| |
e = m . c²
|
Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (UUİ) tuvaletinin bozulması astronotların tahliyesini gerektirebilir.
Rus uzman Vladimir Soloviev, UUİ’nin tuvaletinin bozulması nedeniyle zor anlar yaşayan astronotların Yer’e erken dönmelerinin gerekebileceğini belirtti.
Soloviev, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, “Kanalizasyon sisteminde sorunumuz var. Ciddi bir olay. Bu gibi durumlarda mürettebatın acilen tahliyesine başlanabilir” dedi.
Sistemin bir bölümünün onarılması nedeniyle şu anda tahliyenin “ciddi olarak öngörülmediğini” de ifade eden Soloviev, perşembe ve cuma günleri de onarımlara devam edilmesinin planlandığını söyledi.
NASA, şu anda 3 astronotun bulunduğu istasyondaki Rus yapımı tuvalette meydana gelen arıza sonucu sıvı atık toplama kısmının devre dışı kaldığını, yalnızca katı atık toplama kısmının çalıştığını duyurmuştu.
UUİ’nin 2 Rus ve bir Amerikalı mürettebatı, bu sorun karşısında bir süre geçici olarak dönüş aracı Soyuz’un tuvaletinden yararlanmıştı.
7 yıllık tuvaletin daha önce de bozulduğu, ancak bu sorunun hiç bu kadar uzamadığı açıklanmıştı.
Başarıyla fırlatıldıktan sonra dün geç saatlerde UUİ ile kenetlenen uzay mekiği Discovery, Japon laboratuvarının yanı sıra istasyona, 2 hafta önce bozulan tuvaletin onarımı için gerekli pompayı da taşımıştı. Yeni pompanın takılmasıyla sorunun aşılması umuluyor.
kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/448770.asp
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
üstteki
|
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
aslan67
|
tuvalet hassas bir konu şimdi,adamlar haklı:P
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
_angelus_
|
Abi adamlar hap alıyorlar ne sıçıyorlar ki tuvalet bozuluyor, anlamadım gitti!
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
sen milyar dolarlarca parayla uydu yap yolla.....sonra insanoğlunun endoğal ihtiyacı olan boşaltım yüzünden istasyonu boşaltmak zorunda kal...:))...
komik geldi bana..:)
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
*yvaine*
|
boşverin, azimli sıçan mermeri deler nasıl olsa
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
'off the record'
|
İnsanoğlu uzayın da içine sıçar
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
üstteki
|
Rus kozmonotları uzayda pek bi yalnızlar
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
_angelus_
|
Şimdi azmettiğini nerden anladık???
Hani sen şimdiden sıçramaya başla anca uzaya cıkarsın demişler de azim mi etmiş bu çocuk; ne olucaksın büyüyünce diye sorduklarında verdiği astronot cevabıyla dalga geçilmesi üzerine.. ?
(kurduğum en devrik, devrik olduğu kadar da güzel cümle)
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
aslan67
|
abi bir yere sıçtıktan sonra uzayın derinliklerine atsalardı ya:D
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
uzaya işeseler ya....sonsuz boşluk sonuçta bişe olmaz..:P
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
max.j.one
|
ya snein kafana düşerse o derinliklere atılan şey
aslan67 demis ki: abi bir yere sıçtıktan sonra uzayın derinliklerine atsalardı ya:D |
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
züreyy-fa
|
o tuvaletleri hep merak etmişimdir zaten,yerçekimi yok bu adamlar nasıl yapıo kakalarını diye,sonra araştırdım filan,bulamamıştım açıkçası istediğim bilgiyi ama hep böyle vakum gibi bir sistemin varlığını hayal ederdim,adam yapıo orda bir vakum var hemen çekiyo,yoksa havada uçuşan kakalar baya sorun olurdu,ama bir de şu var,uzay mekiklerinin içinde yapay yerçekimi oluşturabiliyorlar sanırım,yanılıyomuyum..??
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
yerçekimi olmayınca bağırsaktanda çıkmazki o..:))
aslan67 demis ki: abi bir yere sıçtıktan sonra uzayın derinliklerine atsalardı ya:D |
|
|
~ 92 gün
|
|
| |
aslan67
|
çok boktan bir son ya astronotlarımız için:D
döndüklerinde yurtta nasıl karşılanacaklar ben onu merak ediyorum asıl:D
|
|