ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Çok üzgünüm Ela
karanlik madimak vatan hukuk
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sweetdreams
sweetdreams
‘’Neden böyle duruyorsun?’’ dedi arkadaşım dün.Bir şeyler geveledim,mezun olmanın verdiği gariplik dedim,iş bulabilecek miyim onun sıkıntısı dedim.Her şeyin iyi olacağı konusunda eminmişcesine yüreklendirmeye çalıştı beni.Yorum bile yapmadım.
Birkaç dakika sonra babasının kucağında o pamuk gibi beyaz,tombul bebeği gördüm.Bana bakıyordu meraklı gözleri.Yanağını okşadım,kollarını bana doğru attı.Kucakladım,Ela’ymış adı…Boynumdaki nazar boncuğu kolyesine odaklanmış hiç gözlerini ayırmadan bakıyordu.
Günlerden Salı,temmuzun ikisi…Bir gün öncesinde yine bir oyun konmuş sahneye…13 aydır iddianamesi hazırlanmayan operasyon tam da Cumhuriyet Başsavcısının iktidar partisinin kapatma davasında sözlü savunma yapacağı gün diriltilmiş tekrar…En başında ‘’adaletin bir bildiği vardır’’ savıyla yaklaştığım operasyonda aylardır insanlar gözaltındalar,neyle suçlandıklarını bilmeden,avukatları bile bilmeden…Daha beteri savcı bile bilmeden…
İnanmak istemiyorum içten içe…Dört yıl önce hukuk inancıyla okumaya başlamıştım,güvenilecek,uçurumdan düşerken tutunulacak son dalın ‘’hukuk’’ olduğuna inanmıştım hep, hukuk doğruydu,hukuk adaleti sağlayacaktı.Evrensel ilkeleri vardı,adil yargılanma gibi…Ceza muhakemesi vardı,şüphelilerin hakları vardı,şeffaf yargılanma…neydi?
Az önce haberlerde izledim,daha mahkeme önüne bile çıkartılmamış,iddianamesi 13 aydır hazırlanmamış bir operasyonda insanlar terörist olarak gösteriliyor,çetenin nasıl bir düzeneği olduğu bir bir dökülüyor.’’Bilmem ne kanalımızın ele geçirdiği belgelerle’’…Suçu kesinleninceye kadar herkes masum sayılmıyor muydu? Şüphelilerin lekelenmeme hakkı yok muydu? Seçilmiş Krallara kapatma davası açıldığında leşe üşüşüp demokrasi çığlıkları atan yabancı akbabalar bu konuda ‘’Türkiyenin iç sorunu’’ olduğunu belirtmişler…Siyasi parti kapatma davası uluslararası bir sorun muydu?Ne zamandır?... ‘’Türkiye’de siyasi sistem çöküşe geçti’’ beyanı ile sevinç çığlıkları atılmış…Fetullah Gülen’i besleyip bu günlere yetiştiren Abd şimdi ‘’oturmasın bizde’’ diyor,misafirini Türkiye’ye yollama peşinde…Eh tam zamanı…Projenin Türkiye ayağı RTE bu operasyonla uzun zamandır sivil muhaliflerini ve Tsk’yı yıpratarak Fetullah Gülen için uygun zemini hazırlıyor olamaz mı? Abd’nin Humeyni’den sonra yeni çocuğu Fetullah Gülen mi acaba? Komşuyla ülkemde bir benzerlik mi oluşuyor uzun zamandır ne?...’’Tehlikenin farkında mıyız?’’ hala değiliz hala…Kime güvenmeliyiz? Bütün Kit’leri yabancılara peşkeş çeken,şehide kelle,teröriste sayın diyip sünnet parası ile gemi alan,babalar gibi satıp memura yüzde 2 veren,elektriğe son altı ayda yüzde 40 zam yapıp,televizyonlara çıkıp utanmadan ülkenin büyüdüğünü söyleyenlere oy verenlere mi? Yetmeyip iki defa seçenlere mi? ‘’Türkiye İran mı oluyor hocam?’’ sorusuna ‘’Biz,Atatürkçü Kemalist öğretmenler oldukça bu asla olmayacak’’ diye cevap verdiği için öğretmeni açığa alanları seçenlere mi?...
Annem hep ‘’Biz geldik geçtik,asıl ben sizlere üzülüyorum,bizim zamanımızda her şey çok daha iyiydi’’ der.Dün Ela’nın adı gibi ela ela kocaman gözlerine baktım…Neden üzgün olduğumu anladım… Hala gözünü ayırmadan nazar boncuğuna bakıyordu Ela, ülkemize,bize,vatan sevgimize nazar değdi Ela…Tam on beş yıl önce İslam adına canlı yayında aydınlar yakıldı bu ülkede Ela,ben izledim televizyonda hala renkli karelerle hatırlarım,sen görmedin Ela,iyi ki görmedin.Temenni ederim ki hiç görme böyle bir şey Ela…O oteldeki sazlar sözler,dizeler,hala yangınlarda ağlıyor Ela…Gözyaşlarımızı bitti sandılar?...Çok üzgünüm Ela,mesleğime olan inancım bitti,belki ondandır günlerdir bu hüznüm…İnandığım okuduğum her şey boş sanki şimdi… Elimde Metin Altıok’un kitabı,tam on beş yıl önce katliamda yandı sazlar,sözler Ela…Aydınlık ateşin karanlığına mahkum edildi…Ben kendimi bildim bileli her şey daha kötüye gidiyor Ela… Gün gelecek belki de senin kuşağına ‘’Biz geldik geçtik, asıl ben sizlere üzülüyorum ‘’ demekten korkuyorum Ela… Daha kötü ne kadar olabilir ki? Düşünmek bile istemiyorum… Sana şimdiden nazar değdi,senin kuşağına nazar değdi Ela…Berbat edilmiş,talan edilmiş bir ülkeye doğdun sen…Çok üzgünüm Ela…
 10   3 Temmuz 2008 20:48   mesajın adresini al  

yagmurdamlası
yagmurdamlası
cıdden yazık ya bu ulkeyı kalkındırmak gelıstırebılmek ıcın ATATURK umuzun verdıgı emeklere yazık...
3 Temmuz 2008 21:01   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
her cümleye destekleyici yorum yapılabilir....

güzel yazı
3 Temmuz 2008 21:30   mesajın adresini al  

buz mavisi
buz mavisi
canım cok guzel bi yazı olmus eline yüreğine sağlık.ayrıca dün sivas katliamınında yıldonumuydu.haince yakılan insanlarımızı birkez daha andık...
3 Temmuz 2008 21:40   mesajın adresini al  

christt
christt
güzel bi anlatım. ama ya peki bunları anlaması gerekenlere nasıl anlatılacak bunlar?
4 Temmuz 2008 00:00   mesajın adresini al  

_needle in the h@y__
_needle in the h@y__
e ne varki ikisinin aynı güne denk gelmesinde.ergenekon mu kapatıyor akp yi de gözdağı verilmiş olsun.ikiside ayrı ayrı devam eden yargı süreçleri değilmi nihayetinde?..yoksa bildiğiniz bir şey varda söylemiyormusunuz??? ayrıca 7 temmuzda yapılacak olan kanlı mitingleri hala duymazdan gelmenize anlamıyorum.hani çok güvendiğiniz bazılarının sahte yeşil lerle katliam yapacağı mitingler.kimi vuracaklardı gene...seni beni... hala bu konuya destek yazıları yazmanız çok abes, çok absürd...

4 Temmuz 2008 00:32   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams

7 temmuzda kanli mitingler yapılacağını nerden biliyorsun? Var mı elinde delil?Ha daha iddianamesi bile yazılmamış operasyon hakkında nasıl oluyorsa bir takım belgeler ele geçiren kanalların anlattıklarına mı dayanıyorsun? Bir insanın terörist olarak gösterilmesi çok ağır bir şeydir,hele ki mahkeme önüne çıkmadan onu televizyon kanallarında terörist ilan etmek en absürdüdür. Hukuksuzlukları görmezden gelerek bi kaç kanalın sözüm ona belgelerine güvenerek konuşuyorsanız,siz daha abessiniz...

_needle in the h@y__ demis ki:
e ne varki ikisinin aynı güne denk gelmesinde.ergenekon mu kapatıyor akp yi de gözdağı verilmiş olsun.ikiside ayrı ayrı devam eden yargı süreçleri değilmi nihayetinde?..yoksa bildiğiniz bir şey varda söylemiyormusunuz??? ayrıca 7 temmuzda yapılacak olan kanlı mitingleri hala duymazdan gelmenize anlamıyorum.hani çok güvendiğiniz bazılarının sahte yeşil lerle katliam yapacağı mitingler.kimi vuracaklardı gene...seni beni... hala bu konuya destek yazıları yazmanız çok abes, çok absürd...

4 Temmuz 2008 00:54   mesajın adresini al  

_needle in the h@y__
_needle in the h@y__
zamanında nokta dergisi yayınlamıştı sanırım bu darbe belgelerini...ayrıca bunlar günlüklerdi ve bu konuda baş sorumlu olan uruygur bunları asla yalanlama gereği duymadı.bana bir tane haber,kaynak gösterebilirmisin bunları yalanlayan.ama ne oldu askeri savcı olaya el koydu ve nokta dergisi kapatılarak konu savuşturuldu.şimdi gene çarşaf çarşaf belgeler çıkıyor,ve göreceksinki bunlarda gerçek.tıpkı nokta dergisininkiler gibi,tıpkı taraf gazetesininkiler gibi.
ayrıca bana sen iddianamesi bile yazılmamış konularda yazılmış haberlere inandığıma vurgu yapıyorsun ama daha akp kapatılmadan önce iddia edilen şeriatı getirme ütoya haberleri,ünive türbanlılar girerse rejim değişir haberleri, fethullah gülen hakkında hiç bir yargı kararı olmadan onu vatan haini ilan etmeler de neyin nesi oluyor. bu parti,bu adamlar , iyi veya kötü doğru veya yanlış demiyorum ama madem bu kadar hararetli savunuyorsun hukuk kararı olmadan ahkam kesilmemesini,daha önce bunlarada ses çıkardınmı? objektifliğini kanıtlar böyle şeyler

Hukuksuzlukları görmezden gelerek bi kaç kanalın sözüm ona belgelerine güvenerek konuşuyorsanız,siz daha abessiniz...
4 Temmuz 2008 01:29   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Ben her zaman bu konuların hukuka bırakılmasından yana oldum.Bu operasyonda hukuka bırakılmalıydı ama 13 aydır yapılan ve aylardır ne ile suçlandıklarını bilmeden tutulan insanlar var,ortada iddianame yok,sonra hiç bir açıklama yapılmadan salıveriliyorlar.Ceza muhakemesi kanunundaki ilkelere,uluslararası hukuk ilkelerine aykırı uygulamalar.Terörle Mücadele Kanununda bir örgütün siyasi amaçlı örgüt sayılması için düşünce yeterli değildir,silaha eyleme ihtiyaç vardır.Aylardır olan biteni gözlüyorum ve ilk zamanlar yazıda da yazdığım gibi vardır bir bildikleri dediğim halde uygulamaların hepsinin kanunlarla bağdaşmadığını gördüm.Bütün öğrenip bildiğim hükümlerle,ilkelerle çeliştiğini gördüm.O kanunlarla Polis de Savcı da bağlıdır.Böyle operasyon olmaz,insanların ne ile suçlandıklarını bilmeleri lazım,zorunlu olmadıkça gözaltında tutulmaması lazım,tutulduysa da mümkün olan en kısa zamanda hakim karşısına çıkarılması lazım.Hukuksuzluk diz boyu...Ben hiç bir zaman Akp kapatılmalı ya da türban girerse rejim değişir demedim.Bu konuda hukuk karar verir dedim kaldı ki daha önce verildiği gibi türban konusunda karar verildi,Akp konusunda da verilecek.Ama dikkatini çekerim Akp ne ile suçlandığını biliyor hatta iddianame kitap haline bile getirilmiş satılıyor,her internet sitesinde bulabilirsin.Ama bu insanlar ne ile suçlandığını bilmeden 24 saatten fazla gözaltında tutuluyor dahası öncekiler aylardır ne ile suçlandığını bile bilmeden yatıyor,avukatları bile bilmiyor.Peki gerekçe ne? ''Operasyon çok gizli söyleyemeyiz.'' Geçin bunları yaa...
4 Temmuz 2008 01:43   mesajın adresini al  

tane® ©an
tane® ©an
anti klişe timinden korkmasam bizden adam olmaz derdim ama neyse.
 2   4 Temmuz 2008 01:45   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams

Aman diyim tekme tokat girişir adamlar ben de desteklerim:)

tane® ©an demis ki:
anti klişe timinden korkmasam bizden adam olmaz derdim ama neyse.
4 Temmuz 2008 01:47   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
hepimiz çok üzgünüz... güzel anlatılmış.
4 Temmuz 2008 03:20   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008