ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  müzik  Apocalyptica: Son Viking Akını
roportaj nirvana apocalyptica
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

deliveren
deliveren
Apocalyptica: Son Viking Akını

Apocalyptica, yeni albümleri “Worlds Collide”ın tanıtım turnesi kapsamında üç konser için ülkemizdeydi. Binlerce yıl önce Tuna nehri yoluyla Anadolu’ya ayak basan atalarının aksine onlar kafa kesmeye değil, kafa sallamaya geldiler. Apocalyptica’nın ilk durağı Ankara idi. Grubun küçük büyük tüm hayranları; Ankara’da düzenlenen imza gününde yağmura rağmen Apocalyptica üyeleri ile buluşmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Kimi hayranlar, yanlarında getirdikleri çelloları imzalatırken, kimi hayranlar da grupla sohbet edip CD’lerini imzalattı. Bir sonraki durak ise İzmir ve İstanbul oldu. Ve Ankara’dakine benzer şekilde düzenlenen imza günlerinde de efsane grubun hayranları, onlar için erken saatlerde kuyruğa girdi. Ve de üç konserde de, talihli kişiler grupla tanışma şansı yakalayarak, akıllarına gelen tüm soruları grup elemanlarına yöneltti.

Turne boyunca gerek basınla gerekse de hayranlarına karşı çok güler yüzlü ve içten olan grup üyeleri, konserlerden vakit bulduğu sürelerde İstanbul’da tarihi mekanları gezdi, İzmir’de ise Kordon’da yürüş yaptı.

Keyifli gündüz saatlerinden sonra sıra beklenen konsere geldi. Biz İstanbul ayağındaki konserdeydik ancak grup çıktığı üç konserde de farklı playlistler hazırlamış ve Türkiye turnesine çok iyi hazırlanmıştı. Apocalyptica, yeni albümleri “Worlds Collide”dan çaldıkları “S.O.S. Anything But Love”, “Last Hope”, “Worlds Collide” ve de yeni klip çektikleri “I Don’t Care” gibi şarkılarla ve her konserin değişmez klasiği “Seek And Destroy”, “Nothing Else Matters”, “Enter Sandman” gibi Metallica cover’ları ile de seyircileri coşturdu.

Grup tüm konserinde; yeniden Türkiye’de oldukları için çok mutlu olduklarını söyleyerek yeniden gelmek istediklerini belirtti ve ülkemizden ayrıldı.

KONSER ÖNCESİ PERTTU’YLA RÖPORTAJ

Yeni albümünüz “Worlds Collide”ın sound’u farklı kültürleri kucaklıyor. Bu nasıl ortaya çıktı?

Yaptığımız şarkıların büyük çoğunluğu enstrümantal ve belli mesajlar içeren sözleri yok. Yansıttığımız duyguları herkes farklı algılayabiliyor. Bu yüzden birbirinden farklı yerlerde aynı ilgiyi görebiliyoruz. Müzik insanların ortak dilidir. Eğer bu albümün kültürleri kucakladığını hissedebiliyorsanız bu bizi mutlu eder, zaten amacımız da bu. Dinleyicinin ruhuna dokunan, derinlere giden bir iş çıkartmak istedik.

Saf Apocalyptica ruhunu yepyeni bir grup gibi yansıtmayı nasıl başardınız?

“Saf Apocalyptica ruhu”, bu ifadeyi sevdim. Bu içimizde yaşattıklarımızdan, müzikal kimliklerimizden gelen, grup üyelerinin farklı donanımlarının bileşkesinden hatta farklı karakterlerimizden kaynaklanan bir şey. İşte Apocalyptica bu ve şarkının türü ne olursa olsun bunu müziğimizde duymamanıza imkan yok. Çelloların rengi her zaman orada, gizli frekanslar, arıza tonlar, bu tahta işkence aletinin kendine has brutal ve saf sound’u… İşte o hep orada, en güçlü riff’leri ve akorları ya da en güzel ana melodileriyle... Hayatta, müzikal ifademizi bu şekilde geliştirmek gibi harika bir ayrıcalığımız oldu. Bu nedenle şarkılarımız belli bir değişim içine girse ve müziğimiz biraz değişse de ruh daima aynı kalıyor. Zaten önemli olan da bu. Bu arada artık “teen” (ilk gençlik) döneminde olmasak da kokusu hâlâ üzerimizde… (Nirvana’nın kült albümü “Smells Like Teen Spirit”e gönderme yapıyor).
 1   ~ 84 gün   mesajın adresini al  

deliveren
deliveren
Valla Bu Grubun Konserleri Kaçırmamak Gerek

hero22
hero22
pocalyptica: Son Viking Akını

yenlış kopyalamışsın dostum:)
yannız severim kendilerini... bazen ama...

deliveren
deliveren

Yanlış Yaptın Derken Yanlış Kelime Yazmak
~ 84 gün   mesajın adresini al  

hero22
hero22
fark surada ben yazdım sen kopyaladın...
ayrıca her kelimenin ilk harfini buyuk yazmak sana ozgu bişey sanırım

deliveren demis ki:

Yanlış Yaptın Derken Yanlış Kelime Yazmak

deliveren
deliveren
ayrıca her kelimenin ilk harfini buyuk yazmak sana ozgu bişey sanırım

Ha Şunu Bileydin

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
Güncelde Durmaması Gereken Bir Başlık...
Sebebine Gelince Çünkü Birazdan Başlık Hamili Soracaktır ; Apocalypticanın Turnesi 5 Nisanda Bitti...

Bitti...

deliveren
deliveren
Röportaj Amacıyla Yayımladım Zaten

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
Röportajlar Güncel Kimselerle Güncel Konularda Yapılır Diye Biliyorum... O Sebebpten Güncelde Olması Bana Uygun Gelmedi.. Hee Grubu Severim O Ayrı...

deliveren
deliveren
Röportajın Güncel Kişilerle Yapıldıgı Nereden Çıktı ?

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
Olayı Yapan Kişi Güncel Olmazsa Olay Nasıl Güncel Olabilir... İtiraz Ediceksen İkisine De Etseydin...

deliveren
deliveren
Keşke sende Birine Dahi Cevap Verseydin :)

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
Cevap Verdim Ama Senin Alamadı Heralde O Da Benim Suçum Olmasa Gerek... Ayrıca Bi De Belki Anlarsın Diye Senin Gibi Yazıyorum Ama Neyse Artık Napalım...

Not: Apocalyptica İyi Bir Grup Gerçekten Ama Başlık Güncel Değil Bence...

deliveren
deliveren
Cevap Verdim Ama Senin Alamadı Heralde O Da Benim Suçum Olmasa Gerek... Ayrıca Bi De Belki Anlarsın Diye Senin Gibi Yazıyorum Ama Neyse Artık Napalım...

Kendini Kasmana Gerek Yoktu :)

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
Özür Dilerim Herşey Senin Anlaman İçindi. İnsanlık Bende Kalmalıymış Demek Ne Yapalım Kıymet Bilmez Kantin Üyeleri

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008