ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  teknoloji  Suya düşen cep telefonu nasıl kurtulur?
ariza temizlik cep telefonu
Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

deliveren
deliveren
Cep telefonunuzu suya düşürdünüz. Hemen panik yapmayın, alet bozulmadan kurtarma şansınız var

ANKARA - Suya düşen cep telefonları ilginç yöntemlerle kurtarılabiliyor. İnternetten derlenen bilgilere göre, ıslanan telefonların içindeki su, havayla çok fazla temas etmeden hızlı bir şekilde temizlenebilirse cihazın yeniden çalışması mümkün olabiliyor.

Üretici firmaların, garanti kapsamına almadığı ıslanma durumlarında kullanıcının ilk olarak, cihaz fişe takılıysa kısa devre yapmaması için fişi çıkarması değilse aynı riskten dolayı cihazla pilin birbirinden ayırması ardından da SIM kartı çıkartması gerekiyor. Bir çok durumda cihaz ıslansa bile SIM kartlar çalışmaya devam ediyor. Cihazın pili ve SIM kartı çıkarıldıktan sonra kuru bir bezle hızlı şekilde kurulanması gerekiyor. Cihaz içerisindeki nemin doğal bir şekilde buharlaşması durumunda telefonun kurtulma ihtimali daha fazla bulunuyor.

Cep telefonunun içerisindeki nemi buharlaştırmanın en iyi yolu, bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması. Ancak saç kurutma makinesinin kullanılmaması gerekiyor.

Çoğu saç kurutma makinesi, ’soğuk üfleme’ modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.

Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

Kullanıcıların, saç kurutma makineleri, mikrodalga fırınlar ve doğrudan güneş ışığından kaçınması gerekiyor. Öte yandan cihazların tuvalete düşürülmediği sürece de alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen 'Denature' alkol kullanılabilir.

Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.

Gizli işaretler

Birçok kullanıcının, suya düşürdüğü için çalışmayan telefonlarını değiştirmek istemelerinin ardından üretici firmalar, uzun bir süredir cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladı. Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren bu etiketler sayesinde yetkili servis, telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor. Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor. Bu işaretler, telefon ıslandıktan sonra dışındaki etiket değiştirilse bile cihazın ıslandığını tespit edebiliyor. (aa)

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=Detay&ArticleID=885507&Date=27.06.2008&CategoryID=79
~ 72 gün   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Birçok Kişinin Başına Gelebiliyor Telefonun Suya üşme Hadisesi.Bazen Dogru Zannettimiz Şeyle Saglam Telefonu Bozabiliyoruz :)

denizhan
denizhan
can simidi atarsın, kolluk atarsın ..

why so serious?
why so serious?
evet sanki cep telefonu kendi çabasıyla nasıl kurtulur gibi bir başlık olmuş :)

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz

carlitoo birigante
carlitoo birigante
aq. suya düşen cep telefonunun hayalleriniz suya düşmesin ;))

hayal kıran
hayal kıran
boğaz köprüsünden atlayıp intihar eden adamın telefonu kurtuldu, fakat kendi hakkın rahmetine kavuştu.
yakınları kurtulan telefona evlatları gibi bakıyor.

bigbang
bigbang
sene lise-2 sapancaya yunan kardeş okulla geziye gittik izmirden..kızını birini ayarladım bindik kayığa..küreği ben çekiyorum hafiften yazıyorum kıza tabi..tam küreğe bi asıldım ulan clop die ses geldi..ananı dedim içimden no important dedim kıza.geçtim telefona 75 kontör vardı ona bile üzüldüm..

hayal kıran
hayal kıran
clop suya düşen telefonun çıkardığı ses.
clop yaz 2234 e gönder arayanlara bu sesi dinlet.
 1   ~ 72 gün   mesajın adresini al  

:)siempre...
wc ye düşen cep telefonu nasıl kurtarılır???

kiss ekaton epta
kiss ekaton epta
Arkadaşlar cep telefonu suya düştüyse:

Düşer düşmez sudan çıkarın. (Suda çok beklerse kısa devre oluyorlar.) Bataryasını ve sim kartını çıkarın. Ardından vidalarını inceleyin, büyük ihtimalle T5 veya 2 numaralı tornavidayla sökülür. Telefonu söküp, parçalarına ayırın. Sonra pamuklu bir bezin üzerine koyun. Fön cihazını soğuk konuma getirerek ıslak parçaların üzerine tutun ve kurutun. Parçalar bir gün beklesin. Sonra toplayıp telefonu çalıştırmayı deneyin.

Islanmış telefonu açmaya kalkmayın bu onu daha çok bozacaktır.

hımm ben ne yaptım: BABAMIN Telini wcyr düşürdüğümde ne yaptım_?
o panik haliyle elimi daldırdığım gibi aldım
bataryasını fırlattım,
kolonyalı mendille sildim(telefoncuya götürcez ya:D)
ama bişekilde kurtardım yaa:D

souvereign jr.
souvereign jr.
ben Fethiye Saklıkent'te karşıdan karşıya geçerken suya düşürdüm abimin telini. aslında suya da düşmedi cebimdeydi telefon ayağım taşa takılınca cebe su doldu ve telefon yüzmeye başladı. çıktıktan sora bataryayı çıkarana kadar canımız çıktı zaten o esnada kısa devre olmuş bile. 750ytllik telefon gitti aq! artık çok geç...

kiss ekaton epta
kiss ekaton epta
sırayla cevaplıyorum:

wc ye düşen telefonun hemen bataryasını çıkarın. bir yerden saf alkol (kolonya olmaz!) bulun ve içine yatırın. biraz bekleyip çıkarın. ardından telefonu sökün, pamuklu bezin üzerine koyun ve fönle kurutun.

:)siempre... demis ki:
wc ye düşen cep telefonu nasıl kurtarılır???

kiss ekaton epta
kiss ekaton epta
geçmiş olsun.
bu şekildeki bir bilgisayarı kurtarmak çok zordur. öncelikle bilgisayarı ters çevirin ve kola aksın. akma durduktan sonra laptopu sökün. anakartı tuş takınından ayırdıktan sonra tuşların anakartla bağlantı noktalarını alkollü pamukla silin. sonra tuşları tek tek sökün ve tuş takımının altını da silin. ama kola şekerli olduğu için kuruduktan sonra genellikle tuş takımının hareketini zorlaştırmaktadır.

jaja of opobo ® .iz demis ki:
üzerine kola dökülen laptop nasıl kurtarılır?

Sayfalar: 1  2  3  4  5  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008