ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Töre şaikiyle adam öldürme türk ceza kanuna göre adam öldürmenin nitelikli halini oluşturur. TCK’nın 82. maddesinde bir güzel belirtilmiştir.. Dolayısıyla bu suçta herhangi bir ceza indirimi söz konusu değildir..
Eh, zaten pek bir eleştiririz bunu.. ‘’Kan davasıdır, namus belasıdır’’ diyerek, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? laflarıyla kendimizi geleceğe dönüş film setinde sanarız.. Nedir bu kin? Nefret? Öfke? Ki bunları eleştirenler kaba tabirle ‘’şehirli’’ kişilerdir.. Ülke sorunlarıyla uğraşan, dertleşen, hıncal uluç gibi tribünden değil de evden maçını izleyenlerdir.. Her ne olursa olsun, amaç ülke üzerine düşünceler ile ilgiliyse, ben O adama saygı duyarım, helal derim..
Ama bakıyorum da o adamlar da töreyle yatıyorlar, namus ile kalkıp, kan davası diye söyleniyorlar..
Sol çok çekti.. bir sürü genç sebepsiz yere öldü, filmler çekildi arkalarından.. Sanki sağ hiç yaşamadı bunları, onlardan da gencecik insanlar yok oldu.. Aynı mahallede oturanlar bir sokak ile ayırdılar birbirlerini.. ‘’Necla Abla’nın evinden aşağısı sağ oldu, yukarısı sol oldu’’..
Öyle ki; bu ülkede çocuklar ailelerine ‘’Baba sağ ne demek? Sol ne demek?’’ diye soramaz oldular.. Çünkü bu kavramların tanımlarının ilk cümlesinde ‘’çocuklardan uzak tutunuz’’ yer alıyordu..
Bir dönem dinci ( dindar değil ) kişilerin safsatalarıyla zaman geçirdi bu ülke, kuruluşunda da oldu, sonrasında da.. Hoş değildi, inanç dikteliği hiçbir zaman hoş olamazdı..
Öyle ki; bu ülkede müslümanlık sırf bu yüzden kötülendi.. Dinden kaçırıldı insanlar, birçok insan da dinden korktu..
Birileri, evet birileri evrensel olan bu düşünceleri aldı kendileri için kullandı.. kendilerince kullandı..
Sol görüşlülük oldu, bölücülük.. Sağ görüşlülük oldu kafatascılık.. Milliyetçilik oldu faşizm.. Müslümanlık oldu şeriatcılık.. Vatanseverlik oldu çetecilik.. Laiklik oldu statükoculuk.. Demokrasi oldu egemenlik.. Devletçilik oldu komünizm.. Halkçılık oldu terör sempazitanlığı..
Ne yazık ki, evet ne yazık ki Atatürkçülük oldu darbecilik..
‘’Niyet ettim Allah rızası için adam öldürmeye’’ diyen adamın aklına kızmayıp, ‘’allahsız’’ olduk hep!
Eski nefretler, kinler.. Namus belaları, belalılarının eseridir bu..
Hayır, inanın ki bunları çok iyi biliyorum, yaşanılan tüm acıları.. Keza babamdır, idealindeki öğretmenlik mesleğini bırakıp Batı Almanya’ya kaçan, orada işçilik yapan.. O dönem ki bir çok sol görüşlünün yaşadığı eziyetler gibi..
Ama bilin, asla düşünceleri suçlamadım, fikirleri suçlamadım..
Ama siz de bilin istiyorum! Bu ülkede bir çok insan Milliyetçiliğin, Vatanseverliğin, Laikliğin, Demokrasinin, Devletçiliğin, Halkçılığın, Atatürkçülüğün sizlerin kullandığınız gibi kirli olmadığını bilenler var..
Eğer bu bir namus borcudur diyorsanız, biliniz ki nefret ve kin beslemeyeceğiz..
‘’Niyet ettim Allah rızası için adam öldürmeye’’ diyen adamın aklına kızmayıp, ‘’allahsız’’ olduk hep!
çok güsel yazmışsın ...
10 Temmuz 2008 11:24
banshee
Ben milliyetçiyim, halkçıyım, laikim, Türkçü'yüm, Atatürk'çüyüm, aynı zamanda eşitlik yanlısıyım, keza cumhuriyetçiyim ve bir o kadar da demokratiğim, çoğulcuyum, bireyselim,akılcıyım,bilimciyim,üstüne devrimciyim, barışçıyım... ama en önemlisi özgürlükçülük yanlısıyım ve dahası özgürlüğümün sebep olduklarını göğüsleyebiliyorum, bu sorumluluğu da taşıyabiliyorum.
Süpersonik bir insan değilim. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.
10 Temmuz 2008 13:45
boomerang ¹³
ama sen faşistsin.. çünkü daha önce milliyetçiyim diyen faşist hareketlerde bulunmuş.. o yüzden artık sen milliyetçiyim dediğin noktada faşistsin..
atatürk mü? güldürme.. darbeci seni..
laik? oha oha.. dinsiz hayvan..
naber? :o)
banshee demis ki: Ben milliyetçiyim, halkçıyım, laikim, Türkçü'yüm, Atatürk'çüyüm, aynı zamanda eşitlik yanlısıyım, keza cumhuriyetçiyim ve bir o kadar da demokratiğim, çoğulcuyum, bireyselim,akılcıyım,bilimciyim,üstüne devrimciyim, barışçıyım... ama en önemlisi özgürlükçülük yanlısıyım ve dahası özgürlüğümün sebep olduklarını göğüsleyebiliyorum, bu sorumluluğu da taşıyabiliyorum.
Süpersonik bir insan değilim. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım.
10 Temmuz 2008 14:16
banshee
Ağzı olan konuşuyor, demek isterdi insan. ama mertebe mertebe sırf konuşmakla kalınmıyor. Bir anda kendini zindanlarda,olmadı arşın gizeminde bulabiliyor insan.
Ben böyle aşkın ızdırabını... gibi cümleler kurmak kalıyor bizlere.
Bir de eskiden de böyle miydi...Yoksa; biz büyüdük ve kirlendi dünya.mı?
10 Temmuz 2008 16:18
başrahip ve şürekası
boomerang ¹³....Sol görüşlülük oldu, bölücülük.. Sağ görüşlülük oldu kafatascılık.. Milliyetçilik oldu faşizm.. Müslümanlık oldu şeriatcılık.. Vatanseverlik oldu çetecilik.. Laiklik oldu statükoculuk.. Demokrasi oldu egemenlik.. Devletçilik oldu komünizm.. Halkçılık oldu terör sempazitanlığı..
oooof of:(
10 Temmuz 2008 22:05
başrahip ve şürekası
boomerang ¹³.........‘’Niyet ettim Allah rızası için adam öldürmeye’’ diyen adamın aklına kızmayıp, ‘’allahsız’’ olduk hep!
harika bir tesbit
10 Temmuz 2008 22:06
başrahip ve şürekası
güzel yazı....
Sağa değşirdi solunu Hakk a
Solunu kim ki bildi sağından.............(Nesimi)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20761
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.