ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
diyelim ben hastayım tamam mı, çıkamıyorum dşarıya. 'çıkamıyorum' diyecek kadar sert değil aslında, bir hastalık. pek bilgim yok ama; topluluklardan,kalabalıktan kaçarak yaşayan bireylerin bir kısmının(-diğerlerinden ayırt edici özellikler taşıyarak-) özlerinde taşıdıkları hastalık. bu kadarını biliyorum.
tabi bu kadar basit olmayabilir olay. çeşitli, belirgin belirtileri vardır elbet.
22 Ocak 2006 04:52
exelon
yüz kızarması
terleme
nefes darlığı
çarpıntı
baş ağrısı
gerginlik
bulantı
tarzı belirtileri varmış,yani genel kanının aksine "ben rahatsız oluyorum kalabalıktan, insanlardan" demek sosyal anksiyete bozuklugu hastasıyım demek değildir.
bu belirtilerden en az birine rastlamak gerek.ileri vakalarda ilaç tedavisi gerek.
der tanıdığım doktorlar.
22 Ocak 2006 04:58
sramana
sosyofobi ile aynı şey midir?
antisosyallikle aynı şey midir?
22 Ocak 2006 04:59
exelon
sosyofobi ile aynı antisosyallikle değil
zaten sosyofobi tercih edilen bir terim değilmiş psikiyatrlar tarafından,
google fight da sosyal fobi yener anlayacağın.
22 Ocak 2006 05:29
exelon
antisosyallik kalabalık ortamlardan hoşlanmamak, evde oturmayı sevmek gibi diyebiliriz,istediği zaman rahatlıkla çıkar gene de taksime kadıköye caddeye..sevmese de pek.
ama sosyal fobisi olanlar için aynı rahatlığın varlığından bahsedemeyiz.
22 Ocak 2006 05:31
hafriyat
çok türü var bu rahatsızlıkların
panik atak da sanırım olay anını tarif ediyor . açık/kapalı/kalabalık mekanlarda birdenbire geliyor
yardım alınmalı çekinmeden.
22 Ocak 2006 11:16
exelon
fazla yüz göz olmamak değil konu aslında.
kalabalığı sevmiyorsan,yalnızlığı tercih ediyorsan asosyalliğe giriyor.
kalabalıkta fiziksel değişime giriyorsan ne bileyim fenalaşıyorsan,sosyal fobi var demek.
fobik bozukluklar hastalıktır zaten,belli semptomları olması lazım.yukarda bir kaç örnek vermiştim.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/2050
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.