| |
boomerang ¹³
|
Lisedeyiz, bir yazılım dersi.. Ders işleniyor, ders işlenirken pek tabi ortam baya bir sessiz.. arkadan bi’ garip sesler geliyor..
- Umut: Versene!
- Altay: Ya yürü git!
- Umut: Versene oğlum kalemi!
- Altay: Ya yürü git o kalem benim..
Öğretmen sesleniyor; ‘’N’oluyor orada?’’.. Ne olacak? Am sik sok bir tartışma.. Devam ediyor az biraz sessizlikten sonra garip sesler..
- Umut: Ya bak oğlum versene!
- Altay: Vermiyorum..
- Umut: Lan versene!
- Altay: Benim di o kalem..
Öğretmen de insan, bi’ yere kadar.. Gidiyor yanlarına ve başlıyor sohbet..
- Öğrt: N’oluyor evladım? Neyi paylaşamıyorsunuz?
- Umut: Hocam, kalemi vermiyor..
- Öğrt: Versene çocuğum kalemi..
- Altay: Kalem benim hocam..
- Öğrt: Kalem onunmuş?
- Umut: Kalem benim..
- Öğrt: Kimin lan kalem?
- Umut ve Altay: Benim..
- Öğrt: Kalem kimdeyse onda kalsın ve onun olsun, susun! (Anayasa Mahkemesi’ne selam olsun )
Öğretmen yerine geçiyor, ama nafile sesler kısa bir aradan sonra devam ediyor..
- Umut: Versene olm, alıcam o kalemi senden..
- Altay: Nah alırsın..
- Umut: Lannn!
- Öğrt: Ee, yeter.. Altay n’apıyorsun lan sen? Deli misin?
- Altay: Deliyim..
- Öğrt: Çık lan dışarı sınıftan!
Olayın iç yüzünü aktarayım.. O kalem ikisinin de değildi.. Sınıfındı..
Yaşlar 16-17.. Ufak da değiller hani..
Sınıftan da seslenen yok..
Öğretmen artık muhabbetin sikkoluğuna o kadar inanmış ki öğrencisine ‘deli misin?’ Diye soruyor..
Peki ya cevap? ‘’Deliyim’’.. Yani diyor ki; ‘’Utanmazın tekiyim’’..
Birileri laiklik diyor.. birileri türban diyor.. Verir misin? Vermez misin? Aynı muhabbet.. Gece oturup düşünür, sabaha mı bırakırsın?
Halbuki farkında değiller Cumhuriyet onların değil.. hepimizin..
Ama her ne olursa olsun, biraz olsun utanmanız olsun.. ki birazı makuldur..
O derste, daha az hayta olanlar, dersi belki de dinlemek isteyenler veya başka bir şeyle meşguliyeti olanlar her şeyini bıraktılar.. sesleri, tartışmaları izlediler..
Aynen bizim eğitimi, adaleti, eşitliği, ekonomiyi bırakıp da ‘’vay anam vay, n’oluyor ki’’ diye izlediğimiz gibi..
|
|
19 ~ 73 gün
|
|
| |
polenhy
|
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
sana katılıyorum ama tamamen katılıyorum bu kez:)
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
daisy=) **delilah**
|
sessiz kalmayı mı öğütlemişler bize bilmem ki...onun mu eğitimini görmüşüz yıllar boyunca müfredatta olmadan,su altından...veya her halükarda bir şeylere birilerine güven mi duyuyoruz...süpermen mi bekliyoruz...veya tekrar bir Atatürk çıkacak yine o zamnlar bilmem kaç sene önce eğitimini aldığımız gibi büyük önder,kurtarıcı bizi yine bulack ve her şeyi düzeltecek...
müfredatta köklü bir değişim yapmanın zamanı geçmiş bile...
|
|
1 ~ 73 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
hehe.. bu iyiydi.. :D
tane® ©an demis ki: sana katılıyorum ama tamamen katılıyorum bu kez:) |
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
why so serious?
|
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
üstteki
|
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
Aynen bizim eğitimi, adaleti, eşitliği, ekonomiyi bırakıp da ‘’vay anam vay, n’oluyor ki’’ diye izlediğimiz gibi..
forumda da var böyle izleyenler....bi grup tartışıyor..ötekiler sdc izliyor...kimisi alkış tutuyor kimsi çıkıp,paslaşıp,hoşlaşıyor.....
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
|
|
1 ~ 73 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
umutla altay olanlar da var.. bilmem anlatabildim mi? :o)
jaja of opobo ® demis ki: Aynen bizim eğitimi, adaleti, eşitliği, ekonomiyi bırakıp da ‘’vay anam vay, n’oluyor ki’’ diye izlediğimiz gibi..
forumda da var böyle izleyenler....bi grup tartışıyor..ötekiler sdc izliyor...kimisi alkış tutuyor kimsi çıkıp,paslaşıp,hoşlaşıyor.....
|
|
|
7 ~ 73 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
cümlede hata var egemen:D hemen düzelt :))))
souvereign jr. demis ki: hastasiyim boomerangin uzun yazilarina |
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
souvereign jr.
|
ipucu çoktan açılmış, artık çok geç :D
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
hepmizi umutuz hepimiz altayız diyesim geldi birden:)
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
jaja of opobo ® .iz
|
umutla altay olanlar da var.. bilmem anlatabildim mi? :o)
çok güzel anlattın....ama o tartışmazsa,bu tartışmazsa,sen tartışmazsan,ben tartışmazsam.....ne işe yarar bu forum-güncel denen meret?
|
|
~ 73 gün
|
|
| |
kiss ekaton epta
|
jaja, forumda tartışmayı bilmeyen adamlar var, sabit fikirlidirler, onların en ufak fikrine karşı çık hemen işi hakarete ve tartışmaya dökerler.
böyle bir ortamda fikir paylaşmak ne kadar doğru? yazmak istediğim şeyleri yazmak içimden gelmiyor maalesef..
jaja of opobo ® demis ki: Aynen bizim eğitimi, adaleti, eşitliği, ekonomiyi bırakıp da ‘’vay anam vay, n’oluyor ki’’ diye izlediğimiz gibi..
|
|
|
1 ~ 73 gün
|
|
| |