ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ADD'de herşeyi doğrulayan belge !
Darbe Günlükleri yalanlana dursun, tamamı ADD'den çıktı. Hem de sadece NOKTA'da yayınlanan kısmı değil, Oramiral Örnek'in tuttuğu 46 yıllık günlüğün tamamı...
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Genel Merkezi'nde Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramada Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen Darbe Günlüklerinin tamamının bir kopyası dijital ortamda kaydedilmiş olarak bulundu.
GÜNLÜKLERİN TAMAMI
Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı Atatürkçü Düşünce Merkezi'nin (ADD) Ankara'daki Genel Merkezi'nde yapılan aramada Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüklerin tamamının yer aldığı CD ele geçirildi. Ele geçirilen CD içinde Darbe Günlüklerinin tamamı yer alıyor.
48 YILLIK GÜNLÜK
Özden Örnek'in 1957'de henüz bir askeri lise öğrencisiyken tutmaya başladığı günlükler, Örnek'in 2005 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli olduğu tarihe kadar sürüyor. Örnek'in günlüklerinde 2003 - 2004 yıllarında hazırlanan Sarıkız ve Ayışığı adlı darbe girişimlerine ait ayrıntılı bilgiler de yer alıyor.
GÖRMÜŞ BİLGİ VERMİŞTİ
Ergenekon Soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcısı Zekeriye Öz, daha önce Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş'ün konuyla ilgili bilgisine başvurmuştu. Görmüş'ün Öz'e bir kopyasını teslim ettiği CD'nin savcılığın talimatıyla İstanbul Emniyeti'nde yapılan teknik incelemesinde, CD'deki bilgilerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bilgisayarda yazıldığı kesinleşmişti. Ancak Alper Görmüş'ü konuyla ilgili olarak yargılayan mahkeme talep etmediği için CD'yle ilgili resmi bir teknik rapor hazırlanmamıştı.
ADD'nin Ankara'daki Genel Merkezi'ndeki ofiste aynı CD'nin ele geçirilmesi üzerine savcı Zekeriya Öz, CD'nin adlî delil kapsamında değerlendirilmesi için bilirkişi raporunun alınmasını istedi. Gelen rapora göre Darbe Günlükleri Ergenekon soruşturması kapsamında delil olarak iddianamede yer alacak.
NEVZAT ÇİÇEK - TARAF
şimdi bakalım deliveren sen diyordun yaa belge göster -mış, -muş la olmaz bu işler diye gösterdim işte..hadi gel gelişmeleri beraber izleyelim...
~ 57 gün
deliveren
Ergenekon davasını alt üst edecek soru
Soruşturmada savcılığın iddialarını dayandırdığı birçok bilgisayar kaydının delil sayılmaması olasılığı, ortalığı karıştırdı
Bünyamin YIL / ADANA, DHA
Yeni CMK’ya, Elektronik ortamdaki kayıt veya bilgisayarlara el konulacak ise yedeği alınır, adli makamlar veya polisce mühürlenip kişiye veya avukatına verilir hükmünü koydurtan CHP’li Tacidar Seyhan, el konulan CDve bilgisayarlara ’geçmiş tarihli’ bilgi eklenebileceğini belirterek, açık konuştu:Yedeği alınmadığı için, el konulan veriler, delil olmaktan çıktı.
CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan’ın, Ergenekon soruşturması sırasında el konulan binlerce sayfalık bilgisayar verisini delil olmaktan çıkaracak iddiası ortalığı karıştırdı. TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Tacidar Seyhan, yeni CMK hazırlanırken 134’üncü maddeye bu konudaki hükmü kendisinin koydurduğunu belirterek, CHP’deki bilgisayar kayıtlarının önlem olarak yedeklendiğini de söyledi.
Yedeği alınmalıydı
Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 134. maddesine göre, hakim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el konulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğine işaret etti. Tacidar, Seyhan şunları söyledi:
Polis esrar koyardı
3 yıl önce CMK görüşülürken, şeytan dürttü. Bir zamanlar polis, kabadayıları ıslah etmek için cebine esrar koyar, baskı yapıp bırakırdı. Şimdi bu baskıyı siyasi irade altındaki polis, elektronik ortamdaki bilgileri delil göstererek yaratabilir. Bu düşünce ile, CMK 134. maddeye ısrarımla bir ek yapıldı. Bu konuda uzman olduğum için iktidar beni kırmadı, daha doğrusu önce kendileri için korktular.
Eski tarihli bilgi konabilir
Amacım şuydu; el konulduktan sonra bilgisayarlara veri, geçmiş tarihli kayıt yerleştirmek mümkün. Polis bana yedeğini vermeli ki, daha sonradan bir yerleştirme veya kayıp olup olmadığını bileyim, kendimi savunabileyim. Bu hakların, gözaltı sırasında, Polis Salahiyetleri Kanunu’na göre kişinin yüzüne okunması lazım. Ancak Ergenekon soruşturmasında öğrendim ki; gözaltında bulunan hiçbir sanığın bilgisayarlarına el konulduğunda yedeklemesi yapılmamış.
Nasıl ispatlanacak
Şimdi benim bilgisayarıma bir dosya eklerlerse, mesela çete kurduğuma dair, haberleşmelerimi içeren veya bir isim listesi. Bunu nereden bileceğim? Bilgisayar tarihi geriye alınabilir. Geriye aldım, bir dosya kaydettim, çıktım, tarihi değiştirdim. Eski tarihli dosya o eklemeyle kaldı. Nasıl ispatlayacağım, elimde yedek yok? Yedeğim olsa derim ki; ’Gözaltında yedeğini vermişlerdi, sonradan oraya koymuşlar, itiraz ediyorum’ diye.
Bilgiler delil olmaktan çıktı
Seyhan, sözlerini şöyle sürdürdü: Ne Mustafa Balbay’da, ne Sinan Aygün’de yedekleme yapılmadığı için.iddiam şudur; elektronik ortamda elde edilen bilgilerin hepsi delil olmaktan çıkmıştır. Çünkü polis, CMK’ya göre görev ve salahiyetlerini yerine getirmemiştir. Böyle ciddi, 13 aydır süren bir soruşturmada bu işi unutulmuş diye geçiştirmek saflık olur. Muhasebe kayıtlarında yolsuzluk yapan manav Ali efendinin bilgisayarını almıyorsun ki. Siyasi iktidarı yıkmaya yönelik bir çete kurulduğunu ortaya atıyorsun, bu iddialarla tutuklamalar yapıyorsun, demokrasinin tehdit altında olduğunu söylüyorsun, Avrupa’yı ayağa kaldırıyorsun.
1~ 57 gün
trevanian
tamam o zaman bakalım bunları iddaanameye koyacaklarmı savcı o yönde bir talep bildirmiş....
~ 57 gün
deliveren
İddianameyi Görecegiz.Tabii Yandaş Medyayı İyi Takip Edenler Zaten İddianameyi Ögrendiler :)
~ 57 gün
trevanian
valla ben bilmiyorum çok bi çaba da göstermiyorum öğrenmek için herkesle beraber bakıp görelip büyük olasılıkla inanılmaz şeyler çıkacak iddaanameden ama bekleyelim biraz...
~ 57 gün
tohunç
hain ADD :)
~ 57 gün
astiyag_keyaksar
size kalırsa darbecilere istiklal madalyası takacaksınız.
suc işleyen bedelini öder.
burası muz cumhuriyeti değildir.
bedel ödeyecekler.
yaptıklarının hesabını verecekler.
a partisi yapmazsa b partisi yapar.
Atatürk adını kullanan sahte munafık iki yüzlü hainler.Atamızı rahat bırakın.
~ 57 gün
9a 6
ne orduya ne addye ne hükümete ne de yargıya güvenim var..bunlardan birine güvenebilen de tebriği hak ediyor.
1~ 57 gün
tohunç
kesin olan şey olayların göründüğü gibi olmaması,
bikaç gerçek var, basit şeyler mesela hiçbir hükümetin eski paşaları bu şekilde alıp götüremeyeceği gibi burdan düşünürsek ne çıkıyor, eski paşaların tutuklanma emrini gene askeriyenin verdiği, bunun sebepleri ne olabilir
ordu geçen seçimde yaptığı hatayı tekrarlamak istemiyor olabilir, kendi yandaşlarını mazlum göstermeye çalışıyor olabilir, bir iç hesaplaşma olabilir, kapatma davası ile ilgili stratejik bir gündem olabilir.
NOT: sadece sesli düşündüm, akıl fırtınası iyidir ;)
~ 57 gün
daisy=) **delilah**
şu içine girilmez bir kapalı kutu gibi tavrı artık yok ben ona şaşırıyorum..neden bu kadar sessizler neden bu kadar rahat hareket edip askeriyenin içine böyle dalabildiler...
masum değiliz,hiçbirimiz...
~ 57 gün
paslı eyfel
şaşırmadım
~ 57 gün
dj recep inthe house
ya taraf adı ustunde taraf bu adamlar bu bılgılere nerden ulaşıyor ve ne kadar dogrdur bılınmez insanların kafasını bulandırmaktan baska bısı yapmıyorlar
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20764
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!