Banu Avar'ın programlarının bazılarını izledim, şimdi şu konuda kesinlikle haklı olduğuna inanıyorum: rezalet ötesi programlar bulunmakta TRT'de ve yapımcıları sırf etliye sütlüye karışmadığı için yayından kaldırılmayan, bizim vergilerimizi sömüren-tüketen bi sürü gudik eser (!) aynı anda varolmuşken, sırf ona siyasi fikirleri tepedekilerle uyuşmuyor diye yol vermek, aymazlığın belirtisidir, başka bişey değil.
ama, bu Banu Avar'ın yaptığı yayınların doğru ve şüphe götürmez gerçekler öne sürdüğünün bir kanıtı değildir. kısaca size bir örnek vereyim bu konu hakkında, Çin kontrolü altındaki Uygur bölgesi hakkında yaptığı bir program vardı kendisinin. bu programdaki iddiaya göre, bölge insanı Abd tarafından Çin'e karşı isyan ve yardım yataklıkta kullanılan, biçare bilinçsiz topluluktan başka bişey değildi. bu programdan sonra takip ettiğim programlarda da, olayı belgesel veyahut araştırma boyutunda ortaya dökmekten çok, kendi inandığı doğruları haklı çıkaran bi bakış açısıyla sundu programlarını. içerikten hoşlanmamamla beraber, gene de yararlı bir iş yaptığını düşünüyorum. tek seslilik çünkü diktatörlüğün ayak seslerini getirir.
dip not: bahsettiğim Uygurlarla ilgili program daha sonra Türkiye'de de yaşamakta olan bölge insanları ve dernekleri tarafından protesto edilmişti. onlar mücadelelerinde ne kadar haklıdır, işin iç yüzü nedir, detaylı olarak bilmiyorum, ama tanıdığım insanlar hiç de biçare ve bilinçsiz olanlarından değildi.