ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Ergenekon soruşturması borsayı vurdu. Merrill Lynch'in İsviçreli yatırım bankası UBS'i Avrupa'da en fazla tercih edilen hisseler listesinden çıkarması da global piyasaları bozunca, borsa panik satışlarıyla 32 bin 880 puana kadar düştü. Sonrasında gelen alımlara rağmen kapanış yüzde 5.36 kayıpla gerçekleşti. Borsa 2 sene önceki seviyesine döndü
Son iki haftayı tatsız geçiren piyasalarda Ergenekon depremi yaşandı. İlk seansa küçük bir düşüşle başlayan; sonrasında gözaltılar nedeniyle iyice gerginleşen borsa, ilk seansı yüzde 4.2 kayıpla kapatarak iki yıl sonra en düşük seviyesine indi.
İkinci seansta ise satışlar hızlanarak devam etti. Endeks, 33 bin puanı da aşağı yönlü olarak kırarak 32 bin 881 puanı gördü. Özellikle bankalara gelen satışlarla birlikte bankacılık endeksi yüzde 6,2 düştü.
Kapanışa doğru özellikle panik satışlarının durmaya başlaması ve yurtdışından gelen olumlu verilerin de etkisiyle bir miktar tepki alımı gelse de kapanış yüzde 5.36 kayıpla 33 bin 208 puandan gerçekleşti.
Diğer yandan satış eğiliminin artmasının da etkisiyle kurda da yukarı yönlü hareket başladı.
Sabah saatlerinde 1.2230'lara kadar inen dolar/YTL kotasyonları, 1.23 düzeyinin üzerine çıktı. İlk seansta dolar 1.2410'a kadar yükseldi. Kapanış ise dolar/YTL kotasyonları 1.2380-1.2390 aralığında oldu.
Euroda ise güne 1.9295 seviyelerinden başlayan bankalararası piyasa 1.9530'a kadar yükseldi. Kapanış düzeyi ise 1.9445 oldu.
Piyasaların sabah saatlerindeki keskin düşüşünde Avrupa borsalarındaki kayıplar da etkili oldu. Merrill Lynch'in İsviçreli yatırım bankası UBS'i birinci derecede tercih edilen hisse listesinden çıkarması nedeniyle başlayan satışlar, İMKB'deki satışlar üzerinde de rol oynadı.
Faiz piyasasında ise ihale sonrasında büyük bir hareketlilik yaşanmadı. Değişken faizli 3 ayda bir kupon ödemeli ihalede rekabetçi olmayan teklif satışı 3.6 milyar YTL olarak gerçekleşti. FRN satışında Hazine toplam 5.9 milyar YTL borçlandı. Piyasadan toplam 3.9 milyar YTL, kamulardan ise 2 milyar YTL borçlanma gerçekleştirildi. Hazine yarın 6.92 milyar YTL iç borç geri ödemesi yapacak. İhalede oluşan fiyat beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, gelen talep beklentilerin altında kaldı. Bundan sonraki süreçte ihalelere yönelik endişeler de arttı.
Gösterge kağıdın bileşik faizi ihale sonrasında açılış seviyesi olan yüzde 22.42 seviyesini aşıp rekor seviyesini yeniledi ve 22 ay sonra ilk kez yüzde 22.54'e çıktı. Yarın valörlü işlemlerde faiz yüzde 22.59 ile rekor düzeye tırmandı. Faiz en son üç hafta önceki Hazine ihalesi sonrasında gelen piyasa yapıcı satışı sonrasında bu seviyeleri görmüştü.
Öte yandan interbank piyasasında faizin yüzde 20'nin üzerine çıkmasının ardından dün Merkez Bankası'ndan yüzde 19.25 ile borçlanan bankalar, bugün de Merkez Bankası repo ihalesine yoğun ilgi gösterdi. 3.44 milyar YTL'lik teklife karşın piyasaya 1 milyar YTL veren Merkez Bankası teklifinde maksimum basit faiz yüzde 17,76 olarak gerçekleşti.
1 Temmuz 2008 22:42
bigbang
ergenekon destanı dermişim,güncel espri olsun diye..
11 Temmuz 2008 22:43
aslan67
altın hiçbir zaman yanıltmaz..altından şaşmayın..
1 Temmuz 2008 22:47
souvereign jr.
iyi oldu aslında bir kriz çıksın akpye oy verenler tıpkı 2001 krizindeki gibi sırt çevirsinler... işimize gelir borsanın düşmesi. umut ediyorum ki 0a kadar iner borsa , yoksa akpden kurtuluş çok zor... anca halkımızın kafasına dank eder.
1 Temmuz 2008 22:47
souvereign jr.
tabi ki üstteki mesajım işin şakası , ben de istemem bir kriz ortamı ama , şuan yaşanan ortam tam bir kaos. yapacak bişey yok , rüzgarın lodosa dönmesini beklemekten başka...
11 Temmuz 2008 22:48
başrahip ve şürekası
batsın bana ne:)...yüzde kaçı bizim ki
11 Temmuz 2008 22:48
bigbang
yok be bunlar borsanın düşüşünü bile ATATÜRK'TEN bilirler..
souvereign jr. demis ki: iyi oldu aslında bir kriz çıksın akpye oy verenler tıpkı 2001 krizindeki gibi sırt çevirsinler... işimize gelir borsanın düşmesi. umut ediyorum ki 0a kadar iner borsa , yoksa akpden kurtuluş çok zor... anca halkımızın kafasına dank eder.
1 Temmuz 2008 22:48
souvereign jr.
borsayı da mı sattık azizim? :) doğru diyon japon bi kadın borsamızdan trilyonlar götürmüştü hatta.
baş rahip demis ki: batsın bana ne:)...yüzde kaçı bizim ki
1 Temmuz 2008 22:49
başrahip ve şürekası
e sinan aygün diyordu ya % 80 i yabancı yatırımcının....kalanın dörtte üçü türkiyenin zenginlerinin....
ben onun yalancısıyım:)
11 Temmuz 2008 22:54
comandante
baş rahip demis ki: e sinan aygün diyordu ya % 80 i yabancı yatırımcının....kalanın dörtte üçü türkiyenin zenginlerinin....
ben onun yalancısıyım:)
Sinan AYGÜN Ergenekocu ya. Hükümeti başarısız göstermek karalamak için yalan söylemiştir o :)
1 Temmuz 2008 23:07
sweetdreams
Küçük yatırımcılar dışında ne yabancılar ne de bizim zenginlerimiz kaybetmiştir.Zaten çekiyolardı paralarını.
1 Temmuz 2008 23:47
uydurma isim
osursan yıkılan ekonomi nasl dayansın böyle şeylere:) trajikomik
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20636
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.