| |
sultana (yolgezer)
|
Profesör Doğan,üniversitede adam kayırıldığını söyledi
Uygulamalara kızınca Rektör adayı oldu
Hayrullah Şanzumi mahlasıyla bir çok kitabı ve makalesi yayınlanan, ayrıca gazetemizde köşe yazarlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan Rektörlüğe aday olduğunu açıkladı
Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan’ın adaylık açıklaması şöyle; “1995 yılından beri Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan bu üniversitede hizmet verdiği 14 yıldan beri Bölüm Başkanlığına yapışarak bırakmama mücadelesi veren bir profesör tarafından ( Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Musa Taşdelen'i kastediyor) özlük hakları gasp edilmektedir. Gerek ders dağılımlarında % yüzlere varan eşitsiz ve de adaletsiz ders dağılımı ve gerekse lisansüstü öğrenci danışmanlıklarını kendisi ve yandaşlarına dağıtarak sadece geçen sene için 16 bin YTL mağduriyete ve zarara uğratıldığını beyan etmiştir.
Bu meyanda 2008-2009 ders yılı ders dağılımı da aynı şekilde ısrarla adaletsiz yapılmıştır. Önceleri sahte de olsa dostluk yüzünden hep tehir edilen bu hak iadeleri için son iki yıldan beridir şiddetli kavgalara varılmış hatta Bölüm Başkanı bütün bölüm ve üniversite elemanlarını azmettirerek yalnızlığa itilmiştir.
Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan olarak açıklamalarımı şöylece sürdürüyorum. Sakarya Üniversitesinde görevli bir profesör kendisi ve taraftarlarıyla senenin hemen, hemen tamamını yurt dışında geçirdikleri halde üzerlerine aldıkları altmışar saat ders ve danışmanlık yükünü ikmal etmeyip dersler boş geçtiği halde her yurt dışı dönüşünde telafi edilecektir tutanağıyla işi geçiştirip ücretleri cebe indirdikten sonra öğrencinin % 85 ini yaz okuluna bırakıp yine haksız kazanç edindiği halde yaz okulunda bile ders yapmayıp yine yurt dışı için başvuru yaptığı ve Dekan tarafından “yeter artık” denilip yurtdışı seyahat talebi reddedilmiştir. Bu vesileyle Sayın profesör’ü bana şikâyet etmeye gelen öğrenciler “Hocam bu adam ders yapmadı, anlatmadı. Ne istediğini de bilmiyoruz. Yazılı kağıtlarını doldurduğumuz halde paramızı gasp etmek için bizi Yaz Okuluna bıraktı. Hakkımız haram olsun” beyanında bulundular. Ben de çocuklara “Onu yetkililere şikayet etmeyin. Ben Profesör olduğum halde şikayetlerim kale alınmamaktadır. Ne yapalım Allah kurtarsın sizleri” demekten başka diyecek bir şey bulamadım. Bugüne kadar Bölüm Başkanlığına, Dekanlığa ve Rektörlüğe yaptığım onlarca dilekçe, şerh ve sözlü başvurularımın hiçbirisi kale alınmamış, özellikle son üç aydan beri Rektör Sayın Prof. Dr. Mehmet Durman da beni muhatap almamakta ısrar edip randevu talebimi bile kabul etmemektedir. Şu ana kadar yasal mücadelemi kale almayan Üniversite Yönetiminin beni muhatap alıp, dinleyip gereğini yapmaları gerekirken psikolojimi bozmaya yönelik tahrik, tahkir ve de taciz etmektedirler. Sabır, metanet ve ahlak prensipleri dahilinde bir taraftan özlük haklarımı savunurken öbür taraftan da akademik faaliyetlerimi sürdürerek 20 kitap, yüzlerce makale yayınlayıp müstear ismim olan Hayrullah Şanzumi mahlasıyla beş kitap ve yüzlerce makale yayınladım. Halen iki tane internet dergisinde ve Sakarya Halk Gazetesinde yazılarıma devam etmekteyim. Mücadelem süresince özlük haklarımın meşru müdafaasında başvurulması gereken yasal yollar takip edilerek Marko Paşa misalinde olduğu gibi çaresiz kalıp aynı zamanda mensubu olmakla şeref duyduğum 4 üncü kuvvet medya maharetiyle mağduriyetimin ve benim gibi zulüm ve de baskı gördüğü halde hakkını aramakta çaresiz kalan bütün akademisyen arkadaşlarım, başta şahsım ve Yüce Türk Milleti adına önce halkıma bilahare ilgili bütün yüksek mercilerin dikkatine sunuyorum. Bu vesileyle de bu zulme dur diyebilmek ve hizmetse hizmet, külfetse külfet amacına matuf olarak önümüzdeki Rektörlük seçiminde Rektör Adayı olup bütün olumsuzluklarla mücadele edeceğim kararımı başta Sakarya Halkıyla ve bütün mesai arkadaşlarımla paylaşıyorum. Ayrıca bugün üç defa görüş ve tensiplerini aldığım Üniversitemizin Kurucu Rektörü büyük insan ağabeyimiz Sayın Prof. Dr. İsmail Çallı Beyin de tam desteğini aldığımı bu vesileyle şimdiden kampanyamı ve hizmet yarışına çıktığımı kamuoyu ve okuyucularımla paylaşıyorum. Saygılarımla”
Kaynak: SAkarya Halk Gazetesi
(NOT: Ayrıca dün kendisiyle karşılaştığımda rica etti bu yazıyı diğer öğrencilerle de paylaşmam için. İşaretlediğim kısımlar özellikle Sakarya Üni öğrencileri için önemlidir, fakat diğer okullarda da emsal teşkil etmesi bakımından herkesle paylaşmak istedim. Bu konu davaya intikal etmektedir, ve sonucunda belki de yaz okulu uygulamasıyla ilgili şikayetlerimizin de değerlendirilmesi söz konusu olabilir. Hocanın çabaları tamamen iyi niyetlidir ve belki öğrencilerin de işine yarayacak bir adım atılmıştır diye düşünüyorum.)
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
sultana (yolgezer)
|
ayrıca bugün de gazetede konuyla ilgili bir haber çıkmıştır;
Prof. Doğan’ın sözleri, üniversiteye bomba gibi düştü ; ancak rektörlükten açıklama gelmedi
“SAÜ’de adam
kayırılıyor” şeklinde
suçlama yaptı
Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan’ın açıklamaları, Sakarya Üniversitesinde yankı buldu. Ancak rektörlük şu ana kadar açıklama yapmadı.
İddialar
SAÜ’de 14 yıldır görev yapan Prof. Dr. Mehmet Sait Doğan, dekanlık ve rektörlüğün, bazı bölümlerde adam kayırdığına dikkat çekerek, bir öğretim görevlisinin ise sık sık yurtdışına giderek haksız kazanç sağladığını söylemişti.
Görüşler
Bin 400 akademisyenin bulunduğu Sakarya Üniversitesinde Prof. Dr. Doğan’ın bu sözleri geniş yankı buldu. Bazı akademisyenler, üniversitede son yıllarda bazı kişilerin kayırıldığına dikkat çektiler. Şimdi Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünün Doğan’ın bu sözlerine nasıl cevap vereceği merak edilirken, iddiaların ortasında bulunan Sosyoloji Bölüm Başkanlığı’nın da açıklama yapması bekleniyor.
Sakarya Halk Gazetesi
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
atalay
|
sakarya üniversitesinde her şey olur..
giitim gezdim gördüm hatta o otelinde bile kaldım.
o şehre de yazık oradaki zihniyete de üniversiteye de..
dediğim şeyler hep insanlarla ilgili..
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
hüzün abi
|
helal olsun hocamıza, keşke rektörü biz seçebilsek ama seçemioz işte. Doğrudur askarya kadar adam kayırılan kaç üni vardır acaba.
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
sultana (yolgezer)
|
bu açıklamalardan sonra hocanın ayağını kaydırmaya çalışacaklardır...
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
alice kendi alemınde
|
14 yıldan beri Bölüm Başkanlığına yapışarak
bizde bir suru hoca ya eski bolum başkanı ya başkan yardımcısı.
paslaşıyorlar koltugu kendi aralarında.
sakarya ilköğretim okulunda müdür olmak mı bu?.bu üniversite. sen de profosörsün.
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
ertu '
|
sau'de olsam cok pis kayirirdim adamlara..
|
|
~ 89 gün
|
|
| |
hayda.bre
|
Şaşırmamak lazım ne de olsa sakarya :)
|
|
~ 88 gün