23 Temmuz 2008 14:59   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
hikaye bu..
salak kelebekler :p
23 Temmuz 2008 14:59   mesajın adresini al  

' işte o benim
' işte o benim
bence bunu sen salladın gibi
23 Temmuz 2008 15:00   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
valla ben kopi peystin yalancısıyım
23 Temmuz 2008 15:01   mesajın adresini al  

' işte o benim
' işte o benim
hadi 5 tane kelebek olsaydı nolacaktı
23 Temmuz 2008 15:02   mesajın adresini al  

üstteki
üstteki
error vericekti.
 1   23 Temmuz 2008 15:03   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
5 incisi ateşe yaklaşmıycaktı
 1   23 Temmuz 2008 15:08   mesajın adresini al  

projeci varyok©
projeci varyok©
23 Temmuz 2008 15:09   mesajın adresini al  

' işte o benim
' işte o benim
yaa sen ne diyosun seviyeyi düşürdün kuku falan
23 Temmuz 2008 15:26   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008