ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Anayasa Mahkemesi türban düzenlemesini iptal etti

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  32  33  34  35  36  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

peter pan
peter pan
aslında ben her iki tarafı da suçlamaktayım zaten. olayı büyüten her iki tarafı da kınıyorum. bu mesele çok gereksizdir de diyorum. ama yasak kalkıyor birileri bağııyor aman laiklik gitti, geri gelince aman özgürlük gitti, din gitti(ki özgürlük ne zaman vardı tam anlamıyla o da ayrı). ortalığı velveleye vermemek gerek...

jaja of opobo ® demis ki:
tamam işte peter aynı şeyi sölüyoruz...mesela bizm kampüste mescit var:)) ee bu resmen ayrıcalıktır müslümanlar için....bir sürü ayrıcalıkları var komik olan özgür değiliz demeleri...hadi len ordan....
5 Haziran 2008 19:16   mesajın adresini al  

red4
red4
yyaaa ne razısı olurmu yaa anlatamadım...buların amacı okumak mı sanıyosun??? bana kalsa ben hiç görmek istemem...herşeyin her giyimin bir yeri zamanı var yaaa okul başka ev başka plaj başka orası okul!!! tarikat yuvasımı??? ben rahatsız oluyorum var mı bi sözünüz...ben istanbul sokaklarında vs. vs. ülkemde görmek is-te-mi-yo-rum!!! bu benim fikrim arkadaşım...ne özgürlüğü Allah aşkına... ha o mutaasıp müslüman oluyor ben ne oluyorum bu arada farkımız ne???
5 Haziran 2008 19:17   mesajın adresini al  

peter pan
peter pan
hayır efenim hizmet veren personel dini simge takamaz....hizmet alan vatandaş pek tabiki istedini takar..ona zaten karışan yok...var mı?

ya bak işte zaten tartışmışsanız şu soru da gelmiştir sana: öğrenci personel midir? hizmet alan mıdır?
 3   5 Haziran 2008 19:17   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
anayasa mahkemesi türbanı yasaklamamıştır..

türbanı da ilgilendiren eğitimde giyim kuşam ile ilgili bir yasanın anayasaya aykırı olduğunu söylemiş ve iptalini gerçekleştirmiştir..

ikisi arasında fark var.. çok hem de..
5 Haziran 2008 19:17   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
cevabını bildiğin soruları soruyorsun.....kamuda hizmet alan kamuya hizmet veren şeklinde bir durum var hastanede....yani hasta istediğini takar ama doktor istediğini giyemez....

diyeceksin ki üniversitede de hocalar hizmet veren öğrenciler hizmet alandır......öğrenci istediğini giyebilmelidir....doğru diyorsun.....

benim kişisel görüşümde kimsenin kılık kıyafeti yüzünden eğitim hakkının elinden alınmaması yönündedir....

ama iş göründüğü gibi değil işte.....akp nin sadece türban özgürlüğü diye tutturmasını göremiyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz.......madem inanç özgürlüğünü bukadar savunuyorlar neden alevilerin inançları için hiçbir şey yapmıyorlar......ortada savunulan bir özgürlük falan yok buna %100 eminim akp tamamen takkiye yapmaktadır......kimse kusura bakmasın ama akp nin kendine demokrat bu tutumunu savunacak kadar da hıyar değilim....
peter pan demis ki:
kamusal alanı kastettiğim bariz şekilde ortada..sokakta isteyen istedini takar ki zaten takıyo da..karışan var mı?yok...

hastaneler kamusal alan mıdır değil midir?
 3   5 Haziran 2008 19:19   mesajın adresini al  

red4
red4
ya hasta personel mi ki?? ya o savunduğunuz doktorlar erkek hasta bakmıyor beee var mı böyle bi zihniyet yapmayın yaaa
5 Haziran 2008 19:20   mesajın adresini al  

banshee
banshee
İçimden bazen şöyle geliyor. Ulan bırak her şeyi serbest. Bırak yahuu... Kim nereden rant sağlıyorsa onayla. Bakalım daha konuşacak neleri kalacak, nereden bir kaftan için inci bulacaklar? Ülke mi elden gitti? Ver anasını satayım. Yok türbanıymış, yok laikliğiymiş, yok özelleştirmeleriymiş, yok vilayet şeklinde olsunmuşmuş, yok doğu şurasının olsunmuş, yok boğazlardan petrol geçmesinmiş... Hakikaten yuh. Bırakın, bırakın. Vur patlasın çal oynasın olsun. Şeriat mı? tamam ona da tamam. Dubai gibi olacaksam tamam ulan!
 2   5 Haziran 2008 19:20   mesajın adresini al  

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz

buna karışan da var mı?....dini başını örtmesini emrediyor(!)...aynı dini evlenmeden bir erkekle sevgli olmasına nasıl bakıyor?
 2   5 Haziran 2008 19:20   mesajın adresini al  

peter pan
peter pan
bu faşizmdir işte:) kendinden farklı olnı görmek istemiyorsun. ne diyebilirim ki? ama bu senin söylediklerin (ben istanbul sokaklarında vs. vs. ülkemde görmek is-te-mi-yo-rum!!! ) ne demokrasiye, ne özgürlüğe, ne de bizim anayasamıza uymuyor:) yani senin o cümlene kusura bakma ama y.b.s.g. derim:)
sen inancına göre yaşa, o inancına göre yaşasın. banane?

red4 demis ki:
yyaaa ne razısı olurmu yaa anlatamadım...buların amacı okumak mı sanıyosun??? bana kalsa ben hiç görmek istemem...herşeyin her giyimin bir yeri zamanı var yaaa okul başka ev başka plaj başka orası okul!!! tarikat yuvasımı??? ben rahatsız oluyorum var mı bi sözünüz...ben istanbul sokaklarında vs. vs. ülkemde görmek is-te-mi-yo-rum!!! bu benim fikrim arkadaşım...ne özgürlüğü Allah aşkına... ha o mutaasıp müslüman oluyor ben ne oluyorum bu arada farkımız ne???
5 Haziran 2008 19:20   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
buna karışan da var mı?....dini başını örtmesini emrediyor(!)...aynı dini evlenmeden bir erkekle sevgli olmasına nasıl bakıyor?

...

bak işte bu gerzekçe bir muhalefet...yapmayın şöyle...mal mısınız nesiniz ??
 8   5 Haziran 2008 19:22   mesajın adresini al  

peter pan
peter pan
ama iş göründüğü gibi değil işte.....akp nin sadece türban özgürlüğü diye tutturmasını göremiyorsunuz ya da görmek istemiyorsunuz.......madem inanç özgürlüğünü bukadar savunuyorlar neden alevilerin inançları için hiçbir şey yapmıyorlar......ortada savunulan bir özgürlük falan yok buna %100 eminim akp tamamen takkiye yapmaktadır......kimse kusura bakmasın ama akp nin kendine demokrat bu tutumunu savunacak kadar da hıyar değilim....

ben akpyi savunuyor değilim zaten. benden de cacık yapmanıza gerek yok yani:)
ben cevabını bildiğim soruları soruyorum, evet. ama anlaşılsın diye.
benim savunduğum akp, onun yolu, özgürlüğü savunuşu, demokratlığı falanı filanı değil ki yahu. olaya girişimden itibaren bakılırsa eğer, ben zaten akp taraftarlığında bulunmadım.
onların yasasını da savunmadım.
benim savunduğum değerler belli. isteyen istediği gibi yaşasın, hekese eşit haklar verilsin. alevisine, hristiyanına, musevisine, budistine vs...
5 Haziran 2008 19:25   mesajın adresini al  

ot
ot
eee. basortusu serbest mi?
bu tez cok eskidi artik be...

red4 demis ki:
türban nedir? geçmişi nedir enn fazla 20 yıllık bir geçmişi var...bundan önce başörtüsü yokmuydu? vardı amma ne vardı? BAŞÖRTÜSÜ vardı...BOHÇALAMA yoktu...
5 Haziran 2008 19:25   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  32  33  34  35  36  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 49 - 60

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008