ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > ''Cumhuriyet''ten anlamlı karikatür

Sayfalar: 1  2  3  4  5  17  18  19  20  21  22  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 205 - 216

mete_han
mete_han
Atatürk'te savaş zamanının kurtarıcısı bir askerdi. Türk tarihinin en büyük darbesini yaptı. sadece yönetimi ele almakla kalmadı devleti ve sistemi baştan aşağıya değiştirdi. Evet bu Türk tarihinin en büyük ve en faydalı darbesiydi. Atatürk'ün de bir asker ve TSK'nın onun mirasçıları olduğunu unutuyorsun heralde. Ayrıca 80 darbesi yapılmasaydı ülkenin bir kaç yıl sonra bölüneceğini sen de iyi biliyorsun. Ama son iki darbe halkı milletten uzaklaştırıyor yavaş yavaş daha doğrusu bu iş için kullanılıyor.
Ayrıca Atatürk'ün Komünizm'i dolayısıyla sosyalizm'i reddettiğini sen de biliyorsun heralde. Halkçılık ilkesinin sosyalizm olduğunu söyleme sakın çünkü sosyalizm sabit bir sistem değildir. yolun tamamının küçük bir bölümüdür. Bu yüzden halkçılıkla ayrılır.

extremo demis ki:
atatürkün ilkelerini temsil edecek olanlar darbeciler değil gerçek sosyalistlerdir
5 Temmuz 2008 16:15   mesajın adresini al  

mete_han
mete_han
yok daha neler tabi ki Cumhuriyet düşünce özgürlüğü temelindedir. Şakası dahi kötü :(((

tuççe demis ki:
cumhuriyette karikatür oluyo muydu şaşırdım :)
5 Temmuz 2008 16:17   mesajın adresini al  

extremo
extremo
cumhuriyet gazetesi gibi bir gazeteyi nasıl olursa olsun desteklemem imkansız hele darbeyi destekleyen insanlarala aynı düşünmem o da daha da imkansız
 3   5 Temmuz 2008 16:18   mesajın adresini al  

mete_han
mete_han
ben darbeyi desteklemiyorum AMA her sistemde sistemden ayrı bir otokontrol mekanizması olur. Yani otokontrol. bu bazen TSK bazen Yarğı ama demokrasi tamamen özgürlük tamamen kontrolsüzlük değildir. aksi taktirde birileri gelir medya sayesinde ülkenin yönetimini yabancıların isteklerine göre yönlendirir. Bağımsızlık ve Egemenlik dolayısıyla Devlet yabancıların eline bırakılamayacak kadar kutsaldır.

extremo demis ki:
cumhuriyet gazetesi gibi bir gazeteyi nasıl olursa olsun desteklemem imkansız hele darbeyi destekleyen insanlarala aynı düşünmem o da daha da imkansız
5 Temmuz 2008 16:23   mesajın adresini al  

extremo
extremo
bu otokontrol mekanizması bence asker deildir
 2   5 Temmuz 2008 16:29   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar

extremo demis ki:
akpye gerçek cevabı verecek olanlar darbeciler değil gerçek sosyalistlerdir

İşte budur
5 Temmuz 2008 16:37   mesajın adresini al  

mete_han
mete_han
çift meclisli sistem olsa bence de daha iyi olu şu 61 anayasasıyla gelen ama o da yok şimdi. galiba bu iki bin yıldan daha uzun süreden beri süregelen bir geleneğin devamı ayrıca bu devleti askerler kurdu siyasiler değil bu yüzden de askerler eğemenligin agarantörü görevini üstlendi sonuç olarak ise askeriyenin demokrasinin önünde bir engel değil onun destekçisi olması gerek.
ayrıca asker çok zorda kalmadıktan sonra darbe yapmaz bak 1971-1973 teki muhtıralar sükuneti sağlamak için yapılmış sonuç alınamayınca darbe yapılmıştır. eğer asker darbe yanlısı olsa şimdiye çoktan darbe yapardı.
Bu biraz doğanın kanununda var kavga eden insanlar kendilerinden daha güçlü birisinin araya girmesiyle ayrılabilir ancak.
En ideali Cumhuriyet Senatosu ve TBMM'nin aynı anda bulunduğu sistemdir bence.
5 Temmuz 2008 16:39   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar
Merkezi yönetim parlementer şekilde devam etse.
81 il özerk bir meclisle kendi kendini yönetse.daha iyi olur.
Çift meclisli sitemde,senatörlük denen ucube ortaya çıkıyor.adamlar ömür boyu krall olurlar.çok riskli.
5 Temmuz 2008 17:21   mesajın adresini al  

mete_han
mete_han
böylece bir nevi 81 özerk yönetim yani eyaletler ortaya çıkar bu da iç mücadelenin ve parçalanmanın başlangıcı olur. Böyle bir şey olursa İstanbul kısa sürede bağımsızlığını ilan eder. Türkiye'nin dörtte biri İstanbul'dur. Yönetici ilk fırsatta bağımsız olmaya çalışır.
Senato'ya yönelttiğin eleştri yerinde peki sistem'in mükemmel hali nasıl olmalıdır. Orası tartışılır işte.

astiyag_keyaksar demis ki:
Merkezi yönetim parlementer şekilde devam etse.
81 il özerk bir meclisle kendi kendini yönetse.daha iyi olur.
Çift meclisli sitemde,senatörlük denen ucube ortaya çıkıyor.adamlar ömür boyu krall olurlar.çok riskli.
5 Temmuz 2008 17:26   mesajın adresini al  

denizim
denizim
bu ülkede fazla bi dayanağımız kalmadı hukuka güvenmekten başka,madem gözaltına alınan insanlar sütten çıkmış ak kaşık tamamen bu gözaltılar cumhuriyete,sözüm ona atatürkçülere darbe izleyip göreceğiz köprünün altından meger ne sular akıyormuş..ne zaman bu ülke bir arşın ilerlese hep bir agızdan darbe sesleri yükselir niyeyse ve hep en az 10 yıl geriye gider bu ülke..
5 Temmuz 2008 17:32   mesajın adresini al  

mete_han
mete_han
bu başlıkta darbeyi savunan bir kişi bile yok ama zahmet edip yazıların tamamını okuman gerekiyor.
5 Temmuz 2008 17:37   mesajın adresini al  

denizim
denizim
ben darbeyi savunan biri var demedimki fikrimi söledim kendimce bir yorum yaptım! ilhan selçuk gözaltında diye cumhuriyet gazeteside böyle bir karikatür yayınlamış asıl bağlantı ergenekonla ilgili değil mi?bu çetenin gündemde olmasınında nedeni darbe yapmaya hazırlanmak ,bu süreç içinde yer almak değilmi?!alakası olmayan bir kavramdan bahsetmedim..
5 Temmuz 2008 17:43   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  17  18  19  20  21  22  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 205 - 216

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008