ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  sinema-tv  La Finestra Di Fronte(Karşı Pencere)
ihtiras sehvet ask ensest filippo nigro serra yilmaz raoul bova massimo girotti giovanna mezzogiorno ferzan ozpetek karsi pencere la finestra di fronte
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

aslan67
aslan67
İtalya'da yaşayan Ferzan Özpetek'in ödül rekoru kıran son filmi 'Karşı Pencere', dokuz yıldır evli ve iki çocuklu genç bir kadın olan Giovanna ile kocası Filippo'nun tesadüfen yolda yaşlı bir adamla karşılaşmalarıyla başlıyor. Hafızasını kaybeden yaşlı adamın hayatlarına girmesiyle genç kadının da yaşamı değişmeye başlıyor. Evliliği pek yolunda gitmeyen genç kadının karşı pencereden gözlediği komşusuna duyduğu platonik aşk ve yaşlı adamın geçmişten yansıyan kırık aşk hikayesi ikisinin de yaşamlarını etkilemeye başlıyor.

Genç kadın için artık yaşamını sorgulama zamanıdır. Acaba karşı pencerelerden bize görünen yaşamlar neden cazip gelir, kendi yaşamlarımızı değiştirmek o kadar zor mudur?

Ferzan Özpetek bu dördüncü filmde, hafıza, aşk ve yaşam üzerine duygusal bir sorgulamaya giriyor.

Karşı Pencere, bir Ferzan Özpetek filmidir. Sanat filmi olarak da adlandırılan klâsik sinema anlayışı ile, modern sinema tekniklerinin harmanlanması ile Ferzan Özpetek tarzından uzaklaşmadan, kişiliğini koruyarak hazırlanmıştır. Türk ve İtalyan sanatçılar filme katkıda bulunmuşlardır.

Yapım :2003, İtalya / İngiltere / Türkiye / Portekiz
Tür :Dram / Romantik
Yönetmen :Ferzan Özpetek
Senaryo :Ferzan Özpetek, Gianni Romoli
Oyuncular :Giovanna Mezzogiorno, Serra Yılmaz, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro
Yapımcı :Gianni Romoli
Görüntü Yönetmeni :Gianfilippo Corticelli
Müzik :Andrea Guerra
Dağıtım :Warner Bros
Süre :1 saat, 46 dk.
Gösterim Tarihi :12 Aralık 2003

Baya güzel bir film..Ferzan Özpetek'in iyi yönetmenlik çıkardıklarından..En iyisi Cahil Periler filmi aslında bana kalırsa;ama Karşı Pencere de ondan altta kalmıyor..Çekim kalitesi,başrol oyuncusu Giovanna Mezzogiorno'nun performansı ve muhteşem soundtrackleri filmin istenileni vermesini sağlayan ana faktörlerdir..

Senaryoya,aslında hayatın içinde sıkça karşılaştığımız ihanet, aşk, tutkularımız, başkalarının hayatlarının bizimkinden daha farklı ve güzel olabileceği düşüncesi hakim..Yani öyle aham şaham,kurgulu bir senaryo yok,bu yönden eksikleri var gözümde..Tabii ki Ferzan Özpetek filmlerinde karşılaşabileceğimiz konular da yok değil, izlenildiğinde ne dediğim daha iyi anlaşılır..

Dediğim gibi soundtrackleri on numara..Özellikle Gocce Di Memoria adlı parçayı dinlemenizi tavsiye ederim..

Film İtalya'da rekor kırmıştı yanlış hatırlamıyorsam..

imdb puanı 7.5/10.0 gibi oldukça yüksek bir puan..Bu oran diğer sinema sitelerinde 8.5 ila 9.5 arasında değişmektedir..
~ 47 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Filmin diğer afişleri:

cinmax
cinmax
hiç beğenmedim. 10 üzerinden 6 anca eder benim gözümde. ayrıca kadının son konuşmasının çarpıcı olduğu söyleniyor. hatta madonna sonu beni en çok etkileyen film karşı pencere demiş. ama bence sıradan bir film, çok da abartılacak birsey degil

tane® ©an
tane® ©an
bu filmin başlığı vardı sanki, aslan karşı pencere diye arattın mı?
lan iyice yaşlandım yokmuş, ama gördüğüme eminim bu filmi kantinde, silinmiş herhalde dışa acılırken

luca leotardo
luca leotardo
bunun fragmanındaki şarkının adı nedir:s

aslan67
aslan67
ya zaten konu olarak falan her yerde gördüğümüz olaylar..senaryoda bir numara yok,işte müzikleri,kadın oyuncunun performansı iyidir..

filmin sonunda kadın bir yazıyı seslendiriyordu;ama ben de etkilenmedim ondan,madonna abartmış biraz:)

cinmax demis ki:
hiç beğenmedim. 10 üzerinden 6 anca eder benim gözümde. ayrıca kadının son konuşmasının çarpıcı olduğu söyleniyor. hatta madonna sonu beni en çok etkileyen film karşı pencere demiş. ama bence sıradan bir film, çok da abartılacak birsey degil

aslan67
aslan67
ben de var sanıyordum..ipucu varmış..

tane® ©an demis ki:
bu filmin başlığı vardı sanki, aslan karşı pencere diye arattın mı?
lan iyice yaşlandım yokmuş, ama gördüğüme eminim bu filmi kantinde, silinmiş herhalde dışa acılırken

deniz_can
deniz_can
baya güzele benziyor ya.

personaljesus
personaljesus
kargo koray varmıydı bunda

cinmax
cinmax
bu filmin sonu sinema eleştirmenleri tarafından övüle övüle bitirilememiştir. o yüzden öyle yazdım. bana göre sıradan çok etkileyici degildi. ama kim bilir karımı aldatıyor olsaydım beni etkilerdi belki =)
 1   ~ 47 gün   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
koray yoktu burada..başka bir ferzan özpetek filminde vardır belki..

personaljesus demis ki:
kargo koray varmıydı bunda

aslan67
aslan67
hazır konusu açılmışken fragmanını da ekleyelim şuraya..

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/e3508f1e5b8bca8f1f76085a456274bc620a14e0d5b3b792ce154ac6e715209ddc1b0074b38d434416020

İşte Gocce Di Memoria adlı parça fragmandaki..ama sözsüz olan..orijinali ise bu:

Giorgia - Gocce Di Memoria

http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/e3508f1e5b8bca8f1f76085a456274bc620a14e0d5b3b792ce154ac6e70d2084e91b2041ce8b520316020

anthony casso cesare demis ki:
bunun fragmanındaki şarkının adı nedir:s

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008