ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Veysel Güneyi arıyoruz
veyseliariyoruz cunta veysel guney guney veysel
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

tohunç
tohunç
10 Haziran 1981’de idam edilen ve mezarının yeri hakkında bilgiler cunta tarafından karartılan Veysel Güney’in mezarını bulabilmek için ailesi ve arkadaşları yeni bir çalışma başlattı.

Veysel Güney’in mezarını bulmak için uzun süredir çalışma yürüten 78’liler Dernekleri şahsında Güney’in yol arkadaşları ve ailesi kayıp mezarın yerini bulmak için yeni bir çalışma başlattılar. www.veyseliariyoruz.net adresinde Güney’in mezarının bulunmasını isteyen tüm duyarlı kişi ve kurumlar bir araya geliyor.

www.veyseliariyoruz.net adresinde açılan imza kampanyasında mezarın bulunması ve başta cenazeyi teslim adlığı belirtilen Yüzbaşı Burhan Erdem olmak üzere tüm sorumluların ortaya çıkarak bilgileri kamuoyuyla paylaşması talep ediliyor.

Veysel Güney 1957’de Malatya Hekimhan’da doğar.
Malatya’da başladığı eğitimini İzmir’de liseyi bitirerek tamamlar.
İskenderun Meslek Yüksek Okulunda okurken İskenderun Demir Çelik Fabrikasında çalışmaya başlar.
Devrimci mücadeleyle burada tanışır. Demir çelik işçilerinin örgütlenmesinde, Türkeş’in İskenderun’a gelişinin engellenmesi girişiminde sivrilir. Devrimci Yol’un İskenderun sorumlusu olduğu iddiasıyla gözaltında öldürülen Necdet Erdoğan Bozkurt için bir karakola gerçekleştirilen “misilleme” eyleminden sonra aranmaya başlar. 12 Eylül darbesi’nin eli kulağındadır.
İskenderun’da barınma şansı kalmayan Veysel Gaziantep’e geçer. 12 Eylül darbesinden 3 ay kadar sonra Gaziantep’te Ali İhsan Özer ile birlikte kaldığı ev polis ve askerin ortak operasyonuyla basılır. Ali İhsan çatışmada ölür, Veysel yaralı yakalanır.
Çatışma sırasında o zaman komiser olan Atilla Çınar (sonradan çeşitli kentlerde emniyet müdürlüğüne kadar yükselir) yaralanır, Teğmen Şahin Akkaya alnından yediği tek kurşunla ölür.
Veysel, teğmeni öldürdüğü iddiasıyla yargılanır. İki duruşmada (ki ikinci duruşmaya kalma nedeni tanık polislerin bir kısmının başka bir operasyon nedeniyle duruşmaya katılamamasıdır) idam cezası alır. Avukat tutmasına izin verilmez. Cezaevinde kaldığı yaklaşık beş ay süresince sürekli hücrede tutulur. Görüşmecilerine izin verilmez, mektup yazması ve alması yasaktır.
10 Haziran 1981 günü idam edilir. İdama gidişi ve tavrı unutulmaz. Diğer devrimciler gibi başı diktir. Sloganlarla, marşlarla gider. Öyle ki idam edileceğini öğrenen cezaevindeki diğer devrimcileri teselli etmek ona düşer.
Veysel idama götürülürken yakalandığından beri hiç görüşme şansı olmayan ailesiyle birer dakika görüştürülür. Annesine, babasına “üzülmemelerini, her hangi bir namussuzluk yapmadığını” söyler. Küçük kardeşi ağabeyinin vakur tavrından etkilenir, “unutulmayacaksın, hesabın sorulacak” cümlelerini kurunca gözaltına alınır. Kardeşlerden biri darağacına, diğeri hücreye gider.
Veysel’in bu ana kadar ki süreci diğer devrimcilerle neredeyse aynıdır. Fark idamdan sonra başlar. Veysel’in cenazesi ailesine teslim edilmez. Cenazeyi isteyen aile tehditlerle karşılaşır. Cenazeyi alamadan Gaziantep’ten ayrılmak zorunda kalırlar.
Aynı şekilde ailesine yazdığı mektup da verilmez. Son isteği olan mektup yazmasına izin verilmiştir ama mektup aileye iletilmez.
 3   7 Haziran 2008 18:57   mesajın adresini al  

bsk_89
bsk_89
adını bilemediğimiz mezarı belli olmayan daha milyonlarca devrimci yoldaşımız var hiç biriniz ölmediniz yaşıyosunuz
 1   7 Haziran 2008 20:32   mesajın adresini al  

life is resist
life is resist
imzamı attım umarım bulunur diriyken düşüncelerini idrak edememişler ve katledilmiş bir yoldaştır veysel güney bari ölüsüne de saygı duymadılar o kadar mı korkuyolar!!!!
 1   7 Haziran 2008 20:39   mesajın adresini al  

the error
the error
faşizm döktüğü kanda boğulacaktır...
 3   7 Haziran 2008 21:03   mesajın adresini al  

life is resist
life is resist
elbet gün gelicek ve devran dönecektir o gün de biz inandıkça ve mücadelemizi sürdürdükçe çok yakındır.

hanzo bop demis ki:
 2   7 Haziran 2008 21:07   mesajın adresini al  

ivy
ivy
çanakkale de şehit olan askerlerimiz... aklıma onlar geliyo ilk..
 4   7 Haziran 2008 21:12   mesajın adresini al  

te go çi?(delikamil)
te go çi?(delikamil)

neden acılar yarıştırılıyor ki?

ivy mrs holi şit demis ki:
çanakkale de şehit olan askerlerimiz... aklıma onlar geliyo ilk..

2   7 Haziran 2008 21:35   mesajın adresini al  

ivy
ivy
acılar yarıştırmak mı...konuyu okudum, gittim tıkladım, imzamı attım.. ama aklıma da bu geldi yazdım.. kimsenin bişi yarıştırdığı yok da bişileri bilmeden konuşmak kolay olsa gerek...
7 Haziran 2008 21:37   mesajın adresini al  

paton
paton
çok kolay adam harcanıyor bu ülkede... öyle ki yeni yetişen nesiller baştan harcanmış, tükenmiş, öncekilerin deneyimini, birikimini değerlendirememiş oluyorlar... yozlaşmanın, fikir karmaşasının, tüketim toplumunun gençliği esir aldığı bu devirde, keşke o adamlar darağaçlarında, cezaevlerinde, işkence odalarında; veya daha ironik bir biçimde kanepelerinde, tvlerinin önünde, ya da daha genel bir biçimde söylemek gerekirse karşı oldukları sistemin içinde yok olup gitmeselerdi...
 1   7 Haziran 2008 22:58   mesajın adresini al  

bsk_89
bsk_89
bu yolun uğrunda vurulan ölen işkence gören milyonlarca daha gencimiz milyonlarca mezarı belli olmayan yada vatanını korumak için girdiği mücadele yüzünden vatanından kaçmak zorunda kalan yoldaşımız var şunu bilin ki sizleri öldüren sizleri idam eden insanlarda bu vatanın yurttaşı ama siz onlardan daha fazla severek yurdunuzu koruyarak özgürlüğe bağımsızlığa kavuşturmak isteyerek vatan haini oldunuz bizde bu davayı sürdürüyoruz bizde vatan haini olmaya devam ediyoruz hala yusufu vuran çavuşa madalya takan mahiri devrimci olduğu vatan haini olduğu için yol kenarına gömmek isteyen insanlar yurtseverler vatan perverler.................................hepinizi saygıyla anıyorum faşizm döktüğü kanda boğulucak mı bizi boğmaya devam edicek mi bilmiyorum ama yaşasın sosyalizm
 1   9 Haziran 2008 23:27   mesajın adresini al  

life is resist
life is resist
veysel güney için imza atanlaın listesi bugün birgün gazetesinde verilmiş, birgüne duyarlılığından dolayı şahsiyetim adına teşekkür ediyorum halkın yanında olduğunu yine gösterdi.
 1   10 Haziran 2008 18:26   mesajın adresini al  

mattersçarsı
mattersçarsı
bari cümleyi devirk hale getirip falan yaz hanzocum...farklı gözükür göze,aynı masal hep

hanzo bop demis ki:
10 Haziran 2008 18:29   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008