ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  İlanla rektör aranıyor
tehlikenin farkinda misin sirada hangi kurum var rektor atamalari genc bakis abbas guclu
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 15

deliveren
deliveren
Evet evet, başlığı yanlış okumadınız. 23 üniversiteye ilanla rektör aranıyor. Bir şekilde profesör olduysanız ve iktidara yakınsanız, rektör olmamanız için hiçbir neden yok. Hemen yok.gov.tr’ye girin ve başvurunuzu yapın!..

YÖK’ün internet sitesindeki başvuru koşullarını okuyunca şoke oldum. Akademik birikim, liyakat, yönetim tecrübesi, yöreyi tanıma, mali donanım, uluslararası tanınırlık gibi bir rektörde olmazsa olmaz haline gelen kriterlerin neredeyse hiçbiri aranmıyor.
Sanki, önemli olan o koltuğun hakkını vermek değil de farklı değerlermiş gibi. Ya da adayların, YÖK başkan ve üyelerine, “Peki, aradığınız kriterler siz de var mı?” sorusundan çekinildi.
Zaten gelen duyumlar, yeni üniversitelerin “arka bahçe” haline getirilmeleri için yoğun bir faaliyetin sürdüğü yönünde. Bu konuda biri eski bakan, biri eski YÖK mağduru, biri de aileye yakın olmak üzere üç milletvekili görevlendirilmiş. Atanacak isimler şimdiden belliymiş! İlan ve başvurular ise prosedür gereğiymiş.
Eğer söylenenler doğruysa, üniversiteleri gerçekten vahim günler bekliyor...
Bu arada 22 eski üniversitede de önceki hafta seçimler gerçekleşti. Yani Çankaya bir anda 45 rektör atayacak. Ve bu 45 rektör, üniversitelerdeki, Üniversiteler Arası Kurul’daki tüm dengeleri altüst edecek.
M üniversitesindeki rektörlük seçimi, gelinen noktayı özetleme açısından çarpıcı bir örnek. O güne kadar, o üniversitede bir gün bile görev yapmayan bir profesör gelip aday oluyor ve bir yerlerden verilen talimatla, oylar bir anda kendisine yağıyor, sandıktan birinci çıkıyor.
Rektörler ya bir yerden atanıyor ya da talimatla seçiliyor. İktidarın “özgür üniversite“ anlayışı demek buymuş!..

İşte o üniversiteler
Yeni kurulan ve ilanla rektör aranan üniversiteler şunlar:
Ağrı İbrahim Çeçen (kurulduğunda adı Ağrı Dağı Üniversitesi’ydi, değişmiş), Ardahan, Artvin Çoruh, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Çankırı Karatekin, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Karamanoğlu Mehmetbey, Kilis 7 Aralık, Kırklareli, Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Nevşehir, Osmaniye Korkut Ata, Siirt, Şırnak, Tunceli, Yalova.
Rektör olma için aranan koşullar ise şöyle:
- İlgilenenler, 30 Haziran 2008 tarihinden itibaren 15 gün içinde (en geç 15 Temmuz 2008 Salı günü mesai saati bitimine kadar) YÖK Başkanlığı’na başvuruda bulunabilirler.
- Rektör ataması için aday adaylığı başvurusunda bulunacak kişilerde;
a) 2547 sayılı kanun hükümlerine göre “profesör” akademik unvanını taşıması,
b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halinin bulunmaması,
c) Rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibariyle 67 yaşını tamamlamamış olması,
şartları aranacaktır. 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na 18.6.2008 tarihli ve 5772 sayılı kanunla eklenen Ek Madde 55’in ikinci fıkrası hükmü, rektörlük görevi bakımından dikkate alınmayacaktır.
- Rektörlük için aday adayı başvurusunda bulunmak isteyen öğretim üyelerinin, üçüncü fıkrada belirtilen şartları taşıması halinde, rektör olmak istedikleri üniversitede ya da diğer devlet veya vakıf üniversitelerinde kadrolu veya sözleşmeli olarak görev yapmaları şart değildir.
- Rektör ataması için aday adaylığı başvurusunda bulunan kişilerin başvuru dilekçesinde birinci fıkrada sayılan devlet üniversitelerinden hangisinde rektör olarak atanmak istediğini açıkça belirlemesi gerekmektedir. Aday adayı olarak başvuruda bulunan kişiler, bu üniversitelerden ancak bir tanesini seçebilirler. Birden fazla üniversite tercihinin yer aldığı başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Başvuru dilekçesi ekinde aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer almalıdır.
Özetin özeti: Ne olur üniversiteler siyasetin ve her türlü dış etkenin uzağında tutulsun. Özerkliğini ve özgürlüğünü kaybetmiş, parçalanmış üniversitelerin kimseye bir yararı olmaz. En başta da ülkemize. Ve kurucu rektörler sadece bir dönem seçilsin ki, bir sonraki seçimi garanti altına almak için kadrolaşma olmasın.

Abbas Güçlü-Milliyet
 2   ~ 58 gün   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Akademik birikim, liyakat, yönetim tecrübesi, yöreyi tanıma, mali donanım, uluslararası tanınırlık gibi bir rektörde olmazsa olmaz haline gelen kriterlerin neredeyse hiçbiri aranmıyor.

Sadece Rektörlükte Degil Ataması Merkezi Yönetim Tarafından Her Meslek Alanında Mesleki Kıstaslar Yerine Malum Kıstaslar Gözönüne Alınıyor.Bunun Bir Örnegini Merkez Bankası Başkanı Seçiminde Gördük.Aday Gösterilen 5 Kişinin Hanımlarının Bazı Özelliklerinin Ortak Oldugunu Hatırlayanlar Bilir.

Atanacak isimler şimdiden belliymiş! İlan ve başvurular ise prosedür gereğiymiş.

Bunun Şikeli Bir Spor Karşılaşmasından Ne Farkı Var ?
~ 58 gün   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
Atanacak isimler şimdiden belliymiş! İlan ve başvurular ise prosedür gereğiymiş.

daha başlığı görür görmez aklımdan geçtiydi bu....

veruca salt
veruca salt
bu ülke artık bitti.her koldan sardılar,heryerdeler.biraz umudum vardı ama bikaç yılda nereden nereye geldiğimizi görünce,hele şu son tutuklamalar falan, hiçbir şeye şaşırmıyorum artık.

...!!onur
...!!onur
bi rektörler kaldı ele geçiremedikleri azdır buda..yapacak bişey yok halk seçti elimiz kolumuz baglı ne yapmak gerek? illa anarşi mi :)

bukowski
bukowski
bence o üniversitelerin içinde hangi bölümler olucak onu merak ediyorum.

genel irtica
olmazsa olmaz şeriat
cihad
sızma ve ele geçirme
şeytanla ikişkiler
aymazlık

bu bölümlerin içinde de enteresan ek dersler olabilir tabi
örnek ülke; afganistan
kama nasıl kullanılır
hedef ülkeler araştırması
devletin zayıf birimleri
dini sömürme
medynaın gücü
 1   ~ 58 gün   mesajın adresini al  

uydurma isim
uydurma isim
çok yazık Ulu önderin mirasına layık hareket eden kurumlardan belkide sonuncularıydı üniversiteler. .

***jano***
***jano***
hadi bakalım ünilerde gitti şimdi sırada neresi var acaba???

cimbomlukız
cimbomlukız
ne güzel dünya birileri için yandı millet geçmiş ola

deliveren
deliveren
Malum Demokrat Konuşmadılar.Acaba Kendilerinin emokrasi Anlayışlarında Böyle Birşey Var mıydı ?

tohunç
tohunç
okul açılır akp suçlu kapatılır akp suçlu çıbanınızdan bile akp suçlu....

gugukk
gugukk
bir şekilde profesör olduysanız hee=) iyiymiş..

metin oktay
metin oktay
kendinden başka sadece 1 kişiden oy alan insaların rektör atandığını da gördük biz ben şimdi olanları tasvip etmiyorum yanlış ama geçmişde olanları görmezden gelinip sadece bunların yaptıklarına laf edilmesine de anlam veremiyorum 2 yanlış 1 doğru etmiyo hiç bi zaman

tane® ©an
tane® ©an
rektör ataması:
oylama yapılır üniversiteki erktör adayları arasından. sıralama oluşturulur, yökün sıralamayı değiştirme hakkı vardır. cumhurbaşkanının da sıralamanın bşaındakinin atamama hakkı vardır.

baş rahip
baş rahip
aranılan şartlar bir yana ben aday olabilirim:))

zira bir üniversitede 9 yıllık geçmişim var...bu sürede üç rektör ve sayısını hatırlayamadığım kadar dekan değiştirdim...aynı üniversitenin şimdiki rektörü ben üniversiteye başlarken kampüsteki oyun bahçesinde kaydıraktan kayan bebeydi:)))

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008