| |
resatcalislar
|
Kimilerine göre sanat toplum için, kimilerine göre sanat için, kimilerine göre bireysel bir zevk ve arayış sanat...
ama bence sanatçılar da diğer insanlar kadar realistler ve popülarite, para gibi şeyler peşindeler. istisnalar olabilir ama genel durum bu. mesela benim de 500 sayfalık romanım var, ben de popülarite gibi bir kaygım olmasa oturup uzun bir roman yazmak yerine 2-3 sayfalık makalelerle, öykülerle falan tatmin ederdim yazma ihtiyacımı.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
muzaffer seha
|
sanatın belli bir amacı yoktur ve gereksizdir. sanatçı ne hissediyorsa onu yapar ve kimseye hesap vermek zorunda değildir.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
willow is blessed
|
Sanatçı ayrımını yapmak lazım tabii burada. Kişi para için kendinden büyük ödün veriyorsa, popülerlik, şan şöhret adına çabalıyorsa şarkıcı da olsa, manken de, yazar da, ben sanatçı demiyorum kendilerine.
Popüler olan kötüdür demek değil tabii bu. Kişi sanatıyla para kazaniliyorsa pek güzel, ama para kazanma amaçlı hiçbir aktivitenin ''sanat'' olduğunu düşünmüyorum.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
moviebiker
|
sanat ilginç birşeydir ya.hertürlü şekillere girip insanlara sunuluyor.mesela:
naziler "leni riefenstahl "ı kullanıp propaganda görüntülerini çektiriyorlar ki.leni riefenstahl'ın çektiği filmler hala sanatmıdır yoksa değil midir diye tartışılır.(sinema alanında)
bir diğer alanda ise komünistler "sergei eisenstein"ı "lev koulechovl" kullanırlar propaganda için.
zaten iki durumda da otoriteye karşı gelmek büyük cesaret ister.
kısaca:sanat aslında özgürdür.ancak belirli bir yerde otorite önüne çıkar.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
bad religion
|
sanatçı canı istemediği zaman tüm getirilerine karşın ürününü kimseyle paylaşmamayı başaran insandır...
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
moviebiker
|
Ve aslında sanatın gerçek amacı bireyin kişisel isteklerini tatmin etmesidir bir şekilde.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
exelon
|
steinway piyanoları sanat eseridir,
el yapımıdır..baya da bir pahalıdır.
para kazanmak için yapılıyorlar ama bence sanat eserleridir her biri.yapanlar da sanatçı.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
bad religion
|
sanatçı kişi üretir ama aslında bişey üretmek zorunda da değildir sanatçı. ama her üreten sanatçıdır dersek bu tüm insanların sanatçı olduğu anlamına gelir..
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
exelon
|
bence de..
her üreten değil de cidden farklı birşey üretebilen birinin ürünü sanat eseri olarak değerlendirilebilir.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
felix post coitum
|
Her uretimi sanat olarak degerlendirirsek japon muhendislerinin urettigi robotlar da sanat eseri olur..(onlar da belli bir estetige sahiptir+cogu sanat eserinden daha fazla zeka ya sahiptir)
sanat=sanat felsefesi diyerek
sanata felsefi yaklasırsak ki felsefenin amacından sanatın amacı ortaya cıkar bence;
buna gore nasılki filozoflar maddi bir kaygı dusunmeksizin dusuncelerini ortaya koyuyolarsa(cunku filozofların cogu varlıklıdır)(maddı kaygı olmamaması gerektigini...)
felsefe yapmak filozofların anlama, ogrenme tatminlerinin saglanmasıyla alakalıysa(hazzı....)
felsefe sonucunda medeniyet bu kadar gelistiyse(her ne kosulda olursa toplumda sonuclanması gerektigini "sanat sanat icindir" ya da "sanat toplum icindir" sonuc toplum oldukca ikisi de kabuldur...)
butun bunların sonucunda sanatı yeniden ve soyle:
"sanat haz amacıyla maddi cıkar dusunmeksizin(sureklilik icin gerekebilir bunu ayırt etmek gerekir) toplumda sonuclanan eylem ve dusunus silsilesidir.."
tanımlamak mumkundur..
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
sabbah
|
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
exelon
|
şurda bi fark var yalnız;
para kazanmak için sanat ürünü üretmek farklı,
sanat için ürettiğinden para kazanmak istemek farklıdır.
ben 2.şıkka ait olan bireylerin sanatçı olduğunu düşünürüm.ilkine ait insanlara pek saygım yoktur.
örnek verdiğim steinway piyanoları da 2. gruba dahildir.
bir insan ya da grup para kazanıyor diye sanatçı değil derseniz, şu yaşadığımız dönemde sanatçı yok demektir.(dünya üzerinde)
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
exelon
|
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
lucy luyi
|
sanatın bir amacı yoktur. duyguların dışavurumudur. duygu neyse o anda odur. belli bir amaç taşırsa yapanın 'sanatçı' isminden dolayı sanat ederi adını alır. amaçsızca yapıldığı sürece, ulaştığı kesimle benzeştiği ölçüde sanattır, sanatçıdır, sanat eseridir. işte herneyse.
|
|
~ 959 gün
|
|
| |
çoban
|
yaaauw bırakın ısteyen sanat yapsın ısteyen sanatı ıcra edenı dınlerken devırseın
|
|
~ 959 gün
|
|
| |