ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > dünyayı en fazla etkileyen 3 kişi

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  12  13  14  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 85 - 96

boomerang ¹³
boomerang ¹³
tarörle mücadele ile savaş arasındaki farklar..

[quote=anthony casso cesare]Şimdi tohunc sorarsa:

Arkadaşlar bu iş sayıyla oluyorsa terör örgütü pkk 2000-3000 kişi , TSK ve Polis o bölgede 280 bin civarında kişi neden bu işin sonu gelmedi falan diye

Arkadaşlarımız ne cevap verir çok merak ediyorum.

Kusura bakma tohunc ihale sende kaldı:)[/quote]
8 Temmuz 2008 15:23   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Yok ben anlıyorum seni, anlaşmadan önceki olayları fazla iyi bilmiyorum, ondan neden böyle olmuşturu söyleyemem, güçsüz de diyemem. En nihayetinde kardeş payı yapmışlar, 100 yıl birisi yönetecek , 100 yıl bir diğeri. Vikipedia'da ki bilgi noksanlığını da düzeltmek gerekiyor demek ki... 100 yılda bir değiştiği yazmıyor mu... :S
Tüm dünya biliyor yahu.

demente_adorate demis ki:
anlamak mı istemiyorsun anlayamıyorsun.benim sölemek istediim eğer çin güçlü bir ülke olsaydı asker sayısıyla doğru orantılı olarak hong kong u ingiltereyle paylasmazdı bu arada;
Hong Kong, Çin'in güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar İngiliz Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken, bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur alıntı wikipedia
 3   8 Temmuz 2008 15:23   mesajın adresini al  

anisakis
anisakis
thomas edison

II.Mahmut

lenin
8 Temmuz 2008 15:23   mesajın adresini al  

banshee
banshee
Sallasa iyi petrol ithalatını kestirse bizim ülkeye ya da zam yaptırsa suyla çalışan arabayı icat edecek hale geliriz:)

Allahtan yakın değiliz. Bu hareketim de ne zavallı bir harekettir, resmen kötünün iyisine tapınmak gibi. :)
8 Temmuz 2008 15:25   mesajın adresini al  

demente_adorate
demente_adorate
ada liman endüstri si fln yazıo...100 yıl olaını görmedım...
8 Temmuz 2008 15:27   mesajın adresini al  

hiyelk@r
hiyelk@r

mete_han demis ki:
arkadaşlar geçen gün bir belgesel kanalında izlediğim bir programda Avrupada bi anket yapılmış ve insanlara: dünyayı en fazla etkileyen, en fazla değiştiren 3 kişi sorulmuş ve alınan cevapların sonucu şöyleydi:

1. Hz. Muhammed
2. Newton
3. Christopher Columbus (Kristof Kolomb)'du.

sizce dünyanın şekillenmesinde en fazla etkili olan üç kişi kim (sıralamasıyla birlikte)

şimdi bu ankete bi çemkirelim, sonra elbet kendi yorumumuzu da ekleriz. kaynak olsa keşke neyi tam olarak sorduklarını çok açık bi biçimde anlayamadım, yani sonuçta insanlık tarihine etki eden bisürü insan ve de bisürü ayrı dal var. hani en etkili dini figürler, en etkili bilim adamları, en etkili devlet adamları, en etkili sporcular gibi..hepimize öğretilen bi geyik vardır ilkokulda: elma ve de armutu toplayamaz, çıkaramaz ve de kıyaslayamazsın..o nedenle, verileri tırt bi anket yöntemi olmuş, naçizane bakışım..

dediğim gibi ayırır da dizersek de ayrıca, bu üçlü çok başka anlamlar taşıyor. bence, dini figür olaraktan, ki aslında nasıl varolduğu çok da iyi bilinmeyen, Hz. İsa daha fazla vurguya sahip. her kıtada, her alanda bi şekilde ona takip edenler, etmişler ya da en azından o kültürlerin bi parçaları dünyanın bugünkü halinde etkili.
Newton'a gelirsek, dönemine göre büyüklüğü tartışılmaz bir bilim adamı tabi. ama çalışmaları artık akademikve bilimsel hayata giriş düzeyinin konuları artık. yani onun açtığı yolda inanılmaz atılımlar yapan başka bir çok bilim adamı var. sonsuz küçük veyahut sonsuz büyük cisimler için Newton'un çalışmalarının tırt olması da olayın başka bi yönü. tabi fizikçi arkadaşlar varsa, daha güzel açıklayabilirler.
Columbus'a gelince, bu listede en traş adam o olmuş bence. kaşifler arasında onu çok fazla geçmiş bisürü isim olmasına rağmen, kaderin cilvesi bi şekilde, halk hafızasına yerleşmiş adam, halbuki ne Amerika'ya gittiğinin farkındaydı, ne de bu yönde bi amacı vardı. aldığı gemileri ve yardımları doğru kullanamadığı için de, acından ölmüş adam zaten, trajedi bildiğin. ondan daha önce Amerika'ya giden abi zaten kıtaya ismini vermiş: Amerigo Vespucci.
 1   8 Temmuz 2008 15:33   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Süper bir soru bomerang o zaman ben de sorayım:

1. TSK' nın görevi ile Jandarma ve Polisin görevi arasındaki fark sence nedir?
2. Bildiğin hangi düzenli ordu terör örgütleri ile mücadele sürecinde en aktif rolu alıp kendi düzenli ordusundan yaklaşık 15.000 kayıp vermiştir?

8 Temmuz 2008 15:37   mesajın adresini al  

demente_adorate
demente_adorate
ya ben boşa konusmuorum parayı ve yazıyı bulanda iş:):)
8 Temmuz 2008 15:38   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
İngiltere Krallığı - İrlanda (IRA)
Amerika - Afganistan, Irak
Rusya - Çeçenistan

Terörden kastımız eğer Türkiye sınırları dahilindeyse, ve devletin temel taşlarıyla oynuyorsa asker devreye girer..

Askeri kayıp vermemiz, top yekün başka devletlerin iç işlerine karışmamamız, yanlış taktikler, terör örgütünün kültürel yapılanması ve en önemlisi çevresel faktörlerdir..

Süper sorun için teşekkürler..

anthony casso cesare demis ki:
Süper bir soru bomerang o zaman ben de sorayım:

2. Bildiğin hangi düzenli ordu terör örgütleri ile mücadele sürecinde en aktif rolu alıp kendi düzenli ordusundan yaklaşık 15.000 kayıp vermiştir?

8 Temmuz 2008 15:47   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz

benm bildiğim TSK 4'e ayrılıyor...

hava
kara
deniz
jandarma....

8 Temmuz 2008 15:51   mesajın adresini al  

hiyelk@r
hiyelk@r
ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Hz. Muhammed'i listelerine koyanların nedenlerini de merak ettim, hani bizim baktığımız açıdan dünyamızı mı, yoksa tüm dünyayı mı etkileyen kişiler bu listeye dahil ?
 1   8 Temmuz 2008 15:55   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Rusya ile Çeçenistan arasındaki terörle mücadele midir savaş mıdır? İki ülke bir biri ile savaşırken bu nasıl terörle mücadeledir?

Amerika' nın içerisinde amerikan polisi ve fbi' in soruşturması dışında dağda asker arayan amerikan ordusundan kim vardır? Amerikan ordusunun afganistandaki varlığı savaş mıdır? Terörle mücadele midir? Yoksa sence görünen isim midir o? Vietnam savaşı ile amerikanın ırakdaki varlığının temel de farkı var mıdır ki?
8 Temmuz 2008 15:59   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  7  8  9  10  11  12  13  14  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 85 - 96

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008