ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Fatih Altaylı: Faşizmin ayak sesleri! Bunların hepsi gözdağıdır
İddianameden bahsedildi az önce. Bana gelen bilgi iddianamenin hazırlandığı yönünde yani iddianamede son aşamaya gelinmiş, iddianame hazır. Bugün sabah saatlerinde yapılan gözaltının temel sebebi iddianamede adı geçen şahısların olması ve kaçma ihtimallerine karşılık gözaltına alındıkları yani bu gözaltılar sona ermeden büyük ihtimalle ortaya çıkacağı yönünde bir bilgi geldi. Ne kadar doğrudur bilemem. Türkiye'de hiçbirşeye güvenmek mümkün olmadığı ve herşeyin zıvanadan çıktığı için.. İddianame hazır. Söz konusu olan kişiler iddianamede adı geçenler ve kaçma kaybolma olasılığına karşı gözaltına alındılar bilgisi var.
Geçen sene bu masada sizin yerinizde Özlem Gürses oturuyordu ve ben de konuktum. Seçim anketlerini yorumluyorduk. Türkiye'de faşizim tehlikesi var dedim ve ilk defa Türkiye'de bir faşizm tehlikesi olduğu o gün dile getirildi. Özlem Gürses dedi ki: Hitler de oy çoğunluğuyla iktidara geldi Bugün Türkiye'de benzer bir süreç yaşanıyor. Almanya'nın 65 yıl önce yaşadığı bir süreci yaşıyor Türkiye'de.
Hukuk kurallarının ayaklar altına alınarak yapılan bu gözaltılarda faşizmin ayak seslerini duyuyoruz. Bunlar gözdağı vermek için yapılmış gözaltılar. Türkiye'de toplumsal muhalefeti yapanlar, laik düşünceye sahip çıkılması gerektiğini savunan insanların tamamı gözaltına alınıyor daha da alınacaktır. Türkiye'de Orgeneraller gözaltına alınıyor ortada ne olduğu belli olmayan bir kuşku bulutunun arkasında. Bu mevcut komuta kademesine de bir gözdağıdır. Mesela yarın 31 Ağustos'ta Yaşar Büyükanıt'ı da gözaltına alabilirler. Diyebilirler ki siz 27 Nisan 2007 tarihinde yayınladığınız muhtırayla demokrasiye karşı bir hareket yapmıştınız, siz darbecilerle işbirliği içindeydiniz diyerek Büyükanıt'ı emekli olduğunun ertesi günü gözaltına alabilirler
Bu ciddi bir tehdittir. Özden Örnek'in günlüklerini delil olarak alıp birçok üst düzey askeri yetkiliyi, medya patronunu da gözaltına alabilirler. Sonuçta birşey çıkar çıkmaz önemli değil, bunlar bir yıpratmadır. Bunların hepsi gözdağıdır. Yarın, Özden Örnek'in günlüklerinden yola çıkarak siz darbecilerle işbirliği yaptınız iddiasıyla gözaltına alındınız derler.
İnsanlar artık restorana gidemez oldular. Orada birisiyle karşılaşırım diye. Korkuyorlar. Cumhurşiyet bu kadar zayıf mı? Cumhuriyet bu kadar zayıf değil diyemeyiz. Bakın şimdi Almanya'da Hitler iktidara geldiğinde sosyal demokratların bir milyon sivil muhafızları vardı. Yok oldular. Ordu Hitler'e karşıydı. Kötü adam diye göerüyorlardı. Bir anda sistem değişti. Yarın öbür gün Türkiye'de ne olacağının garantisi yok. Cumhuriyeti savunan kitlelerin arasında bir organizasyon yok. Bugün de bu ortaya çıktı.
Bugün Ergenekon Operasyonu nedense enteresan günlerde oluyor. Bugün de Yargıtay Başsavcısı Abdurrrahman Yalçınkaya'nın sözlü mütalaasını vereceği savcının son sözlerini söyleyeceği gün yapılıyor. Normalde kameralarımızın Anayasa Mahkemesi'nde olması gerekirken biz başka şeyleri konuşuyoruz. Anayasa Mahkemesi'nin nasıl bir baskı içinde olduğunu bilemiyoruz şu anda. Herkes tedirgin. Bugün Türkiye'nin en büyük medya patronu da siz de ben de herkes söylediklerimizden dolayı Zekeriya Öz diye bir savcı çıkıp: Bunlar darbeci diyebilir.
Veli Küçük'le çok fazla uğraşan gazeteci benim. Yarın beni de gözaltına alabilirler. Veli Küçük'le işbirliği yaptınız diyerek.
2 Temmuz 2008 05:27
lithium
sevemedim gitti şu kopyala yapıştırları..
linkini ver madem okuruz, kendi fikrinizi yazın da tartışma konusu olsun deil mi ama?
2 Temmuz 2008 05:29
very liberal
İnsanlar artık restorana gidemez oldular. Orada birisiyle karşılaşırım diye. Korkuyorlar. Cumhurşiyet bu kadar zayıf mı? Cumhuriyet bu kadar zayıf değil diyemeyiz.
yazıda en cok dıkkatımı ceken bolum burası oldu,,bana bundan 10 sene oncesinı hatırlattı,,lise ögrencısyken cuma namazına gıtmemız mudur tarafından yasaklanmıstı,,okul mımlenırmıs bu yuzden yasakmıs,aılelerin cocuklarını kuran kurslarına gondermelerı yasaklanmıstı,ve calısan memurların ogle paydoslarında namaz kılmak ıcın gizli bir yer aramaları,,tesadufe bak cagırısımlar olaganüstü:)aradaki benzerliklerde...taraflar ve dengeler degişiyor gibi
32 Temmuz 2008 05:35
dj recep inthe house
Veli Küçük'le çok fazla uğraşan gazeteci benim. Yarın beni de gözaltına alabilirler. Veli Küçük'le işbirliği yaptınız diyerek.
zaten boyle giderlerse fatih altaylıyı ertugrul özkökü ve uğur dündarda gider...
di mi orası da var ama bu faşizmi iyice sulandırdılar be 45ten itibaren
2 Temmuz 2008 07:57
boomerang ¹³
:o)
2 Temmuz 2008 07:58
jaja of opobo ® .iz
külliyen yalan senin bence bu dediğin...ben ilk kez duyuyorum Kur'an (böyle yazılır madem müslümansın önce kitabına saygın olsun)kursuna çocuk göndermenin yasaklandığını...80 darbesi sonrası zaten devlet kendi eliyle açtı yüzlercesini....şuan kampüslerde mescitler olması ta ozmn ekilen tohumların gün yüzüne çıkmasıdır....
yani boş boş konuşma.varsa elinde belge sun da inanalım.
very liberal demis ki: İnsanlar artık restorana gidemez oldular. Orada birisiyle karşılaşırım diye. Korkuyorlar. Cumhurşiyet bu kadar zayıf mı? Cumhuriyet bu kadar zayıf değil diyemeyiz.
yazıda en cok dıkkatımı ceken bolum burası oldu,,bana bundan 10 sene oncesinı hatırlattı,,lise ögrencısyken cuma namazına gıtmemız mudur tarafından yasaklanmıstı,,okul mımlenırmıs bu yuzden yasakmıs,aılelerin cocuklarını kuran kurslarına gondermelerı yasaklanmıstı,ve calısan memurların ogle paydoslarında namaz kılmak ıcın gizli bir yer aramaları,,tesadufe bak cagırısımlar olaganüstü:)aradaki benzerliklerde...taraflar ve dengeler degişiyor gibi
42 Temmuz 2008 10:06
deliveren
külliyen yalan senin bence bu dediğin...ben ilk kez duyuyorum Kur'an (böyle yazılır madem müslümansın önce kitabına saygın olsun)kursuna çocuk göndermenin yasaklandığını...80 darbesi sonrası zaten devlet kendi eliyle açtı yüzlercesini....şuan kampüslerde mescitler olması ta ozmn ekilen tohumların gün yüzüne çıkmasıdır....
yani boş boş konuşma.varsa elinde belge sun da inanalım.
Liberal Ya Arkadaşımız.Getirmek İstedigi Konu Başka.Asıl Niyeti Sözde Özgürlükler
22 Temmuz 2008 10:14
büdü/öldü
sizin özgürlük anlayışınız koyun sürüsü ile dolaşmak gibi babanızın hatta dedenizin savunduğu fikirleri bırakın artık, her zaman söylemişimdir taraf ne olursa olsun bu olayların zararı Türkiye'ye dir. ki sizin gibi ekşi beyinler bu olayları bir şekilde birbirine bağlayıp kendi savunduğu yere getirerek sürekli güncel tutması yüzünden Türkiye uluslar arası alanda teknoloji bakımından taklitçi, imalat üretim bakımından fasoncu vs. ülke olmaktan öteye gidememiştir. o güzel beyinlerinizi bu salak tartışmalara yorana kadar bırakın bu boktan işleri de orada oturan boktan herifler uraşsın he işiniz siyasetse bilemem ama ileride siyasi bir geleceğiniz yoksa yapın dediğimi ömür boyu bu salak olayların peşinden koşmaktan kurtarın kendinizi. Sizin de size ait bir öykünüz olsun.
Saygılar..
52 Temmuz 2008 10:35
...!!onur
Tayyip kendi sonunu hazırlıyo.ülke büyük kaosa gidio neler olacak bilmiyorum ama iyi gitmiyo gibi..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20639
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.