ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa      şu anda 41 - 51

ertu '
ertu '
BASimin baskanina kafam girebiler..
~ 30 gün   mesajın adresini al  

..........
..........
kimse memnun değil erdoğandan ama tekrar seçim olsa, adım gibi biliyorum tekrar erdoğan iktidara gelir...

tane® ©an
tane® ©an
tamam kimdi canım.
emperyalizme ilk karşı duranda kimdi bu ülkede.
onu hatırladın mı..
lozanı imzalayan kimdi?
onu hatırladın mı?
ben istemiyorum AB ve ABD yi halkın çoguda istemiyor.
geçmiştede istemiyordu..
yeni kurulmuş ülkede ekonumi kuran
şeker fabrikasını vediğer fabrikaları kuran
bankaları kuran kimdi.

Türkiye Cumhuriyeti devleti lozandan bir yıl önca batılı kampta yerini aldı, hem lozanda diplomasinin güçlenmesi adına hem de ülkeyi kuran kadro bunu uygun gördüğü için, lozndan çok daha önce musul petrolleri bir amerikan şirketine verilmiş, lzoan esnasında da mümkün mertebe kredi ve yabancı yatırım alınmaya çalışılmıştır, emperyalizm karşıtlığı yunanlılar denize dökülene kadardı. ülke kurtulduktan sonra rota doğudan batıya kaydı tamamen. bilgin olsun diye, konuyla alakasız ama şirkette marshall soyadlı Amerikalı eski bi askerin-şu anki marshallala alakası var mı bilmiyorum. Ülke eskiden de batıya dönüktü ama bu kadar dengesiz şartlarda değil, gerçi o zamanın dış siyasetiyle bu zamanınki eşit değil bunun da payı var ibrelerin aleyhimize kaymasına, yürütülen kötü politikalar kadar. ama kurtuluş savaşı dönemi hariç anti-emperyalist bir yönetim olmadı hiç.

deniz_can
deniz_can
ya batılılaşma çabamız osmanlı devletinin gerileme döneminden beri bu topraklardaki insanlara yükleniyor du bunu yok sayamayız.
aama kurtuluş savaşından sonra tamam bazı şeyler verilmiştir aam o zamanın şartlarınıda düşünmek gerek.

tane® ©an
tane® ©an
parmağını veren de kolunu kurtaramıyor demek ki:)o zamanın şartlarında düşündüm zaten, şimdi şartlar daha da batıdan yana, bunu da göz önüne almak lazım. yani radikal biri gelmeden batıyla bağ zor kopar, radikal biri gelirse de bağlar kopunca pek hoş şartlarda olmayız

deniz_can demis ki:
ya batılılaşma çabamız osmanlı devletinin gerileme döneminden beri bu topraklardaki insanlara yükleniyor du bunu yok sayamayız.
aama kurtuluş savaşından sonra tamam bazı şeyler verilmiştir aam o zamanın şartlarınıda düşünmek gerek.

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
osmanlının batı yalakalığına değinmek lazım önce...sanki batıya özenme cumhuriyetle gelmiş gibi konuşmuyolar mı gülsem mi ağlasam mı bilemedim

extremo
extremo
hala hikaye okumya devam yiyne var mı acaba

deliveren
deliveren
Son Çırpınışlar

tane® ©an
tane® ©an
tam tarih istiyorsan paris antlaşmasıyla başlıyor, batılılaşma genç cumhuriyet o dönemde kurulmuş coğu kurumu da devralıyor zaten. ama arada güçlü bir anti-emparyalist süreç var 1910lardan 20lere kadar, 20lerden sonra yeniden batıya dönülüyor

jaja of opobo ® .iz demis ki:
osmanlının batı yalakalığına değinmek lazım önce...sanki batıya özenme cumhuriyetle gelmiş gibi konuşmuyolar mı gülsem mi ağlasam mı bilemedim

deniz_can
deniz_can

extremo demis ki:
hala hikaye okumya devam yiyne var mı acaba

sen net açıkla ve sustur bizi ozaman.
senin din dediğin şeyde hikayelere dayalı be canım.

deniz_can
deniz_can

jaja of opobo ® .iz demis ki:

katılıyorum sana jaja

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa      şu anda 41 - 51

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008