ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > Türkiye'nin keskin dönüşü! (başlık biraz havalı )
set by flo domuz eti tayyip raki balik
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 5

dj recep inthe house
dj recep inthe house
ANKARA- Yabancı yatırımcıları Türkiye’yi tanıtmak için kurulan başbakanlığa bağlı sitede; daha önce, “domuz eti tüketmeyiz” diye tanıtım yapılıyordu. Uyarılar üzerine, tanıtım metni değiştirildi ve “Rakımızın tadına bakın” şeklinde ifadelerin olduğu yeni bir metin yayına sokuldu.

DOMUZ YEMEYİZ

Başbakan Erdoğan’a bağlı investinturkey.gov.tr adresinde, yabancı yatırımcıyı ülkemize çekmek ve tanıtım için Türkiye hakkında bilgiler veriliyor. Yeme ve İçme başlıklı bölümde daha önce; “Türkiye'de genelde domuz eti tüketilmez, ancak domuz eti ve domuz pastırması satan marketler büyük şehirlerde mevcuttur. Tütün mamulleri ve alkollü içki satışı konusunda 18 yaş sınırı vardır. Çeşme suyu genelde içilebilir ifadeleri yer alıyordu.

RAKIYI DENEYİN

Ancak, daha sonra değişiklik yapılarak, daha liberal ifadeler metne eklendi. İşte yeni hali:

Türk mutfağı, yemek öncesi lezzetli mezeleri ve ana yemek olarak nefis geleneksel tatları, kebapları ve tatlıları ile efsanevi bir üne sahiptir. Türkiye'nin ulusal içkisi 'Rakı'yı da deneyebilirsiniz. Ayrıca şarap kültürü de Türkiye'de önem kazanmaktadır. Şarap butiklerinde değişik seçimler yapmak mümkündür. Batı dünyasına 16. yüzyılda Türkler tarafından tanıtılan ünlü Türk kahvesi sadece bir içecek değil aynı zamanda törensel bir gelenektir. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya'daki kaliteli bar ve kulüplerle mükemmel bir gece hayatı vardır”

yorum:tayyip nasıl dedi şaşırdım :)
10 Temmuz 2008 16:19   mesajın adresini al  

the punisher
the punisher
1945 lerden sonra o koltuğa oturanın huyu suyu değişio
10 Temmuz 2008 16:26   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
10 Temmuz 2008 16:38   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar
large
10 Temmuz 2008 17:50   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
e basit domuz yemeyiz ama rakı içeriz ne var bunda
10 Temmuz 2008 19:13   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 5

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008