Adli meseleyi, suç ve hazırlık soruşturması aşamalarını bir nevi ideolojik - politik görüşlerin maçına dönmesi çok üzücü.
İki görüşten de bazı arkadaşlarımız bilmez ben de dün Emekli Albay babamla meseleyi konuşurken öğrendim ama bu ülkede tarihine bakarsak daha önce de üst düzey ordu kademesinde görevli subaylar yargılanmıştır. Yani bir ilk değil. Ama en önemli sorun Nedenler ve Nasılları konusunda çıkmaktadır. Amacın adaletin tecellisi olduğuna dair kamuoyu nezdinde düşürülecek en ufak şüphe soruşturmanın selameti ve kamuoyu vicdanının adalet bakanlığı kurumlarına bakışını sorgulama sevk eder bu da hukuk devletinde en son istenen şeydir.
Daha evvel yargılanan paşaya örnek olarak;
Orgeneral Mustafa Muğlalı Türk asker.
1901 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmıştır. 1912–1913 yıllarında Balkan Savaşı'nda, 1914–1918 yıllarında Birinci Dünya Savaşı'nda savaşmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda, Kuva-yı Milliye'ye bağlı olup sonradan adı Yavuz Grubu olarak değişen Zabitân Grubu'nun komutanlığını yapmıştır. Menemen hadisesi sonrası kurulan İstiklal Mahkemesi'ne başkanlık etmiştir.
Muğlalı Olayı olarak tarihe geçen olayda Van'ın Özalp ilçesinde, 33 köylünün kurşuna dizilmesi olayında sorumluluğu olduğu gerekçesiyle yargılanmış idama mahkum olmuştur.[1] Askeri Yargıtay kararı bozmuş ancak ikinci yargılamayı göremeden Aralık 1951'de hapishanede ölmüştür
(bilgiler ulaşmada ve sizlere sunmada kolaylığına binaen www.wikipedia.com ' dan alınmıştır.)
4 Temmuz 2008 11:47
-thebaşak-
madem silinmiş yazım bi daha yazim liboş un anlamını bilmeyip ona buna liboş diyenlere duyrulur.Liboş önceden solcu olup sonradan sağa kayan dönek pushtlara denir.Ben hiç bi zaman solcu olmadığım için alınmıyorum dönek olanlar alınsın!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20650
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.