ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
** Sakarya Universitesi, Türkiye'de yaz okulu uygulaması devam eden sadece bir kaç üniversiteden biri. Neden kalkmıyor, yerine bütünleme sınavları konmuyor. Yazın 2 ayımız daha heba oluyor. Peki sen ne yaptın bunun için SUSTUN..!!
** En doğal haklarımızdan biri olan ve neredeyse tek eğlence kaynağımız olan BAHAR ŞENLİKLERİ bile bu sene yapılmadı.. Peki sen ne yaptın.. SUSTUN..!!
** Yaz okulunda bugune kadar devam eden 16 + Bitirme uygulaması zamansız 12 + 0 a düşürüldü.Dönemin sonunda, hiçbir ön açıklama yapılmadan. Yaz okulunda 16 kredi alıp okulu bitiriceğini düşünen arkadaşlara ne oldu peki.. Sen ne yaptın.. SUSTUN...!
** Kafeterya yemek fiyatları yine zamlandı. Yine makul fiyatlar, isyan edilecek derecede değil ama bu artış istanbul üniversitesinde yada marmara üniversitesinde olsaydı. Oradaki yemek fiyatlarına baktınızmı.. Sen ne yaptın.. SUSTUN..!!
** Kaç dersine geç kaldın minibüsler seni almadığı için. Yada Kaç saatini minibüs beklemekle geçirdin. Ayakta gitmekten bahsetmiorum bile, biz onada razı olur halde geldik.. Sen ne yaptın.. Sustun..
** 2. öğretimlere uygulanan harc miktarı normal dönemler için tamamda peki ya yaz okulunda. Aynı sınıfta ders işliyoruz.. Aynı saatte giriyoruz ve aynı hocadan ders alıyoruz. Ne için bu 2 kat fark.. Sen ne yaptın.. Sustun...!!
** Çok yüksek ortalama ile kaldığınız dersler oldu. Nası olsa adıda konuş idi. Çan.. 60 dan fazla ortalama ile dersten kalan öğrencileri biliyorum.Ne demektir bu , öğrenci bu dersin yarısından fazlasını biliyor. Peki bunun not karşılığı FF midir. Ne yaptın.. SUSTUN..!!
Amacımız bir isyan bir başkaldırış değil. Biz hayata açılan bu kapıdan, daha mutlu ayrılmak istiyoruz. Arkamıza baktığımızda güzel anılarımız olan. Bu şehri ve üniversiteyi daha yaşanılabilir kılmak istiyoruz.Belki birileri sesimizi duyar , yine birilerinin bunların farkında olduğunu anlar..
BU GRUP ÜYE OLAN HERKEZİN KURDUĞU BİR OLUŞUMDUR.NE BİR BAŞKANI NE YARDIMCISI NE DE PARMAK DEMOKRASİSİNİN HAKİM OLDUĞU BİR PLATFORMDUR.MUALİF DÜŞŞÜNCELERİNDE FARKLI SESLER VE BİR RENK OLDUĞUNU DÜŞÜNEN BİR GRUPTUR.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ ARTIK KUZU OLMA..
Arkadaşlar bir şeye açıklık getirmek istiyorum. Yazılan yorumlara istinaden şunları söyleyim, Bu grubun açılma amacı Üniversitemizi aşağılamak, karalamak, küçük düşürmek, medyaya yansıtıp kötü reklamını yapmak değildir. Biz sadece rahatsız ve şikayetçi olduğumuz bazı süregelmişliklere yasal çerçeveler altında el koymak istiyoruz. Bunun yolunuda üniversitemizi karşımıza alarak değil, aksine bizzat beraber yürüterek yapmak istiyoruz. Hiçbir siyasi görüşün veya bir partinin tarafı değiliz. Sadece Sakaya Üniversitesi Öğrencisiyiz.
Ayrıca yerel gazetede çıkan haberle ilgili olarak biz ayaklanmadık, birleştik..
Yorumlarda korktuğumu düşündükleri için ,bu isyan etmiyoruz cümlelerime kızan arkadaşlarıma da belirtiyimki, biz bu üniversiteden mühendis, işletmeci, yada bir öğretmen çıkacağız. Adil olmadığını düşündüğümüz kurallar olabilir ki bu da demokrasinin temelidir. Elbette karşı düşünceler çıkacakdır.Yazdığımız yazıların yanında, üniversitemizin çok daha fazla tatmin edici ve gururlandırıcı hareketi bulunmaktadır. Türkiye Erasmus Öğrenci Değişimi programı birinciliğimiz ve üniversiteler arası teknolojik yarışma derecelerimiz bunlardan sadece ikisidir.Sakarya Üniversitesinin Türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri olacağını düşünen ve yardımda bulunmak isteyen arkadaşlarla bu yola devam etmek istiyoruz, isyankar ve anarşist vari bir grupla değil...
12 Haziran 2008
12 Haziran 2008 21:13
hüzün abi
facebook da kurulmuş olan bir grubun yazısından alıntıdır.
12 Haziran 2008 21:14
souvereign jr.
yaz okulu bizde de var ama. hem öğrencilerin en büyük dileği yaz okuluna kalıp düşük olan derslerini yükseltmek veya kaldıysa geçmek. yoksa çok zor hem krediniz yüksekmiş 16. bizim 12.
minibüslere ve otobüslere gelince ev bucada okul bornovada ben de muzdaribim açıkçası yolculuktan ama deu yerine bilerek egeye gittim ve hiç pişman değilim. yol biraz uzun olabilir ama alıştık artık. derse geç kalmamak için de yarım saat daha erken çıkıyom yola. ya sınıfa ilk ben giriyom yada en son ben giriyom.
çan eğrisiyle ortalamamım 50 gelip BB ile geçtiğim dersler oldu , çan eğrisi sistemini suçlamamak lazım. bence iyi bir sistem alışmak lazım.tabi finalden minimum 35 , vizeden de minimum 15 alma şartı var bizim okulda...
12 Haziran 2008 21:20
hüzün abi
bizde 40ın altında gelirse eğer ortalaman çan değil rektör bile seni kurtamarmaz :))
12 Haziran 2008 21:27
tutaste
uyu uyu..uyumak iyidir..
12 Haziran 2008 22:30
maktulren
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya!
112 Haziran 2008 22:44
sultana
Hocanın geçenlerde basına yansıttığı olaylar da belirtilen sebepler ve diğer sebeplerdendi...
12 Haziran 2008 22:46
eti.cin
çoğu üni de var ki yaz okulu ...bende karsıyım ama sadece skaarya ya has bı durum dııl yanı yasadım kendımden bılıom !
12 Haziran 2008 22:47
messiniyen
halinize biraz da şükretseniz nasıl olur acaba ...
kendi üniversitemdeki koşulları anlatayım biraz da şükredin bakalım :
ankara üniversitesi mühendislik fakültesinde geçme notumuz 70 ! ,
yani 70 =CC
ortalamayla bir dersi geçme notu ise 60 yani 60 = DD
bunların yanında yaz okulumuz YOK ! , bütünleme sınavlarımız YOK ! ,hocalara gidince hiç birisi notunu yükseltmiyor ve kalırsan kal banane deniyor ..
ve son olarak biz 4 senelik eğitim döneminde sadece 2 veya 3 dersimizi başka okuldan yaz okulunda alabiliyoruz o da sadece hacettepe üniversitesi o dersleri açarsa...
bence okulunuzda yaz okulu varsa sevinin ...
12 Haziran 2008 23:59
deytttt :)
arkadaş sakarya gibi güsel yerdesiniz işte ne istıosunuz başka=))
113 Haziran 2008 00:15
eligible bachelor
yaz okulu iyidir yav...üstten de ders alabilirsin...geçen yaz göt göt 3 ay oturacaıma gittim 4. sınıftan bölümde görülen en kazık 2. dersi aldım ve yazın güle oynaya geçtim hem gezdim tozdum hem de ders çalıştım...bana enayi diyenler dönem içinde haftada 4 saatten 56 saat ders 6 quiz 1 vize 1 final ve 1 matlab projesiyle muattap oldular...
üniversitede yapılacak en iyi iş sistemden şikayet etmek yerine sistemin adamı olmaktır...ben bunu biraz geç kavradım okul 6 senede bitti...sen kaçtasın bilmiyorum ama bunu acilen bırak zira benimle birlikte okula girip de halen okuldaki sistemden şikayet edip 2. sınıftan ders alan arkadaşım var...demek ki neymiş ona karşı çık buna karşı çıkla bu işler yürümüyomuş kaldı ki biz vakıf üni öğrencisiydik etkimiz biraz daha fazlaydı...devlet ünide kusura bakma dalga amaçlı yazmıyorum zaten ama o proflar sizi s..ne takmaz...yapılacak tek şey sisteme uymak ya da en azından köprü-ayı-dayı 3lüsünü en iyi kombinasyonla yanyana getirmek...mezun olduktan sonra da sen s...ne takmazsın olur biter...
13 Haziran 2008 00:15
leopargg
Yani sevgili arkadaşım,şimdi işin doğrusu yaz okulu, ders katkı payları, ulaşım zorlukları yaşayan bir çok öğrenci var. Şahsen benim okulum Ankara-Beytepe de.
Dağda yaşıyoruz.Ulaşım berbat.Yaz okulu aynı durum.
Sana şöyle anlatayım.Ülkede, iç ve dış işlerimizde, ekonomide, tarımda, siyasette vs gibi büyük problemler yaşanırken bu mevzu oldukça basit.
Yanlış bir eğitim sisteminin kulu olduğumuz gerçek.Bununla birlikte üniversiteye giremeyen o kadar çok arkadaşımız var ki! Bazen susmak güzeldir.Görmezden gelmek..
Bağıracağımız,asla susmayacağımız yerler, bu mevzular değil...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/20390
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.