ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  Tuzla tersanesinde bir ölüm daha

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa      şu anda 49 - 54

qewax (delikamil)
qewax (delikamil)
a.q.
bir işçi ölmüş birileri bunu dış mihraklara bağlıyor..birileri pkk işin içinde var diyor...birlieri ne bileyim türk halkın dan ne anladığını söylüyor...
bu ne biçim iş be...
arkadaşlar mesele şu;
işverenler daha çok kar için taşeronluk sistemini devreye koyuyorlar...yani maliyetleri azaltmak için..
işçilerin sendikalaşmasına izin verilmiyor..
daha çok kar için daha çok sömürü..
gözünü sevdiğim devlette sanki görmüyor mu?
çünkü hepsi kendi adamları yada rüşvetle işi ediyorlar...
mesele bu...
a.q. işi nereye götürüyorlar...
götünden anlayanlar var...
umarım son olur...
allah rahmet eylesin,sabır versin ailesine
 2   ~ 91 gün   mesajın adresini al  

life is resist
life is resist
valla bu başlıkla vatanın bölünmez bütünlüğünün pek bir ilgisi de yok ama neyse orada insanlar ölüyor sen diyorsun işçilerden daha önemli şeyler de var bi insanın hayatının bu kadar ucuz pazarlanmasından önemlii öldürülmesinden önemli bişey yoktur neyse...

matters demis ki:
aradaki fark bu işte sen türk halkını düşünürsün ben türkiye cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan bütün kardeşlerimi sürekli sizin gibilerin amaçı demişsin ama bu amaçlardan bizi de haberdar et ya mitinglere çıkmak şoven tavırlar sergilemek de değildir hıı benim bahsettiğim yanlarında olmak onlar için bişiler yapmak da miting değildi de neyse ... ülkenin elden gittiği falan da yok yıllardır aynı masal, herşey yolunda bi işçilerin hakları kaldı demişsin bide elden gidiyor dediğin devlet; devleti halk oluşturur 70 milyon (ayrım yapmadan) halkın büyük bir çoğunluğu da işçi sınıfındadır işçi sorunu çok önemli bir sorundur.

Ben Türk halkı derken 'Ne Mutlu Türküm Diyene' cerçevesinde düşünürüm...ırkcılık deildir bu kendini Türk hisseden T.c sınırlarının tam bagımsızlıgını,bölünmez bütünlügü savunan herkes(laz,cerkez,kürt..vs) benim gözümde aynıdır...bu vatan kurtarılırken,kurulurken hepsinin emegi vardır,simdi de tüm etnik unsurların yaşama hakkı ve sorunlarını (oyuna gelmeden!!!)dile getirme hakkı vardır....işçi sorunlarının önemli sorun oldugunu görmemek için kör olmak gerekir benim dedigim cok farklı bişeydi nese paşam sen işçi sorunuyla ilgilen ben vatanın bülünmez bütünlügüyle...hangisi daha önemli tarih gösterdi gelecek de gösterecek...
 1   ~ 90 gün   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
Tuzla terzanelerinde yine kaza: 3 ölü
DHA

Tuzla Tersaneler Bölgesi’ndeki bir tersanede meydana gelen iş kazasında, 3işçinin öldüğü, 13 işçinin de yaralandığı belirtildi. Gisan Tersanesi’nde yer alan bir gemideki filikanın halatının kopması sonucu içindeki işçiler filikayla birlikte denize düştü. Bu işçilerden 3’ünün hayatını kaybettiği, 13’ününde yaralandığı belirtildi.

Filika test ediliyordu

İşçi ölümleriyle gündeme gelen tersanede bu kez 3 işçinin ölümüne neden olan olay, filikanın test edilmesi sırasında yaşandı. İşçilerle doldurulan filikanın halatları kopunca facia yaşandı.

Olayda hayatını kaybeden işçilerden ikisinin isimleri şöyle; Emrah Varoğlu ve Ramazan Ergün.

allah rahmet eylesin.
~ 28 gün   mesajın adresini al  

honeyy87
honeyy87
Demokrasilerin olmazsa olmazı sendikalar siyasete bulaştıkları için işçi sorunlarına çözüm olamamıyorlar.

Hiç bir zaman demokrasiye ulaşamayacağız

peynir
peynir
normalde testlerde kum torbası kullanılıyormuş tabi Türkiye'de birer kum torbasından daha fazla değerimiz olmadığı aşikar...

**imalısır**
**imalısır**
~ 23 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa      şu anda 49 - 54

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008