ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Faşizmin ayak sesleri!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 72

mîrov
mîrov
yurdum öğrencisi fatih altayli'nin fikirlerine deger weriyormuş..pööhh
2 Temmuz 2008 15:26   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
marksın o lafını kıçımdan uydurmadım.de mi,?..o lafı demiş mi?demiş...ben de işte onu sordum o çok şey bildiğini savunan kişiye....ama inan senin gibi cevap veremicektir...:)
2 Temmuz 2008 15:26   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar

jaja of opobo ® .iz demis ki:
marksın o lafını kıçımdan uydurmadım.de mi,?..o lafı demiş mi?demiş...ben de işte onu sordum o çok şey bildiğini savunan kişiye....ama inan senin gibi cevap veremicektir...:)

senle bir konuyu tartışmak benim için zevktir.
karşıt olsakta bilgine lafım yok.
2 Temmuz 2008 15:29   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
astiyag,engels konusunda haklısın demişsin?ee bu adamlar komünizme emek vermiş kişiler değil mi? zıt mı düştüler yani birbirlerine?
2 Temmuz 2008 15:32   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar

astiyag,engels konusunda haklısın demişsin?ee bu adamlar komünizme emek vermiş kişiler değil mi? zıt mı düştüler yani birbirlerine?

İlk önce yaşam tarzları ve hayatları süresince yaşadıkları zorlukları anlatayım.
Engels bir aristokrat ailede büyümüş ve hiç bir zaman ekonomik olarak bir sıkıntı yaşamamıştır.
Marks ise ölen çocugunu gömecek paraya bile sahip olmayan biridir.
bunlar ne kadar önemlidir diye sorabilirsin?
Karl marx engelsten etkilenmiştir.bunu inkar edemeyiz.fakat engels sosyalizmin teorisyeni değildir.
Karl marx yaşayarak sosyalist teoriyi yazmıştır.
2 Temmuz 2008 15:53   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
kominist değil komünist:)..bu bir....boyundan büyük konulara giriyorsun bu iki:)....sana dün komünizmi sordum cevap veremedin pıstın kaldın bu da üç...:).....aynı anda hem islamcı hem komünist nasıl olunur?...bu da 4:))...

mal mısın? evet

sovyet rusyasında beyaz orduya karşı savuşan müslümanlar vardı, sovyet rusyasında komünist müslümanlar vardı, cumhuriyet en kadar kaynaksa zamanda o kadar kaynak
benim kaynağım rus arşivleri, bul bi yerden araştır, sovyetler bilimsel ateizmi yayarken okullarda çeşitli nedenlerden İslamiyete ses cıkarmadılar, müslüman Türkler de komünizmi benimsedi yine çeşitli nedenlerden,cıkar ilişikileri işte.delivren düşünmeyi de aşağılamış,kendi fikrinini söylemek desteksiz atmakmış o da güzel, kendine göre genellemiş herhalde herkesi, ben düşünemiyom belgesiz konuşmalarım sallamasyon herkes böyle yapıyor:)
 1   2 Temmuz 2008 15:56   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
astiyag,tamam da anlamadığım bişey var şimdi....engels'in komünizme bakışı nasıl?...yada sen söllemiceksen ben araştırıym hemen..
2 Temmuz 2008 15:59   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar

tane® ©an demis ki:
kominist değil komünist:)..bu bir....boyundan büyük konulara giriyorsun bu iki:)....sana dün komünizmi sordum cevap veremedin pıstın kaldın bu da üç...:).....aynı anda hem islamcı hem komünist nasıl olunur?...bu da 4:))...

mal mısın? evet
sovyet rusyasında beyaz orduya karşı savuşan müslümanlar vardı, sovyet rusyasında komünist müslümanlar vardı, cumhuriyet en kadar kaynaksa zamanda o kadar kaynak
benim kaynağım rus arşivleri, bul bi yerden araştır, sovyetler bilimsel ateizmi yayarken okullarda çeşitli nedenlerden İslamiyete ses cıkarmadılar, müslüman Türkler de komünizmi benimsedi yine çeşitli nedenlerden,cıkar ilişikileri işte.delivren düşünmeyi de aşağılamış,kendi fikrinini söylemek desteksiz atmakmış o da güzel, kendine göre genellemiş herhalde herkesi, ben düşünemiyom belgesiz konuşmalarım sallamasyon herkes böyle yapıyor:)

Hitler ordusunda savaşan saf alan muslumanlarda vardır
 4   2 Temmuz 2008 16:00   mesajın adresini al  

tine®©in
tine®©in
Hitler ordusunda savaşan saf alan muslumanlarda vardır
ben yoktur demedim ki, komünist müslüman olur mu demiş, ben de örnek verdim sovyet rusyada baya bir türk-müslüman nüfus vardı. kaldı ki, bolşevikler özellekle evrimin ilk yıllarında anti-emperyalist tavır sergileyen islami ülkelerle kolkola yürüdüler sürtüşmeden, batıya karşı rotak bir cephe oluşturdular
ayırca marksizm , komunizm ve sosyalizm birbirinin aynı kavramlar değil.
2 Temmuz 2008 16:05   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
komünist islamcı olur mu?demek başka şey komünist müslüman olur mu demek başka şey....zira her din mensubu o dinin fanatik savunucusu olmuyor...
2 Temmuz 2008 16:06   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar

astiyag,tamam da anlamadığım bişey var şimdi....engels'in komünizme bakışı nasıl?...yada sen söllemiceksen ben araştırıym hemen..

Engelsin kominizme bakış açısını bilmiyorsan bu konuyu tartışamayızki jaja:)
2 Temmuz 2008 16:07   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
yok sana sordum işte...komünist olan sensin.sen anlat..ben mi anlatayım..ben genel hatlarını biliyorum.
2 Temmuz 2008 16:11   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 72

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008